9 Eyl 2015

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Acıdan, üzüntüden herkes birbirine sarmaya başladı. Ama gün birbirine girme günü değil. Birlik olma günü.
Vatan sevgisi nasıl olurmuş o hainlere gösterme günü.
Suçlu aramayın boşuna bizi bugünlere getirenler, zamanında pkk pislikleri ile el ele pozlar verenler belli,
Bunlara gözü kara inananlar inşallah sandık başında gerekeni yapacaklar.
Artık sadece buna inanmak istiyorum.

Şehit annesi gibi olamaz acım ama aldığım her nefeste içim acıyor. 
Çocuklarıma her baktığımda şehit anaları geliyor aklıma,
Geceleri çok zor örtüyorum çocuklarımın üstünü,
Utanıyorum sonra,
Utanması gerekenlere cezalarını veremediğimiz için utanıyorum.
Bir şey olmamış gibi davrananların yakalarına yapışmak istiyorum.
Kimliğinde TC yazan pisliklerin sosyal ağlarda askerlere laf etmesine deliriyorum.
Ben hiç haberlere bakıp canımı sıkmıyorum diyenlere şaşırıyorum.

Ateş düştüğü yeri yakıyor. Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın.
Yaşattıklarına da peygamber sabrı versin.
Sebep olan soysuzları da aynı acı ile sınasın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


Bu hitabe duvar süsü olmamalı gerçekten. Çocuklarımıza hikaye kitapları gibi gerekirse gece yatarken okumalı - okutmalı.









4 yorum:

  1. Merhabalar.

    "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" başlıklı yazınızı okuduktan sonra, duyarlı insanlarımızın olmasını bilmek, insanın birazcık içini ferahlatıyor. Şu anda o kadar çok kötüyüz ki, şehit ailelerinin her birini ziyaret etmek ve onların acılarını paylaşarak teselli etmek ve onlarla beraber kavrulmak ve yanmak istiyoruz.

    Yüce önder Atatürk, yıllar önce bu milletin başına gelecekleri bilmiş gibi, gençliğe olan hitabını kaleme almış ve gençlerimize yol göstermiş. Atamızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. ruhu şad olsun.

    Bir milletin kurtuluşunu anlatan ve perçinleyen M.Akif'in kaleme aldığı ve bugün de hala milli marşımız olarak okuduğumuz İstiklal Marşı'mızın destansı öyküsüne ne demeli?..

    Necip Türk milleti, kurtuluş savaşındaki coşkusundan ve feyzinden bir şey kaybetmiş değildir. Atatürk'ün dediği gibi, Türk milleti; gerektiğinde ihtiyaç duyduğu kudretin, hala damarlarındaki asil kanda dolaştığını bilmelidir.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu türküm diye twitterde yazdığımda hemen karşı saldırılardan bıktım. Daha akşam üstü twitterde cizre de olanlar için tamam da pkk yol kestiğinde özerklik ilan edip çapulcu gibi giyinip yüz örtüp askerimizin önünden tabur halinde geçmesine neden göz yumdunuz dediğimde faşist damgası yemekten bıktım...Maalesef ülke olarak saatli bomba gibiyiz. Klavye başında yapılan ucuz kahramanlıklar had safhada bilmeden yapılan yorumlar alıp başını gidiyor. Orada sokağa çıkamayan sadece cizre halkı değil ki? orada görev yapan memur asker polis öğretmen doktor aileleri de var. Orada evlerinde hapsolan sivil halka elbette üzülüyorum..Ama orada sadece hani afedersiniz isim belirticem -kürt halkıymış gibi algı yaratılmaya çalışılma küstahlığından bıktım.
    Daha denilecek çok şey var da artık konuşacak halim uğraşacak halim kalmadı. :(

    Rabbim şehitlerimize rahmet yattıkları yeri cennet ailelerine de sabır nasip etsin..Hani bir ihtimal kandırılıp dağa kaçırılıp silah tutturulup ölen gençlere de rahmet nasip etsin diye dua ediyorum hep.

    yazınız vesilesiyle biraz iç döktüm inşallah başınızı ağrıtmamışımdır.
    sevgiler..

    güzel günlere uyanmak dileğimle.

    YanıtlaSil
  3. Kalemine sağlık Gülşah'cığım, ne kadar doğru, ne kadar gerçek söylediklerin....hani derler ya hislerime tercüman olmuşsun, kafamdan geçenler de aynı şeyler...duana yürekten amin diyorum canım. Öptüm.

    YanıtlaSil
  4. toplum olarak psikolojimiz bozuldu sapla samanı ayıramıyoruz sırf esmer diye kürt kökenli olduğu varsayılarak linç etme girişimleri nefret söylemleri her yerde amin demekten ötesi de gelmiyor elimizden

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe