8 Şub 2016

Kürkçü Dükkanı

1 hafta izinliydim. Hem 15 tatilin son haftasını çocuklarla geçirmek istedim hemde annemde biraz dinlensin diye hesapladım.

En çok dinlenen ben oldum demek isterdim ama tabii tahmin edersiniz ki 2 çocukla evde dinlenme falan olmuyor. İzine çıkarken kendime söz vermiştim temizlik, ev işi falan yok kendime ve çocuklara vakit ayıracaktım. Evet temizlik falan yapmadım ama kendime de vakit ayıramadım.

İşin garibi çalışırken çocuklarla daha çok oynayıp etkinlik yapan ben çocuklarla da etkinlik yapamadım. Çünkü her gün gezdik. Ela yapışık durumda beni bırakıyor babaya, babayı bırakıyor bana yapışıyor. Tuvalete bile birlikte gidiyoruz. Kendi başına asla oynamıyor. Benimle de oynayınca oyuna doymuyor bende vicdan yapıyorum oyunu bırakamıyorum derken tüm gün böyle geçmeye başlayınca kendimizi gezmelere vurduk.

Yalnız şunu fark ettim plan, düzen falan hiç bir şey kalmadı evde olan tüm kadınlar da durum böylemi bilmiyorum ama sabah geç uyanınca her şey geç kalıyor sanki günü hep kaçırıyormuşum gibi hissettim. Kahvaltı edene kadar öğlen oldu öğlen yemeği akşam sütüne kaydı akşam yemeği uzadı derken gece yatış saati geçe kaydığı için kitap okumaya bile vakit bulamadım. Vakitsizlikte değil kaygım sadece düzen bozulunca bir tuhaf hissettim kendimi. Ben bunu 6 ay doğum izninde evde kaldığımda da yaşamıştım 6 ayda resmen evde kendime düzen kuramadım. Şunu anladım ki evdeyken bu sabah 7 buçukta uyanayım günüm planlı geçsin gibi bir şey mümkün olmuyor. Çocuk uyuyorsa uyunuyor o yüzden erken kalkan çocukları olanlar şanslılar resmen çocuğunuz size kocaman bir gün hediye ediyor fark etmiyorsunuz :)

İyisiyle kötüsüyle bir hafta iznimi yedim sabah hepimiz birbirimize doymuş olarak ayrıldık. Ela arkamdan ağlamadı bile bıktı sanırım çocuk :) babası evde muhtemelen ona yapışacağı için bana yol verdi.

Yağız ise çok heyecanlı bir şekilde okula gitti 15 günde orta kalınlıkta 7 kitap okudu ve özetledi. Ya kimse okumadı bir tek ben okuduysam diye tedirgin olmasına çok güldüm. Sıkıntılı bir ergen ya neyi ne zaman takıntı haline getireceğini anlamak mümkün değil.

Velhasıl ben kürkçü dükkanına ev ahalisi de eski düzenine geri döndü 1 hafta hepimize iyi geldi. Aklımda bir kaç yazı vardı onları da evde yazarım diyordum ama yalan oldu yorumlara bile dönemedim. Bugün itibariyle dağılan programımı inşallah bir düzene sokarım.

Bugün başlayan yeni dönem için tüm çocuklara da başarılar dilerim.

Mutlu haftalar,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 yorum:

  1. Evde düzen kurmak gerçekten çok zor.. İşler çoğu zaman planlandığı gibi gitmiyor..

    YanıtlaSil
  2. Okudum ses 1~2 :))))
    Ben de evde isem aynen böyle oluyor ma.yine de evi uyumayı ve günü harcamayı seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin :) maalesef bizim ufaklıktan dolayı uyku keyfimiz zaten yok :)

      Sil
  3. Düzen bozulsa bile tatil güzel oluyor ya :) Keyifli haftalar diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Ben de geç uyanınca gün ölü geçecek hissine kapılıyorum, kaldı ki evde 2 ayrı telden çalan çocuk varken düşünemiyorum günün düzenini falan, maşallah Gülşah^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert paşa bir doğsun o kendi düzenine senide uyduracak :)

      Sil
  5. En güzelini yapmışsın... Dediğin gibi birbirinize doymuşsunuz en azından :)

    YanıtlaSil
  6. Oh ne güzel olmuş hem gezmişsiniz hem birlikte vakit geçirmişsiniz hepinize iyi gelmiştir bu tatil. Dopingle başladınız yani yeni bir döneme :) İş yeri müsayit olmayınca ben bu seneyi es geçtim. Artık hevesimizi yaza saklayacağız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet yeni döneme tam gaz girdik hadi hayırlısı :) yaz tatilinin yer apayrııı :)

      Sil
  7. Sorma gülşahcım geç kalkınca günün bereketi kalmıyor. Neyseki ben şanslı olan kısımdayım:)! bebeler ayakta 7 de. Çalışan annelerde hep bir vijdan işe gitsen aklın evde, evdeyken ayrı dertler. Şu yapış a olayı bizde de var kaan 20 aylık işten gelince yapışıyor koala gibi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 süpermiş valla çok şanslısın :) 20 aylıkken bu kadar yapışmıyordu inanki :)bizimki sonradan böyle oldu hayırlısı bakalım ne kadar sürecek :)

      Sil
  8. Geç kalkınca cidden düzen falan kalmıyor evde. Ama çalışmayınca o düzen bir şekilde oturuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla kuruluyordur mutlaka böyle çorba gibi gün geçmez okula giden çocukları düşününce elbet erken kalkılıyor

      Sil
  9. hoşgeldin tatil bitti anneler rahat etti bence :-))

    YanıtlaSil
  10. Hahaha:)))tuvalete bile birlikte gidiyoruz demişsin ya Gülşah'cığım çok güldüm:)))iki küçük çocuk annesi olmak ne demek seni okudukça anlıyorum ve Allah'tan bol bol kolaylıklar vermesini diliyorum. Bak ne yap: (naçizane abla tavsiyesi): Dayanamayacağın kadar yorgun düştüğün anlarda hiç çocuk doğurmamış ve ömrü boyunca çocuk hasreti çekmiş kadınları düşün...belki işe yarar:))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe