29 May 2020

6+ Aylık Kilo Aldıran Bebek Çorbaları: Bol Vitaminli, Besleyici


Ailenin gözbebeği, minik gurmelere özel lezzetli ve pratik bebek çorbaları Nefis Yemek Tariflerinde! Ek gıdaya geçiş döneminde bebeğinizin gelişimini destekleyecek bol vitaminli çok besleyici bebek çorba tarifleri, 6. ay ve devamı için doktor onayı alındıktan sonra güvenle pişirilebilir.

Kilo aldıran, mevsiminde taze ve besin değerleri zengin sebzelerle hazırlanan bebek için çorba tarifleri, taze ebeveynlerin ek gıda döneminde bebeğime ne yedirsem endişesine çare olacak! Midesini zorlamayacak, hazmı ve yemesi kolay 6 aylık bebek çorbaları bebeğinizin bağışıklığını da kuvvetlendirecek.

Hazırlarken ihtiyaç duyacağınız tüm püf noktaları ve aşama aşama yapılış aşamaları ile bebek çorbası tarifleri Nefis Yemek Tarifleri bebekler için özel mutfağında sizlerle buluşuyor. Hem iştah açıcı hem de kolay bebek çorbaları tarhana, yoğurt, ıspanak, bal kabağı, havuç, patates, domates, irmik, şehriye, pirinç gibi besleyici malzemelerle özel olarak hazırlandı.

Bebeğinizin sağlığını korumak için 6. ay ve sonrasında bebeğinizin gelişimini takip eden doktorunuzla görüşmeli ve ek gıdalar için onay almalısınız. Doktor uygun gördükten sonra bebeğinizin bünyesini ve neye alerjisi olup olmadığını test etmeniz gereken bir süreç başlıyor. Çorbalarda kullanacağınız malzemelerin pürelerinden birer çay kaşığı, çok az miktarda yedirip 3 gün civarında beklemelisiniz. Herhangi bir reaksiyon gösterip göstermediğini bu şekilde gözlemleyebilirsiniz.



Nefis Yemek Tarifleri Bebek Çorbaları Çeşitlerine Nasıl Ulaşabilirim?

Minik gurmelerin çok hoşuna gidecek, damak tatlarına uygun, kolayca yenebilecek çorba tarifleri sıvı alımı için önemlidir. Taze ve iyi yıkanmış sebzeler, ev yapımı yoğurt ve tarhanalar ile pirinç, bulgur, irmik gibi tahılları birlikte kullanabileceğiz bebek için çorba tarifleri 6, 7 ve 8 aylık minikler için uygundur.

Peki, sağlıklı ve lezzetli bebek çorbaları nasıl hazırlanır?

Web sayfamızdan veya tamamen ücretsiz mobil uygulamamızdan üst kısımda sıralanan seçeneklerden Tarifler bölümüne gelip Bebekler İçin kategorisi içindeki Bebek Çorbaları alt kategorisine tıklayabilirsiniz.

Tamamı denenmiş, tecrübeli ebeveynler tarafından paylaşılan bu çorbalar arasından seçim yaparken malzemeye göre filtreleme yapabilirsiniz. Arama kutucuğunun sağındaki ‘Malzeme ile Ara’ bölümünden çorbanın içinde özellikle bulunmasını istediğiniz ürünleri veya mutfağınızdaki malzemeleri ‘içersin’ listesine ekleyebilir, bebeğinizin alerjisi olan veya yemek istemediği yiyecekleri de ‘içermesin’ listesine ekleyerek size özel tarifleri sıralayabilirsiniz.

Bebek Çorbaları kategorisinde hangi çorbalar var peki? İşte, besleyici, kilo aldıran, iştah açıcı üstelik sağlıklı çorba tariflerinden bazıları:

     Ev tarhanalı vitaminli çorbalar,
     Şehriyeli, pirinçli, bulgurlu doyurucu çorbalar,
     Yoğurt çorbaları,
     Patates, havuç, brokoli, ıspanak, bal kabağı, kereviz, kabak gibi sebze çorbaları,
     Şifa niyetine tavuk suyu, et suyu çorbaları
     Unlu, irmikli kolay çorbalar.


Bebek Çorbaları Hazırlarken Hangi Gıdalar Kullanılmalı?

Bebeğinizin zihinsel ve bedensel gelişimi için 6-12 ay oldukça önemli bir süreç. Uzmanlar, bebeğin iyi beslenebilmesi için takviye gıdaların besin değerinin yüksek olmasını vurguluyor.

Peki, ek gıdaya geçiş dönemine en uygun seçeneklerden olan bebek çorbaları hazırlarken faydalı gıdalar hangileri?

     Mevsiminde taze sebzeler: Patates, kabak, havuç, domates, bal kabağı, ıspanak, brokoli gibi sebzeler ayrı ayrı besin değerlerine sahiptir. Bu aşamada sebzeleri iyi yıkamak ve besleyici özelliklerini kaybetmeyecek şekilde pişirmek önemlidir.
     Tahıllar: İrmik, pirinç, bulgur ayrıca şehriye bebek çorbalarında sık sık kullanabileceğiniz ekonomik ve doyurucu gıdalar arasındadır.
     Tarhana: Ev yapımı doğal tarhana, bebeğinizin gelişimini destekleyebileceği gibi onu hastalıklara karşı korur. Sebze çorbalarına ara sıra farklı alternatifler oluşturmak isterseniz tarhana kullanabilirsiniz.
     Yoğurt: Ev yapımı yoğurtlar, bebeğinizin kas ve kemik gelişimini destekler, probiyotik içeriği sayesinde hazmı kolaylaştırır, bağırsak florasını iyileştirir.
     Tavuk ve Et Suyu: Hastalara şifa olan bol vitamin ve mineralli tavuk ve et suyu çorbalar, bebeklerinizin ek gıda döneminde önemli rol oynar. 6. aydan sonra evde kendi hazırladığınız et suları ile sebze, pirinç, şehriye çorbaları pişirebilirsiniz. Dilerseniz et sularını tek seferde bolca hazırlayıp küpler halinde dondurabilirsiniz.



Nefis Yemek Tarifleri Mutfağından Minik Gurmelere Özel 5 Bebek Çorbası

1)  Bebekler İçin İştah Açan Cevizli Sebze Çorbası

Patates, havuç, kabak, irmik ve cevizle iştah açıcı bir lezzet kazanan cevizli sebze çorbasını hazırlamak çok kolay! Haşlanan malzemeleri robottan iyice geçirip püre haline getirdikten sonra afiyetle yedirebilirsiniz.


2) Tavuklu Terbiyeli Şehriye Çorbası (Pütürlü Tüketebiliyorsa +7 Ay)

Tavuk suyu, şehriye, iyice pişmiş ve parçalanmış tavuk eti ile bütünleşen ev yoğurtlu terbiye sosu enfes bir çorbaya dönüştü! Bebeklerin gelişimini destekleyecek bol proteinli şehriye çorbası pütürlü olduğu için 7. ay ve sonrası için idealdir.


3) Pratik ve Lezzetli: Bebe Yoğurt Çorbası +7 Ay

Bebek muhallebilerinin vazgeçilmezi pirinç unu, pirinç ve yoğurtlu terbiye sosuyla kısa süre içinde şipşak hazırlayabileceğiniz yoğurt çorbası bebeğinizin midesini yormayacak, rahatlatıcı ve doyurucu bir seçim.



4) Kilo Aldıran Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası

Ek gıda döneminde kurtarıcınız olacak tarhana ile farklı sebzeleri ve ilerleyen dönemlerde kıyma, balık ve tavukla kombinleyebileceğiniz çorbalar hazırlayabilirsiniz. Kabak, brokoli, karnabahar, havuç veya domates rendeleyip ilave edebilirsiniz.



5) Bebekler İçin Besleyici Sebze Çorbası Yapımı

Patates, havuç, bezelye, ıspanak, brokoli, soğan, sarımsak ve tavuk ile tam bir vitamin şöleni! Hem bebeğinizin hem de ailenizin favorisi olacak bu çorba, zengin besin içeriği sayesinde zihinsel ve bedensel gelişimi destekliyor.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe