9 Mar 2019

Güneş Gözlüğü Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Güneş gözlükleri aslında göz sağlığını korumak için mutlaka kullanılması gereken ürünlerin başında geliyor. Ancak bizler koruma özelliğinden ziyade bir aksesuar olarak bu tasarımları kullanmayı seviyoruz. Oysa gözlüklerin sadece güzel görünmesi, satın almanız için yeterli bir unsur olmamalı! Beraberinde UV ışınlarına karşı ne kadar koruma sunduğunu da bilmelisiniz.

Camlar Ultraviyole Işınlarını Bloke Ediyor mu?

Mutlaka bilmeniz gereken bir konu olduğunun altını çizelim. Seçtiğiniz güneş gözlüğü güneşin UV ışınlarını yüksek düzeyde bloke etmelisiniz. Blokaj oranı ne kadar yüksek olursa göz sağlığınızı da o kadar korur. Güneşin UVA ve UVB ışınlarının sadece cildi olumsuz etkilediği düşünülüyor. Oysa gözler de güneşin bu ışınlarından oldukça yüksek oranda olumsuz etkileniyor. % 99 koruma sunan gözlük modelleri dahi var, bu yüzden % 10 ya da % 20 gibi düşük blokaj oranı sunan gözlüklerden uzak durun.

Camların Koyuluk Düzeyi Kullanım Şeklinize Uygun mu?

Kullanım şekliniz aslında cam renginin koyuluğunda belirleyici bir unsurdur. Örneğin ayna kaplamalı olarak dizayn edilen güneş gözlüklerinin aslında göze gelen ışıkları kırarak daha net bir görüş sunduğunu biliyor musunuz? Sahilde uzanırken, arkadaşlarınızla yürüyüş yaparken bu özellik önemini kaybediyor olabilir. Ancak bir de araba kullandığınızı düşünün! Göze gelen ışığın kırılması işte bu durumda o kadar çok önemli bir hal alıyor ki, “hayati önem” taşıyor dersek abartmış olmayız. Cam rengini özgürce seçebilirsiniz ancak koyuluk düzeyini yaşam şekliniz ve günlük aktivitelerinizi dikkate alarak seçmelisiniz.

Kaliteli mi?

Burada kaliteden kastımız kullanışlı olması, uzun ömürlü kullanım sunması ve bununla birlikte uzun süreli kullanımlarda rahatsız etmemelidir. İşte bu noktada devreye belirli bir kalite düzeyinin üzerinde olan ürünleri satışa sunan adresler giriyor. Coquet de bu sitelerin başında geliyor ve en güzel
güneş gözlüğü modellerine kaliteden ödün vermeden, bol sıfırlı rakamlarla ödeme yapmadan sahip olmayı sağlıyor.

Bu nedenle beklentilerinizi netleştirip siteye tıklayın ve modelleri gözden geçirin. Tamamı modaya ve yılın trendlerine uygun olarak hazırlanmış gözlükler olduğundan gönül rahatlığı ile seçim yapabilirsiniz. Klasik, modern, spor, otantik, salaş, maskülen kısacası her tarza uygun pek çok farklı model seçeneğinin olması da cabası…

3 yorum:

  1. "Güneş gözlüğü seçimi ipuçları" için teşekkürler.
    Göz sağlığı her şeyden önemli mutlaka özen gösterilmeli.

    YanıtlaSil
  2. ay pikii saol yaaa yaza doğru faydalı olduuu :)

    YanıtlaSil
  3. Piyasada satılan bir çok güneş gözlüğü özellikle uv400 olanlar göz bozmaktan başka bir işe yaramıyor

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe