3 Ağu 2016

Çocuklu Annenin Tatil Modu

iki çocukla tatil

Ortalar da yokum çünkü 2 çocukla tatil yapmaya çalışıyorum.

Daha doğrusu şöyle diyelim çocuklar tatil yapıyor ben ve babada onlara hizmet ediyoruz. Kim kime çocukları kakalarsa ortadan yok oluyor saatler sonraya kalmadan sadece dakikalar sonrasında çocuklar tarafından kaybolan ebeveyn bulunup göreve zorla devam ettiriliyor. Şaka değil valla durum böyle ne kadar paslaşarak bakmaya çalışsakta özellikle Ela babaannemin deyimliyle hükümet adamı gibi kendi bildiğini okuyor ve bize de zorla yaptırıyor.

Tatilin 10 günlük kısmını Antalya'da otelde ve bir kaç gününü de çok sevdiğimiz bir ailenin yanında geçirdik. Ama ne düzen kaldı ne söz dinleme. Çocuklara zerre kadar sözüm geçmez oldu. Özellikle Ela eli hep havada isteklerini eliyle masaya vurarak dile getiriyor. Sıkıyorsa yapma bulunduğun ortamda herkese rezil etme gibi becerisi var. Eminim etrafta ki yadırgayan bakışları gördükçe eli ayağına dolaşan benim kadar bir çok anne vardır. Bazen çok umursamıyor olsam da bazı anlar da ciddi anlamda bakışlardan rahatsız oluyorum. Çocuk sesini benim de kafam götürmüyor ama çocuk işte bunda yüzünü gözünü buruşturup pis pis bakacak ne var anlamıyorum :) Kızım bize bakıyorlar bağırma istersen dediğim zaman bakan kişilere dönerek ve ağzını kocaman açarak ağlayan Ela'yı da alkışlamadan geçmemek gerek. Yine de çocuğumun hakkını yemeyeyim istekleri olduğu anlar da hepimize çok huzur dolu anlar yaşattı :)

Neyse ki bugün evimize döndük maraton da yarışıyor gibi bavulları açıp çamaşırları makinaya atıp ortalığı toplayıp süpürge yaparak görevimi bugünlük tamamladım. Yarın ütü ve 3 yaş eğitimini başa sararak tatil dönüşü hayatımı düzene sokma mücadelem başlayacak. Pazartesi iş başı yapmadan önce Ela'yı eski ayarlarına geri döndürmeliyim yoksa anneanne isyan bayrağını kesin çeker :)

Bu ayın 8 i de Yağız'ın doğum günü. Bugüne kadar doğum günlerine asla özenmeyen kuru kuru sadece hediye alın verin yeter bana diyen çocuk bayağı büyük bir kutlama istiyor. Onu da ikna edip hafta sonu için basit bir pasta kesim merasimi ayarlamam gerek.

Kısaca buralardayım sorun yok yıkılmadım ayaktayım. Yazılarını okumayı özlediğim arkadaşlarımı tek tek ziyaret edeceğim ama haftaya :) Şimdilik bir kaç gün daha aradığınız kişiye maalesef ulaşılayamacak.

Yayın yapmadığım halde bloğumu ziyaret edip yorum bırakan arkadaşlara da tek tek sevgilerimi yolluyorum resmen yayın yaptığım dönemlerden daha fazla tıklanma oranlarım olmuş çok mutlu oldum :)

Dönene kadar bizleri instagram ve snapchatten takip edebilirsiniz ;) @gulsahonen

2 Çocukla tatil yapan bir annenin de tatil modu ancak böyle olur. Yan gelip yatacak, kitap okuyacak halim yoktu heralde :)

Görüşmek üzere sevgiler


 






36 yorum:

  1. Çocuklu hayat zor be Gülşahım :) Çocuklar bizi kullanma konusunda çok becerikli valla. Hele başkalarıylaysak :) Nasılsa bişey diyemez diye benm tabirimle azıp kuduruyorlar :)
    Merak etme inşallah 5-10 yıl sonra biz istesek de bizimle tatil istemeyecekler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ya seneler sonra da keşke yanımızda olsalar diyeceğimize eminim :))

      Sil
  2. Bir keresinde on günlük tatilden üçüncü gün döndüğümüzü bilirim. Bilgiç iki yaşındaydı ve sürekli peşinden koşturuyorduk. Metos beş yaşındaydı ve hep çok mutsuzdu herşeye hayır diyordu. Can ile bem tükenmiş ve yorgunduk. Dedik biz ne yapıyoruz böyle? Pılıyı pırtıyı topladık döndük. Oh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) 2 sene önce bizde onu yapmıştık yürü gidelim evde daha iyi tatil yaparız diyerek 7 saatlik yolu geri döndük

      Sil
  3. Yakında 2 çocuklu bir aile olacağız, yaşayacaklarımı az çok tahmin edebiliyorum :) kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlıkla kucağınıza alın inşallah 2 çocuklu hayat çok eğlenceli :)

      Sil
  4. Allah kolaylık versin Gülşah :) Okudukça gülüyorum ama ileride sen de bana gülecek misin, onu bilmiyorum. Yani uzaktan davulun sesi hoş geliyor :)) Her mecradan ailecek takipteyiz biz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok gülmeyeceğim söz hep sırtını sıvazlayacağım :) inşallah sana da nasip olur

      Sil
  5. 2 çocukla tatil ancak o kadar oluyor Gülşahcım. Evden ve işten bir süreliğine uzaklaşmak bile iyi geliyor insana ne kadar yorulsan da bir sene yetecek kadar doping toplamak iyidir iyi :)
    Ben zaten vakit buldukça snapten ve instagramdan takipteyim. Hiç uzak kalmışsınız gibi hissetmedim o yüzden sanırım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkı doping topladım bak o ayrı bir konu ortam değişikliği iyi geliyor :) snapchat sayesinde kimse kimseden uzak kalmıyor seviyorum orayı :)

      Sil
  6. Bekliyoruz, özlettiniz Gülşah hanımcım :=)

    YanıtlaSil
  7. Cocuklu tatilinin nasil olacagini öğrenmiş oldum;) Bu yıl üc aylık bebeğimle ancak anne/baba yazlığında tatil yapıyoruz. Kolay gelsin size tatil sonrası daha yoğun gececek gibi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sormayın tatil dönüşleri tam bir koşturma oluyor ama değiyor tabi o ayrı :)

      Sil
  8. Hoşgeldiniz :) Her sene bir öncekinden daha çok tatile benzeyecek emin olun buna :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi çocuklar büyüdükçe tatillerimiz sessizleşecek :)

      Sil
  9. geçmiş olsun :)) ve kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  10. Snapten görüyorum eğlenceyi :) Tatil Ela'ya güzel :)

    YanıtlaSil
  11. Canım sana kolay gelsin. Çocuklar ile tatil gerçekten de çok zor. O tatilde bırak dinlemeyi normal zamandan daha fazla yorulup geri donuyorsun. ;)sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldiniz , instagramdan gün gün takip ettim . O afetin pozları beni benden aldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cadı o ya her gördüğü yerde beni çekermisin dedi poz verdi numune bir çocuk :))

      Sil
  13. Merhabalar.
    Çocuklu anneyi böyle sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde ailesiyle bir arada görmek bizleri memnun etmiştir. Allah mutluluğunuz daim eylesin. Çocuklarınızın zihni ve bahtları açık olsun. Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla çocuklarınız çok akıllı ve söz dinleyen çocuklara benziyorlar. Kızınız Ela tatil ortamında olmanın avantajını kullanmak istiyordur.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim canı gönülden aminnnn diyroum sizlerde Allah a emanet olun sevgiler

      Sil
  14. Ela'nın eller hep belde :D Çok sevimli! Bol gezme ve dinlenmeler..

    YanıtlaSil
  15. Tatil hep çocuklara zaten. Bırak o tür bir tatili evde bile tam keyif yapıyor çocuklar. Anneler tam zamanlı çalışmaya devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adı tatil diyelim çocuklarla vakit geçirme hatta çocuklara sınırsız limit verme günleri diyelim :))

      Sil
    2. adı tatil diyelim çocuklarla vakit geçirme hatta çocuklara sınırsız limit verme günleri diyelim :))

      Sil
  16. Ay maşallah allah bagislasin nasıl tatlılar öyle ya 😄 siz de pek güzelsiniz hiç 2 çocuklu anne denmez yani :) Iyi tatiller dileriim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok teşekkür ederim inanılmaz bir motivasyon oldu yorumunuz :)

      Sil
  17. Ah kıyamam onlara. Allah yardımcınız olsun. Ama Ela'nın nasıl bir dondurma tutuşudur o. Bir muzurluk geçer gibi aklından :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe