15 Şub 2016

Anne Olduktan Sonra Mutluluk Anlayışı

Anneysen eğer yeri geliyor oturup mutluluk anlayışını bile sorgulaya biliyorsun.

Evlenmeden önce mutluluk anlayışım sanki daha sıradandı. Kendimce küçük şeylerden mutlu olabilirdim. Çok çalıştığım bir dersten yüksek not almam bile bütün gün ağzım kulaklarım da gezmeme sebep olurdu içimden bir ses de demezdi ki saf ne seviniyorsun zaten çalıştın da bu notu aldın. O zamanlar iç sesim en mutlu olduğum anlarda asla çıkıp kafamı karıştırmaz mutluluğuma gölge düşürmezdi. Sanırım bu büyüdükçe olan birşey içine şeytan kaçması gibi bir durum oluyor. Masumluk belli bir çağda içindeki melekle birlikte uçup gidiyor.

Evlendikten sonra eşimin ağzından çıkacak olan tek bir güzel söz bile en büyük mutluluk kaynağım olmuştu. Hemen belirteyim seni seviyorumu bile söylemeye gerek duymayan seviyorum ki evlendim diyen bir erkekle evliyim. Neyse ki zamanla bunun bir kadın için önemli bir sözcük olduğunu öğrendi.(çok şükür) En azından artık yılda 1-2 kere söylüyor :))) Tesellim ev işlerinde on numaradır bu bana yetiyor :) Neyse konu bu değil şansımı zorlamayayım. Yaptığım yemeğe güzel olmuş denilmesi, sofra toplarken yardım edilmesi gibi sıradan her hareket mutluluk sebebim olarak sıralandı. 2 ay sonra hamile kaldım artık güzel sözlerin önceliğini bana karşı hareketler, davranışlar aldı. Annem bana yemek yollarsa havalara uçabilirdim ( hoş hala öyle) eşim evi süpürmüşse ooo beni düşünüyor değerliyim mesajının kralıydı bu. Ve tabii ki karnımda ki meleğin minik tekmeleri herkesin verdiği mutluluğun 2 katını verirdi. Doğdu kokusuyla mutlu oldum. Sonrasında tüm mutluluk anlayışıma yeni doğmuş bebeğim yön verdi. Çevrenin bana verebileceği en büyük mutluluk eşimde dahil sadece destek olmaktı.

Şimdi iki çocuklu anneyim mutluluk anlayışım daha da bir başkalaştı. Evet hala kadınım eşimden güzel sözler duymaya ihtiyacım var her özel günün kutlanması değil ama doğum ve evlilik yıl dönümlerinin kutlamasını hala severim. Ama öncelik olarak mutluluk sebeplerim çocuklar oldu. Kabız ise kakasını yapmasına sevinirim, hasta ise iyileşmesine mutlu olurum, deliksiz uyumaları hele en büyük mutluluk sebebim. Hiç bir şey olmasa da hepimiz aynı ortamda sorunsuz zaman geçirebiliyorsak bu bile mutluluk veren sebepler arasında oluyor. Ya da ara ara aman onlar mutlu olsun ben mutsuz olmaya razıyım diye uç noktalara gelinebiliyor.

Mutluluğu çok çok insanlarda aramıyorum eski gibi değil yani ailem bir kaç dostum yeterli. Başını sokacak bir ev, ocakta pişecek bir yemek gibi daha ailevi duygulara kaydı mutluluk anlayışım.

Huzuru en başa koyuyorum çoğu zaman gerginlikle, koşturmayla bazı zamanlar koca ile feci kapışıyoruz. Huzursuz olunca o ev bir acı oluyor hiç bir şey mutluluk vermiyor gibi geliyor. Ve çocuklar her şeyi anlıyor. İşte o zaman tüm mutluluk anlayışımı tüm mutluluk beklentilerimi gözden bir daha geçiriyorum. Hiç bir şeyimiz dört dörtlük değil. Ve çocuklar haricinde hiç bir şey vazgeçilmez değil. Kocayı gömmüş olmayım ama mutluluk yolculuğuma ilk yön verenler sadece çocuklarım oluyor. 2.sıraya eş 3. sırada anne-babam sonra kardeşler dostlar vs gelir diye düşünüyorum.

Boğazda bir evim, son model arabam gibi spesifik şeylerde tabii ki mutlu eder hayır da demem :) ama bunların artık mantıklı şekilde hayalini kurar biçimdeyim. En azından bazı kendini bilmezler gibi oturduğum yerde çalışmadan rezidans, yazlık gibi hayaller kurmuyorum :) Yani bunlar mutluluk anlayışım da belirgin bir yer tutmuyorlar.

Toparlayacak olursam; mutluluk anlayışını insanın yaşı kadar edindiği tecrübeler ve sahip oldukları büyük etken ama hepsinden önemlisi de bu dünyaya bir can getirmek ve onu hayata hazırlamak insanı bambaşka hayallere, sorumluluklara ve mutluluklara itiyor.
Önce önceliklerin değişiyor sonra mutlu olma sebeplerin.
Önce hayatın değişiyor sonra ise sen değişiyorsun.
Ama anne olduğun gerçeğin bir kere anne olduktan sonra hiç bir zaman değişmiyor.

Not: Akşam eve gittiğimde ev silinip süpürülmüş olsa yemekler yapılsa sofra kurulmuş olsa bu da beni bambaşka bir boyutta mutlu eder :)

Sevgiler,




33 yorum:

  1. Mutluluk hep yanınızda olsun.Sanırım beni de en çok mutlu eden şey takdir görmek. Aslında yanlış bişiymiş bu.Yaptığımız işten takdir beklemek, karşılığını alamayınca insanı mutsuz edermiş ama bir türlü vazgeçemedim bundan :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bendede o var oyle büyüdüğümüz için boyleyiz sanırım aynısını bizde cocuklara yapıyoruz her yaptıkları şeyi takdir edip ödüllendirmemek gerekiyormus :)

      Sil
  2. Başlık ortya konsa ve kadınlardan bir içerik istense üç aşağı beş yukarı benzer duygular gelebilir öylesine ortak duygulara dokunmuşsun ki:)) eline yüreğine sağlık.
    Yuvanda sevgi ve huzur daim olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ablacım aminn hepimizin hayatından huzur eksik olmasın ;)

      Sil
  3. çok güzel anlatmışssın, severek okudum, dilerim evinizden mutluluk, huzur eksilmesin ;)

    YanıtlaSil
  4. :) anne olunca öncelikler sıra değiştiriyor, gerçeği yansıtan sanki kısmen benide yazmışsınız :) birçok anneyi belkide.... bloğunu takip ediyorum ya birde ig bu, sen anlattıkça kafamda kişileride canlandiribnca ayri bir yolculuk oluyor anlattiklarin:) huzurun bol olsun, huzurumuz bol olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunu duyduğuma sevindim işte çünkü aktif instagram kullanmamım amacı bu ve çoğunlukla çocukları paylaşıyorum tıpkı blogum gibi :) huzurumuz bol olsunnnnn ;)

      Sil
  5. Ben mutluluk anlayışımın değişmesine razıyım sanırım :) Ama şu tek değnekle ev temizlense gibi birşey olsa beni de fena mutlu eder ya^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa bak o değnek olsa tüm kadınlar mutluluktan uçar :)

      Sil
  6. Çocuğunun gaz çıkarması bile mutlu ediyor biz anneleri:) mutlu olmayı bili ce, karamsarlığa arkamızi dönünce belki de daha çok mutlu oluyoruz. Su aralar beni en çok mutlu eden şey senin son paragraftakilerle ayni:) biri iki kap yemek yapsın yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy evet ya yemek ve temizliğimi yapan olsa süper olacak gerçekten :)))

      Sil
  7. ay her işin yükü bizde, off :)

    YanıtlaSil
  8. Yazdıklarınız gerçek. Kabul etmeyenler zamanla bu duyguların içinde bulacaklar kendilerini. Hissettiklerinizi yazmaya devam.

    YanıtlaSil
  9. Henüz bir çocuğum yok ama çalışan her kadın gibi çocuklarla ilgili mutlulukların dışında hepsi beni de mutlu ediyor doğrusu. Hele ki eve geldiğimde evde yemek olması bambaşka bir mutluluk.

    YanıtlaSil
  10. Sevgililer günü nedeniyle aklıma geldi herkes hediye postları yazıyor ben de düşündüm fi tarihinde esım modaya uyup Pahalı bir kolye almıştı da bunu neden aldın napıcam ben bunu demiştim keza zaman sonra cocukların elinde oyuncak oldu ama sevgililer Günü'nde beni ne mutlu eder diye düşündüğümde aklıma su geldi: sabah cocukları alsa kahvaltılarını verse ben de o arada biraz uyusam. Işte beni en mutlu edecek şey buydu ;) annelik ve cocuklar herseyi Değiştiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) inan biraz uyku banada en büyük hediye olurrrr

      Sil
  11. Gülşah'cığım her dönemle birlikte mutluluk anlayışının da değiştiğini ne güzel anlatmışsın, çocuklar ilk sırayı alıyordur eminim ama eşine bunu farkettirme :)))nasıl yaparsın bilemem artık:)Boğaz'da ev vs. boş geç, ailenle geçireceğin sıcak saatler en güzel mutluluk...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. farkediyor abla mümkün değil çaktırmamak :) herkese de bir yere kadar yetebiliyorum napim :) huzur ve mutluluk hepiimizin evinden eksik olmasınn

      Sil
  12. Kesinlikle öyle. Ne çok şey değişiyor hayatta. Benim mutluluğum kendime ayırabildiğim zaman arttıkça artıyor :))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahh bende özlüyorum kendime kalan zamanları pek bi mutlu ediyor insanı o anlar :)

      Sil
  13. Evliliğin ve çocukların verdiği sorumluluklar değiştiriyor biraz da. Daha başka şeylere ihtiyacımız olduğu için mutluluk anlayisimizda değişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzelde oluyor hep aynı şeylere mutlu omakta sıkar belli bir süre sonra polyanna damarım tuttu yine :)

      Sil
  14. tabi kedi mutluluğumuzu çocuklara endekslemek hata ama elimizde değil o mutlu olunca sevinince ben de seviniyorum tabi abartmamak lazım bu durumu :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklar küçükken daha bir abartılıyor sanırım bu sıralar daha bir rahatım ama hayatımızın merkezinde olduklları kesin ;)

      Sil
  15. Gülerek okudum yazını. Çoğu kadının geçirdiği bir evrim süreci gibi yazdıklarım.....

    YanıtlaSil
  16. Büyüdükçe daha da mutlu olacaksın tatlım emin ol (: Hep de mutlu olun böyle.

    YanıtlaSil
  17. keyifle okudum.. her gün her şey değişiyor.. çocuklar hayatımızın her döneminde mutluluk kaynağı. hep mutlu olmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  18. kesinlikle aynıyız. ben de oğluşumun çerçevesinde mutluluğu yakalıyorum. Allah evlatlarımıza sağlık versin. Eş te önemli de erkekler odun kadınlar çiçek olunca maalesef beklentiler farklılaşıyor. Evlatlar gidince biz bize kalacağız tabi :)
    Mutluluğunuz daim olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe