28 May 2018

İspanya’ya İlk Kez Gidecekler İçin Önemli Tarihi Bilgiler



Akdeniz’in en güzel ülkelerinden birisi olan İspanya Avrupa turu kapsamında gidebileceğiniz en güzel seyahat seçeneklerinden birisi oluyor. Bunun içinde ispanya turu yapanların her zaman mutlu ayrıldıklarını görebiliyoruz. Klasik bir İspanya turu yerine bu makalemizde sizlere ülkenin tarihi yerleri ve doğal güzelliklerinden bahsetmek istiyoruz. İspanya sanat ve etkinliklere önem veren bir ülke dolayısıyla sık sık düzenlenen festivaller ve dans gösterileri İspanya’yı her zaman yaşanılabilir konuma getirmiştir. İspanya’da farkı kültürleri de modern hayatla harmanlayarak yaşayabilir ve keyfine de doyamazsınız. İsterseniz İspanya’ya geldiğiniz zaman tarihi noktaları nereler ve nereyi ziyaret etmeniz gerekiyor size kısaca anlatalım. 

BARSELONA

Sanıyorum ki İspanya’nın adının geçtiği bir yerde Barcelona’dan bahsetmeden geçmek olmaz. Her ne kadar dünya burayı takımından biliyor olsa da İspanya’nın en çok tanınan ve vazgeçilmez şehri de yine burasıdır. Barcelona turistler bakımından da ilgi çeker. Bunun için her yıl binlerce turisti Barcelona sokaklarında görebilmek mümkün. Barcelona müziği ve kültürüyle hatta yemekleriyle önemli destinasyonlara sahip. İspanya’da tarihi olarak gidebileceğim yerler nereler derseniz size tavsiye olarak La Rambla,La Sagrada Familia ve Park Güell gibi alanları gösterebiliriz. Bunun yanı sıra gitmeniz gereken yerlerden bazıları ise Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Katalan Müzik Sarayı, Picasso Müzesi ‘dir.

MADRİD

İkinci durağımız Madrid gezilecek listesinde ilk başlarda göremiyor olsak da aslında olması gerekenden çok daha fazla ilgiyi hak ettiğini de söylemek mümkün. Kendisine başkent muamelesi yapmanızı da öneriyoruz çünkü burası İspanya’nın en büyük şehirlerinden de bir tanesidir. Madrid’ e geldiğiniz zaman görmeniz gereken tarihi yerler ise Plaza Mayor,Prado Müzesi,Depod Tapınağı,Kraliçe Sofia Ulusal Sanat Müzesi  Buraya geldiğiniz zaman en azından Barcelona kadar seveceğinizden eminim.

GRANADA

İspanya’ya geldiğiniz zaman gidebileceğiniz yerlerin sayısı çok fazla ancak tarihi bir amaçla gelmişseniz o zaman gelmeniz gereken yerlerden birisi de Granada olacaktır. Özellikle de Endülüs emevilerinden kalma dönemin izlerini taşıyan EL Hamra Sarayı ile ünü olduğunu da söyleyebiliriz. Granada İspanya’ya geldiğiniz zaman hayran kalacağınız yerlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. 

SEVİLLA

İspanya ve Flamenko ancak Flamenko’nun başkenti de Sevilla’dır. Burası dar sokaklardan oluşan bir yer ve gezerken mistik kokusu sizi alıp çok uzak yerlere götürecektir. Tarihi mekanlarının yanı sıra müzik ve danslarıyla da size kendinizi özel hissettirecek bir yer. Sevilla İspanya’nın 4. Büyük şehridir ve gezebileceğiniz yeri de bir hayli varladır. Burası aynı zamanda iç liman olarak da bilinir ve konumu itibariyle de kıymeti bir hayli fazladır.

CORDOBA

Son olarak size bahsetmek istediğimiz Yer Cordoba burası da mistik bir kent edasında kendinizi sokaklarına atıp mistik bir havayı koklayabilirsiniz. Kısacası tarihi dokusu sizi büyüleyecek. 

4 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş. İspanyayı yeniden gezmiş gibi oldum.
    Naçizane benim de söyleyeceğim Cordoba'da Kurtuba camii, Granada'da evlerde yapılan flamenko gösterileri, meşhur içecekleri sangria, yemekleri paella, ve tatlıları curro

    YanıtlaSil
  2. ispanyolların İngilizceye pek hakim olmadıklarını da eklemek isterim.

    YanıtlaSil
  3. Great post, photos are amazing!
    Hope you'll leave a comment on my last post --> http://howaboutjourney.blogspot.com/2018/05/gardaland-italy.html

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe