28 Ağu 2020

Geçmişten Günümüze Liposuction Serüveni

 


İlk olarak 70'li yıllarda Avrupa'da başlayan liposuction uygulaması, ilk dönemlerde sakşın yani emme yöntemi uygulaması ile gerçekleştirilmiş bir uygulamadır. 1990'lı yıllarda uygulanan bu yöntem yağ dokusu alınacak bölgeye önceden bir sıvı verilmemiş, yani kuru bir yöntem kullanılarak yapılmıştır. 2000'li yıllarda tıp alanındaki gelişmeler ve teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte yağ aldırma alanında da yeni bir çağ başlamıştır. Lazer lipoliz (yağ parçalama) çağı ile bölgesel olarak bazı yağlar sıvı hale getirilip tüp yardımıyla vücuttan atılmaya başlandı ve bu sayede ciltte sıkılaşma sağlandı. Lazer yağ aldırma işlemi aslında çok daha yeni bir uygulamadır. 2006 yılında Amerikan İlaç ve Yiyecek Derneği FDA'nın onayı ile birlikte yaygın olarak kullanılmaya başlamış olup, ülkemizde de son zamanlarda birçok sağlık kuruluşu ve estetik cerrah tarafından uygulaması artan bir yöntem haline geldi.

 

Modern Çağa Ayak Uyduran Lazer Liposuction Dönemi

 Birçok diyet, spor ve klasik yöntem denemeleri sonrasında dahi fazla yağlarından şikayetçi olan kişiler için lazer liposuction dönemi başladı. Bu uygulama diğer bilinen yağ aldırma operasyonlarına göre daha fazla yağ kaybı sağlaması, sıkılaşma oranının daha fazla olması ve iyileşme süresinin kısa olması gibi avantajları ile daha fazla ilgi çekiyor. Cilt altı yapısında yağ bulunan her yere uygulanabilmesi de bu ilginin bir başka nedeni. Sırt, basen, karın, bel, bacaklar, diz içleri, alt bacak, ayak bilekleri, kollar, çene altı (gıdı) gibi alanlar uygulama yapılabilen alanlardır. Bütün bunların yanı sıra; erkeklerde jinekomasti yani meme büyümesi tedavisinde de çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Daha önce liposuction uygulanmış fakat istenilen ve yeterli miktarda yağ alınamamış bölgelerde de etkisini büyük bir oranda gösterebiliyor.

 

Lazer Liposuction Sonrası Dönem

 Lazer liposuction fazla yağlarından yakınan, 16 yaşını tamamlamış her birey için uygulaması mümkün olan bir yöntem. Küçük alanlarda uygulanan operasyonlar için, lokal anestezi uygulanırken daha büyük bölgesel operasyonlarda lokal anestezi ile beraber damar yoluyla uyutma yöntemi tercih edilir. Daha geniş bölgelerde yapılacak uygulamalarda ise genel anestezi yapılır. Herhangi küçük bir bölgede uygulama yapıldıysa örneğin; çene altı gibi küçük operasyonlarda, birey hemen ertesi günü işe ve sosyal hayatına dönebilir. Uygulama daha geniş alanlarda operasyon gerektirdiği takdirde, birey yine birkaç günlük aradan sonra sosyal hayatına devam edebilir. Operasyon sonrası çok şiddetli, etkili bir ağrı oluşmaz, hafif bir ağrı kesici kullanılması bireyi rahatlatması açısından yeterli olur. İşlem yapılan alanda ödem, morarma, hissizlik veya karıncalanma diğer liposuction yöntemlerine oranla fark edilir derecede az olur.

 


Liposuction ve Lazer Liposuction Arasındaki Farklar

 Diğer bilinen klasik yöntemlere göre lazer liposuction için kullanılan cihaz daha güçlüdür ve daha fazla dalga boyu sağlar. Bununla beraber daha fazla 'yağ alma' imkanı sunar. Klasik yöntem sonrası sarkan bölgeler gözlemlenirken, lazer liposuction uygulaması deri sıkılaştırıcı bir etki yaratır. Ödem, morarma ve ağrı gibi etkiler diğer yöntemlere oranla daha düşüktür. Bu operasyonda lazer ışınları sinirlere zarar vermeyip kanama ihtimali olan ince damarları da ortadan kaldırır.

 

Lazer Liposuction Fiyatları Neye Göre Değişir?

 Estetik ve cerrahi uygulamaların başarı yüzdesinde iki çok önemli faktör vardır; bunlardan biri işlem yapılan cihazın kalitesi, dalga boyu ve gücüdür. Cihazın sahip olduğu teknoloji, uygulamadaki etkileyici başarı oranını da gösterir. Diğer önemli etken ise cihazı kullanan doktorun bilgisi, becerisi, tecrübesi ve alanındaki başarısı ile birlikte yetkinliğidir. Liposuction fiyatlarında tüm bu teknik özelliklerle birlikte yağ alınacak bölgenin yeri, yağ miktarı, kişinin yapısal farklılıkları ön plana çıkar. Bu durumda doktorun işlem sonrası hastanın iyileşme seyrini gözleminde tutması başarıyı tamamlayan bir diğer önemli faktördür. Bu alanda etkinliğini kanıtlamış Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu'dan randevu alabilir sizin için en doğru olan uygulamayı belirleyebilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe