19 Eyl 2016

2016 - 2017 Eğitim ve Öğretim Yılı

atatürk fotoğrafı, bayrak fotoğrafı

 Yılın son uzun tatilini de bitirdikten sonra yeni eğitim dönemine artık başlayabiliriz :)

 1 hafta oryantasyon için kreşe başlayan Ela 9 gün aradan sonra sabah evden ağlayarak hatta apartmanı inleterek okula gitti. Neyse ki okul bahçesine girince susmuş ve babasına el sallayarak içeri girmiş resmen içim rahatladı :)

 Yağız ise bugün öğlen başlayacak. Ve inanılmaz heyecanlı. Yeni arkadaşlar, yeni öğretmenler ve yeni bir ortam onu çok endişelendiriyor. Sınıfında hiç tanıdığı arkadaşı yok aslında çoğu o okulda sanırım bunda bizimde payımız var. Ben bu e-okul sistemine çok güveniyorum :) ama işin aslını demek çözememişim. e-okul da Yağız'ın ismini gideceği okulda görünce oh tamam olmuş bu iş okulu tamamdır diyerek Ela'nın okul telaşına fazla kapıldık.

 Ve son dakika bir arkadaşımız sayesinde öğrendik ki gidip kayıt yaptırmamız gerekiyormuş. Ve kayıt süresi maalesef geçmiş. Hatta bizim öğrendiğimiz gün 5.sınıflar kura çekerek sınıflarını belirlemişler ve biz ona da geç kaldık. Adresimiz tuttuğu için sorun olmaz her halde dedik ve eşim istenilen evraklarla gidip okul kaydını yaptı. Adresimiz tuttuğu halde güzel rakamlar da para istenince eşim biraz laf söylemiş her ne kadar okul aile birliği ile atışmış olsalar da Yağız'ın kaydı alınmış. Adresi tutmayıp ciddi rakamlar da para veren öğrencilere öncelik verilip bizim gibi adresi tutanları geri plana atmak istemeleri kabul edilecek bir durum değil. Neyse ki konu uzamadı hallettiler. Günlerce kendimize kızdık nasıl atladık biz bunu diye. Okulun sayfasını da her zaman kontrol eden ben son 1 ay hiç bakmamışım :( Neyse bunda da vardır bir hayır.

 Hal böyle olunca çoğu arkadaşı kura çekilişine katıldığı için ilk şubeler de yer aldı biz geç kaldığımızdan dolayı son şubelere kaldık.

 Artık önümüzde yeni bir dönem var. İlk okul bir temel ve orta okula göre daha kolay asıl iş sanırım şimdi. Bana göre tüm 5.sınıflar hala ilkokul çocuğu olsa da yeni eğitim sistemimiz öyle görmüyor. Bunun yanında kitapların hala basılamamış olması ve eksik öğretmen gibi sorunlarla bir bilinmezlik içinde yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Umarım en kısa sürede bu açık kapanır.

 Birde bu yıl çocuklara 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşanılan anlatılacak, videolar seyrettirelecek ve broşür dağıtılacakmış. Fetö kavramının da broşürler de geçtiğini düşününce ufacık çocuklara FETÖ baş belasının ülkeye nasıl sızdığını hangi kelimelerle anlatacaklar merak içerisindeyim.

Dilerim kaosla başlayan 2016 -2017 eğitim ve öğretim yılı tüm çocuklar ve öğretmenler için başarı ve huzur dolu geçer. Allah hepimizin evlatlarını önce iyi öğretmenlerle sonra da iyi insanlarla karşılaştırsın.

Tüm anne babalara bolca sabır dilemeyi de unutmamak gerek :)

Sevgiler,



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 yorum:

  1. Çocuklar geleceğimiz.. Yolları açık olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tüm çocuklar için hayırlısı olsun hepsinin yolu açık olsun

      Sil
  2. başarılı güzelbireğitim yılları olsun inşallah

    YanıtlaSil
  3. Malesef çocuklarımız çok şanssız. Sürekli gündemin mağduru oluyorlar. Biraz önce de (okul evime çok yakın) okulda Fatiha okutuldu çocuklara. Ki bence yanlış bu. Dini eğitim kurumları değil sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. milli eğitim bunu her okula yaptırım olarak söylemiş ama her okul fatiha okutmamış duydugum kadarıyla ne diyim bilmiyorum artık ya çocukları alet etmedikleri şey kalmadı

      Sil
  4. Gözden kaçabiliyor bazen bazı şeyler canım :)

    Hayırlı olsun yeni öğretim yılınız ^^

    Her iki çocuğunuza da başarılar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim cnm neyse ki hayırlısıyla yerleşti yerine :))

      Sil
  5. Ben bu yıl ilköğretime gdç başlatmayı tercih edenlerdenim. Bu sene ana okulu ikinci kez okuyacak kızım ama seneye büyük heyecan bekliyor bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla en iyisi olmuş ne kadar geç o kadar iyi :)

      Sil
  6. Benim de küçük kızım ortaokula başladı. Daha tam bir oyun çocuğu, gerçi ben Onun bu hallerini seviyorum. Çocukluğunu doyasıya sürdürsün. Çocuklarımız için yeni okul dönemi hayırlı olsun, Ela'nın okulu da hayırlı olsun ama kızlar başını kurtarıyor, abilerin desteğe daha çok ihtiyacı oluyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru doğru abiler daha bi destek arıyorlar :) teşekkür ederim tüm çocuklar için hayırlı olur inşallah

      Sil
  7. Bizde durum daha karmaşık.Büyük oğlum 2.sınıfa geçti ve çalıştığım için aynı zamanda bir etüt merkezine de başladı.Küçük oğlum tam 5,5 yaşında,1.sınıfa başlatmadık.Kreş- anaokulu devam edecek.An itibariyle bazı belirsizlikler çözülmüş değil:( Hayırlı olsun hepimize yeni eğitim-öğretim yılı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah kolaylık versin çalışınca daha da bir karmaşa oluyor 2 çocukla ama bir süre sonra eminim tüm düzen oturacak ;)

      Sil
  8. Beşinci sınıf kesinlikle orta okul değil aslında. Hele Bilgiç ilk olanlardandı, hocalar ne bocalamışlardı bizimkilerle. Altıncı sınıfta hepsi büyüyüp geliyor.

    Hayırlı olsun çocuklarımıza :)

    YanıtlaSil
  9. Yeni eğitim ve öğretim yılı hepimize hayırlı olsun,vatanım için hayırlı bireyler yetişsin.
    Şu okulda 15 temmuz meselesi benim de ilgimi çekti ve sabah okul açılış töreninde de bu kavramların hararetle yer aldığını duyunca tek kaş havada izledim olanı biteni.
    Zaman ne getirecek , ben de ilgiyle ve huzursuz izliyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çocuklara basari size de sabir dilerim. Egitim sistemi daha fazla sasirmaz umarim.

    YanıtlaSil
  11. Hayırlıuğurlu olsun , başarıları daim olsun sevgiyle

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı, uğurlu olsun Gülşah'cığım, Eda'nın ağlamasına üzüldüm:(

    Not: Çocuklara Fetö'yü kimin besleyip, palazlandırdığı sonra da 'kandırdılar beniiii" dediği anlatılmayacak, Tayyip propogandası yapılacak. Hatta büyük ihtimalle asker düşmanlığı yapılacak. :(

    YanıtlaSil
  13. hayırlı uğurlu olsun canım.. Ben siyaset kavramını okul bitince öğrendim bu kadar çocuklara yazık yaa.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/2016/09/cekilisss-varrrrrrr.html

    YanıtlaSil
  15. hayırlı olsun yeni eğitim yılınız başarılar diliyorum :-))

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı uğurlu olsun canım.
    Şu ilk kitapçıklarına fena takıldım ekranda izlerken ,Düşüncelerimi buraya yazmayacağım ama olabilecek en saçma şey deyip kapatayım.

    YanıtlaSil
  17. Allah hepimizin yardımcısı olsun... Evlatlarımızı devlet okuluna kayıt yaptırabilmek için bile para ödüyoruz yazık...

    YanıtlaSil
  18. Yeni okulunuz hayırlı olsun, ben de kayıt gerektiğini bilmiyordu, seneye için bir bilgi oldu bana...

    YanıtlaSil
  19. Bütün öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılı kutlu olsun.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe