11 Şub 2016

Köpekler Bale Yapmaz

çocuk kitapları

Köpekler Bale Yapmaz Ela'nın kitaplığından Pearson yayınlarına ait bir kitap. Yağız zamanın da bile gerçekten bu kadar güzel çocuk kitapları yoktu. 

Bir kere anlatımı kadar çizimleri de çok güzel. Ben okumadığım zamanlar da Ela çizimlere bakıp hikayeyi az çok anlatabiliyor. 

Hikayesi ise şöyle; baleye giden küçük kız çocuğunun bir köpeği var. Fakat bu köpek başka köpeklere benzemiyor sahibi gibi baleyi çok seviyor. Kendini hep balerin olarak hayal ediyor. Küçük kızımız da köpeğini bale derslerine giderken yanında götürmek istiyor ama babası köpekler bale yapmaz diyerek izin vermiyor.

pearson yayınları

Bir bale gösterisine giden sahibinin peşine takılan çılgın köpeğimiz :) gösteride baş balerinin sahneden düşmesi sebebiyle kendini bale kıyafeti ile sahneye atıyor. Herkes köpekler bale yapmaz diye fısıldaşsa da köpeğimiz şahane bir bale gösterisi sunuyor. 

çocuk kitapları

Ve tüm izleyiciler köpeği ayakta alkışlıyor. Sonunda babası da dahil herkes isterlerse köpeklerinde bale yapabileceğine ikna oluyorlar.

çocuk kitapları

Hikaye boyunca Ela da bale yapıyor :) 
Kısaca biz çok sevdik. +3 yaş için uygun gibi görünse de çizimlerinin dikkat çekiliği sayesinde daha küçük çocukların da ilgisini çekebilir.

Sevgiler,




10 yorum:

  1. evet fotoğraflara bakılırsa yazı değil resim ağırlıklı..henüz 20 aylık ertuğrul ama biz bile alabiliriz belkim :) anafikre de bayıldım; en zından benim çıkardığım kıssadan isseye diyeyim : yapamazsın diyenlere kanma içindeki güce bak :P

    YanıtlaSil
  2. Çok hoşmuş yaa...çocuklar için hikayeler yazma hevesi uyandırdı bende şu anda:)
    iyi ki almışsın...güle güle okusun Ela'cığım, Yağız'cığım..Bücürük'le kocaman öptük, sevgilerimizi bıraktık.

    YanıtlaSil
  3. Bu tür kitaplar gitgide yaygınlaşıyor.Önceden dediğiniz gibi daha ilkel,daha kapsamı az yayınlar vardı.Ne mutlu.. Teknoloji çağında olmamızın nadir faydalarından biri.

    YanıtlaSil
  4. Esprili bir hikaye. Çok güzel kitaplar var gerçekten de biz de çok okuruz çocuklarla.

    YanıtlaSil
  5. Çok şekerrrr. Güzel bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
  6. çok şirin bi kitapmııışşş :) böyle yanımda yöremde bi minik olsa da onun bahanesiyle alıp okusam ben de :D

    YanıtlaSil
  7. Şimdi çocuklar için kitap-oyuncak hepsinde seçenek çok. Hem güzel hem eğitim kitaplar bulmak mümkün artık..

    YanıtlaSil
  8. Çok dadlı bir kitapmış. Bir gün kitap yazmayla ilgili bir adım atarsam ilkin çocuklara yönelmeliyim diyorum. Hayırlısı...
    Gülücüklü kal...

    YanıtlaSil
  9. daha oğlum yürüyemiyor ama çocuk kitapları aldım zaman zaman okuyorum resimleri gösteriyorum kitabı eline verince biraz inceliyor ama sonra direk yalamaya başlıyor belki sever okumayı ilerde :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe