29 Kas 2017

Okul Öncesi Kitapları


 
 
Babamın vefatından beri bir çok şeyi elimden olmadan ihmal ediyorum. Blogum da bunlardan biri bazı şeylere alışmak cidden zaman alıyormuş bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettim.
 
Bu dönem de özellikle çocuklarla vakit geçirmek yüzümü daha çok güldürüyor onu fark ettim. Üçümüz birlikte bir sürü çocuk kitabı okuduk. (bu sıra okuduğum yetişkin kitaplarını nedense okuyamıyorum okuduğumu da anlamıyorum) Çocuk kitaplarının bana verdiği enerjiye de ayrı bir hayranım. Bu yazımda sizlere de okul öncesi kitapları hakkında bizim en sevdiklerimizden olanlardan bir kaç paylaşım yapmak istiyorum.
 

 
 



Önce sizi Selina ile tanıştırayım sevgili İdil Öztürk Başaran'ın ortaya çıkardığı sevimli bir karakter :) İlkokul çocuklarına daha uygun olduğunu düşünsem de bizim Ela 1 aydır her akşam Selina'nın maceralarını bana okutuyor. Çizimleri ve anlatım dili oldukça ilgi çekici olduğu için Selina'nın tüm kitaplarını canı gönülden tavsiye edebilirim.
Özellikle okul fobisi olan çocuklar için Selina'nın Okul Maceraları kitabını çocuğunuza okutmanızı öneririm.
 
Gelelim diğer kitaplarımıza ;)
Hepkitap yayın evine ait bir sürü kitap elimizde mevcut :) Hatta instagram hesabımda çekiliş ile hediye etmişliğimiz bile var. Şimdiye kadar bu o kadar da güzel değilmiş dediğimiz bir kitap olmadı. Özellikle Tavşancan ve Rikki karakter olarak açık ara favorimiz.

RİKKİ
Guido Van Genechten’ın yazıp resimlediği, on sekizden fazla dile çevrilen Rikki dizisi okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor. Rikki diğerlerinden farklı bir tavşandır. Rikki’nin bir kulağı aşağıya sarktığı için arkadaşları onunla alay eder. Farklı olmakla baş etmeyi öğrenmek bir çocuk için pek kolay değildir. Rikki, kendini eğlendirerek bu sorunun üstesinden gelebileceğini keşfettiğindeyse her şey onun için daha kolay olur.

Tavşancan ile Faresu Karlı Gün

Tavşancan ile Faresu karda oynamaya bayılırlar ama nasıl bir kardan adam yapacaklarına bir türlü karar veremezler. Bu tatlı hikâyede iki arkadaşın nasıl anlaşmaya vardığını, nasıl birlikte eğlendiğini okuyacaksınız.

Çaya Gelen Kaplan
İlk baskısı 1968 yılında yapılan Çaya Gelen Kaplan’da kendini çaya davet ettiren ve evdeki her şeyi yiyip içtikten sonra çıkıp giden, bir daha da dönmeyen kaplanın hikâyesi anlatılıyor. Kapağında iyi huylu, sakin bir kaplan ile halinden memnun bir kız çocuğunun yer aldığı kitap, canlı renkleri ve yuvarlak hatlı resimleriyle ilgi uyandırmaya devam ediyor. Modern çocuk klasiklerinden biri olan, neredeyse 50 yıldır aralıksız yayımlanan Çaya Gelen Kaplan ilk kez Türkçede.
 
Tavsiye edebileceğiniz okul öncesi kitaplar varsa yoruma mutlaka yazın seçeneklere her zaman açığız :)
Sevgiler,
 





 


6 yorum:

  1. Öncelikle başın sağolsun rabbim sana ve ailene sabırlar versin inşallah mekanı cennet olsun babacığının...mevlüd kandilinde mübarek olsun rabbim tüm dualarını kabul eylesin inşallah...kitaplarda çok keyifli görünüyor hoşuma gitti😊emeğine sağlık canım benim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Başınız sağolsun...
    Size ne iyi geliyorsa onu yapmaya devam edin. Yazın paylaşın, biz de okuyalım

    YanıtlaSil
  3. Başınız sağ olsun.. Ben de çocuklara tutunarak aşmaya çalışmıştım bu süreci..

    YanıtlaSil
  4. Bizim de evde uykudan önce böyle kitap okuma fasıllarımız oluyor benim 4,5 yaşındaki 2 numaram Derin'le..Özellikle tavsiye edebileceğim yok zira yaş grubuna uygun ve görsel anlatımlı kitaplardan oluşuyor seçimler hep..Bazen de Derin o görsellere bakarak ayrı bir hikaye okuyor bana :)))

    YanıtlaSil
  5. Güzel kitaplar bunlar aklımda bulunsun. Mine'nin buzdolabı adında bir kitap var. Biz kızımla çok beğendik.Onu da tavsiye ederim.:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.Başınız sağ olsun ne zordur bilirim. Allah sabır versin. Çocukların enerjisi her zaman iyi gelir. Bu arada her akşam Selina'nın tercih edilmesi de ayrı bir gurur verdi bana. Çok teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe