22 Şub 2016

Yeni Doğan Bebek Hediyesi Seçimi

Yeni doğana ya da taze anneye hediye almak türk örf ve adetleri arasında en sevdiklerimdendir ;)

Hastaya, yeni doğum yapana, ev alana, evlenene, sünnet yapana gibi bir sürü hediye alacak mazeretlerimiz vardır.

2 doğum yapmış bir ana olarak bana gelen hediyeleri şöyle bir irdelemek ve yenidoğum yapanlara ne hediye götüreyim acaba diye kara kara düşünenlere fikir vermek amaçlı yazıyorum bu yazıyı.

* Öncelikle yeni doğum yapmış birine tulumdu, elbiseydi, pantalondu götürmeyin. Çünkü bebek heyecanı ile anne adayları bunları doğum öncesi hevesle fazla fazla alıyor. Sizin götürdükleriniz ya elinde kalıyor ya da başkasına hediye gidiyor.

* Meyve suyu büyük nimet herkes illa eline kapar gelir. Dolaba sığmayacak kadar meyve suyu geldiğini hatırlıyorum. Bunun yerine 2 paket makarna getirin valla daha çok işe yarar kimse yadırgamaz sizi. Sevineceği garanti ;) Kış ayı ise kesinlikle BOZA götürün bol bol süt yapmasına vesile olmuş olursunuz.

* 1 paket bez götürün garanti veriyorum taze baba adınızı altın harflerle yazacaktır :) İnanılmaz işe yarayan bir hediye.

* Evde kek, kurabiye yapıp götürün. Çok dua alırsınız. Gelen gidene ikramlık yapmak anneanne/babaannelere kalıyor çok sevinirler böyle bir hediyeye.

* Ayırdığınız bütçeye göre ilk adım ayakkabısı götürün. Bir arkadaşım getirmişti. 1 yaşına doğru giydirmeye başladım her giydirdiğim de kendisine dua ettim. Ve bende sonrasın da bir kaç arkadaşıma ilk adım ayakkabısı götürdüm. (özellikle spor ayakkabı) mutlaka 1 yaş üstü için alın.

* Kış bebeği ise 1 yaş için kışlık mont alabilirsiniz. Bir sonra ki kışa rahatça giyer.

* Hep bebeğe değil tabii ki anneyi sevindirmek için çiçek götürün. Bu arada çiçekçiler de çok pahalı olan orkide gibi çiçekleri koçtaş, carrefour gibi yerlerden daha uyguna alabilirsiniz.

* Alacak bir şey bulamadığınız sırf hediye almış olmak için bir şeyler almayın. Bütçeniz ne ise bir zarfa koyup annenin eline tutuşturun. İhtiyacı olan bir şeyi anne kendisi alsın.
Biz genelde iş yerinde bir arkadaş doğum yaptığında herkes istediği miktarda para verir ve bebek görmeye gittiğimizde anneye iletiriz. Bana da iş arkadaşlarım böyle yapmıştı ve o para inanılmaz işime yaradı.

* Hangi markayı kullandığını bilmiyorsanız mama asla götürmeyin. Onun yerine de yine parasını götürün daha iyi.

* Gram altının bile yarısı çıkmış 50tl civarında o bile güzel bir hediye olur.

* Bebek kız ise altın minik küpe alınabilir. Bu da Ela bana gelen ve çok işime yarayan bir hediye idi.

Bunların yanında doğum yapan yakın bir arkadaşınız ise diğer ortak arkadaşlarınızla birlik olup bütçenize göre beşik, puset gibi (anneye sorarak) çok işe yarayacak hediye de alabilirsiniz.

Sonradan eklemiş olayım ;) bebeğin bir ablası ya da abisi varsa ona da giderken boya kalemi, boyama kitabı gibi ufak bir hediye almanız kıskanma ihtimali olan abi/ablayı sevindirecektir.

Unutmayın ki ; bir kadına dostluğunuzu ve ona verdiğiniz değeri gösterebileceğiniz en iyi dönem lohusa dönemidir. Elinizden geldikçe arayın, bir şeye ihtiyacın var mı diye mutlaka sorun.

Sevgiler,






50 yorum:

  1. Çok güzel tavsiyler..Bne hep tulum, yeni doğan seti gibi hediyeler götürürdüm. Bir dahakine bu ayakkabı olayını düşüneceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Alması da vermesi de çok keyifli. Bir de dostunuz, sevdiğiniz bir arkadaşınız sa, derler ya çam sakızı da olsa çok kıymetli. Bebek hediyeleri ile ilgili görüşlerinize aynen katılıyorum, ben bir abla veya abi varsa ona da küçük bir hediye almaya çalışıyorum. Bu hediye yağmuruna kayıtsız kalmak imkansız.O anki gülümsemenin güzelliği...Sevgiler, iyi haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abi/ablayı çok iyi akıl ettin teşekkür ederim unutmuştum ben onu ;) sevgilerr

      Sil
  3. Canım ne güzel anlatmışsın..Bunu arkadaşlarıma vakti geldiğinde ileteceğim :))

    YanıtlaSil
  4. Tavsiyelerin için çok teşekkürler canım ♥

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş gerçekten. Çok faydalı ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Gülşahcım, çok yerinde bir konu olmuş. Bugünlerde çok fazla doğum yapan arkadaşım var. Kafamda bişeyler şekilde sayende teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Diş kaşıma ya da dokunma duyusu, grme duyusu için oyuncaklar bence en güzeli! Ben asla kıyafet götürmem herkesin zevki farklı çünkü ;)
    Ama en kötü hediye battaniye ve yelek örgüleri :D Bize Türk arkadaş ve konukomşudan tam 21 tane gelmişti battaniye artık gülüyorduk, hiçbirini de kullanmadım valla hepsi sağa sola dağıtıldı. Yurtdışında ise hep bebeğe oyuncak annebabaya da pasta / kurabiye götürülür. Bir de bez çok iyi fikir ama bezleri böyle çeşitli şekillere sokanlar var, mesela ben oturup bezleri birbirine bağlayıp motorsiklet yapmıştım bir arkadaşıma, bayılmıştı :)
    Bir de aman gittiğinizde çok oturmayın ve illa sevicem kucaklıycam öpücem moduna girmeyin derim anneler çok hassas olabiliyor ve 30dk'dan fazla oturan misafir gerçekten can sıkıyor o dönemde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy koptu ya çok şükür Bursa da boyle birşey yok battaniye getiren götüreni görmedim inanki :)))bez pastalar cok güzel bir hediye gercekten bana da gelmişti ama o güzelliği bozmayım diye ayını kaçırmısım bezler küçüldü kaldı :))) çok önemli doğru diyorsun ziyaretin kısası makbuldür ;)

      Sil
  8. Ha bir de kuru meyve (özellikle hurma, kayısı, üzüm) ve fındık kaju inanılmaz güzel bir hediyeydi, hem de süt yapıyor ;)

    YanıtlaSil
  9. '' * 1 paket bez götürün garanti veriyorum taze baba adınızı altın harflerle yazacaktır :) İnanılmaz işe yarayan bir hediye.'' bu cümleye çok güldüğüm harika bir yazı olmuş canım benim ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülme valla çok işine yarayacak bir hediye babalar çok seviniyor genelde :)))

      Sil
  10. Evet ya tulum pijama herkes getiriyor. Evde yapilan kurabiyeler dediginiz gibi ikramlık yeni annelerin hoşuna gider. Ve ayakkabı da cok mantikli 1 yas için alınırsa ziyan da olmaz. Bez konusunda da esprinizebayildim. Babalar buna bayılır gerçekten. Hem de bez kaç numara olursa olsun illaki kullanıyor. Anneyi de unutmamak lazim. Bir Arkadaşım bana hediye almıştı çok sevinmiştim doğumumda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla anneye hediye 10 numara gerçekten güzel bir motivasyon oluyor ee bezde güzel bir hediye kabul etmek lazım :)

      Sil
  11. Harika seçenekler sunmuşsunuz . Hele de anla abi varsa onlara da küçük bir hediye seçeneğine bayıldım . ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abiye hediye geldikçe cok mutlu olmuştu cidden onlarıda unutmamak gerek :)

      Sil
  12. Gülşah'cığım ne kadar güzel tavsiyler vermişsin, bebek dünyaya getirenlere hediye seçmeyi çok severim, çok zevk verir, ben senin yazdığın üzere minik ayakkabı almıştım kendi kızkardeşime:) ama bebek bezi hakikaten en gerekeni, bildiğim kadarıyla çok da pahalı:( en hoşuma giden önerin anneye çiçek oldu, herkes düşünemez ta ilkokuldayken annem kızkardeşimi dünyaya getirdiğinde komşumuz kırmızı karanfiller getirmişti unutmam..ondan sonra bunu dile getiren tek sen oldun:) bebeğin abla-abisini de düşünmüşsün helal sana:) çok doğru yazık şimdi o da kıskanmasın değil mi?....:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneye moral vermek bence çok önemli ablacım gercekten karanfil cok güzel bir jest olmuş :) abimiz hep bi hediye bekledi ordan biliyorum bunuda gönül almak güzel iştir ;)

      Sil
  13. çok güzel anlatmışssın her şeyi :) emeğine sağlık, bez pastasına çok sevinen aile biliyorum :) :)

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar doğru bir yazı olmuş :) Hele o bebek bezi meselesi varya henüz çocuğum olmamasına rağmen anne babalara acıyorum ne paralar dökülüyor o bezlere ki bence giyimden daha iyi bir hediye :) Fakat gel gör ki benim eşim biraz garip buluyor bebek bezi hediye etmeyi :D Ben bulmuyorum asla aslaaaa :) En güzel hediye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eşin baba olsun gör bak herkese bez getirir duruma gelecektir bizzat kendimden biliyorum bez gidermi hiç der benim eşimde :)))

      Sil
  15. Bir paket bez bence de her şeye bedel sanırım.

    YanıtlaSil
  16. Bebek elbiseleri hediye olarak çok cazip, çok da güzel şeyler var ama haklısınız onun yerine mesela bebek bezlerinden, çamaşırlarından değişik katlamalarla yapılan pasta görünümlü hediyeler de çok hoş ve faydalı bir hediye olabilir diye düşünüyorum.Fikirler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  17. Harika tavsiyeler.
    birgulunlezzetleri

    YanıtlaSil
  18. Aynen katılıyorum:) Biz de Duru'yla yaşadık bu faslı kıyafet konusu da biraz riskli anne beğenir mi acaba filan olunuyor.
    Gülşahcım çok güzel bir rehber oldu blogun pek çok konu da ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyafet riskli gerçekten ama insanlarda özellikle gidip kıyafet alıyorlar yazık günah. Böyle düşünmene çok sevindim ablacım teşekkür ederim ;)

      Sil
  19. öyle güzel hediye seçenekleri var kiiii
    baby corner var mesela bayılıyorum ürünlerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet ve bu seçenekleri biraz empati yaparak seçmekte fayda var hani bana ne gelse mutlu olurum acaba diye düşünülse en doğru hediye bulunabilir bence :)

      Sil
  20. Bu tavsiyeler işe yarayacak, teşekkürlr.

    YanıtlaSil
  21. Muhteşem öneriler. Boza hiç aklıma gelmemişti, ne kadar doğru. Keza hurma da. Artık meyve suyu, süt götürmeyeceğim :)
    Çocuk bezi pastalarına bayılıyorum, bana gelse çok sevinirim heralde. Hazır almaya gerek de yok, internette bir sürü yapım aşaması mevcut.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru hurma da bir seçenek olabilir. meyve suyu ve süt aşırı tüketime sebep olabiliyor :)

      Sil
  22. gerçekten güzel fikirler bu ara hediye almam gereken o kadar çok bebek var ki :-))

    YanıtlaSil
  23. Biz genelde bez alırdık. Kesin ihtiyaç. Bize de gelmişti çünkü büyük oğlumda çok makbule geçmişti:)))

    YanıtlaSil
  24. Çok güzel fikirler, ben genelde kız çocuklarına küpe almayı seviyorum ama aslında en iyisi seninde dediğin gibi para vermek. Anne ne isterse alsın gönlünce...

    YanıtlaSil
  25. evde yapacağımız ikramlık börek kek en çok sevindiren olay oluyor
    gene alacağımızı alalım ama yanına ikramlık da eklersek harika oluyıor :)

    YanıtlaSil
  26. Ne güzel bir liste hazırlamışsın. Özellikle pasta, börek, destek ve yardım olayına acayip ihtiyaç oluyor.

    YanıtlaSil
  27. Çok güzel öneriler. Hediye olayı benim için bir kabus. Bu yüzden benim klasik hediyelerim var. Uygun fiyatlı ve amaca uygun. Çok işe yarıyor ve beğeniliyor. Hediye seçmek size de zor geliyorsa bunları denemenizi tavsiye ederim. Eğer bebek erkekse https://www.nazarboncugu.com/dekor/ev-aksesuar/nazar-boncuklu-bebek-battaniyesi-orgu.html

    Yok eğer bir kız bebek hediye ise https://www.nazarboncugu.com/cocuk/cocuk-nazarligi/nazara-karsi-gumus-bebek-ignesi.html

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe