7 Eyl 2015

Vatan Sağolmasın!

şehitler ölmez - hain saldırı

 Cumartesi günü oğluma sünneti için kına yaktım. Ne çabuk büyüdün sen acaba asker kınasını da görürmüyüm diye kendi kendime içimden geçirdim. Büyüsün istemiyorum çünkü ama zaman çok hızlı ellerimden kayıp gidiyor. Şimdi 10 yaşında 10 sene sonra yani bir bu kadar yıl sonra asker yaşına gelecek oğlum. Ama ben kim ne derse desin askere gitmemesi için elimden geleni yapacağım.

 Her annenin evladı kıymetlidir. Gecelerce başında nöbet tutuyoruz. O öksürüyor bizim içimiz acıyor. Yemeğini yemiyor aç kaldı diye üzülüyoruz. Geceleri bin kere kalkıp üstünü açtımı, üşüdümü diye kontrol ediyoruz. Yok sendromuydu, ergenliğiydi derken çarşaf çarşaf nasıl daha iyi bir anne olurum yazıları okuyor araştırıyoruz. Kalite zaman geçirelim, bol bol birbirimize doyalım, anne baba sevgisini eksiksiz alsın diye kendimizi paralıyoruz. Düşmesin canı acımasın diye kol kanat gererek büyütüyoruz. Okusun, başarılı olsun, iyi bir geleceği olsun diye her şeyimizden kısıyor ona yatırım yapıyoruz. Sadece onlar için yaşıyor, onlar için nefes alıyoruz.

 Sonuç???? Vatanı için değil siyasi rant sağlamak için canın, ciğerin feda ediliyor. Gözünün içine bakarak büyüttüğün evladını hain bir pusu da kurban veriyorsun. Sonra "vatan sağolsun"muş. Yok öyle bir şey vatan falan sağ olmasın gencecik evlatlar sağ olsun. Hiç bir anne bu acıyı hiç bir evlatta böyle ölmeyi hak etmiyor.

 Şehitler ölmez demeye bile dilim varmıyor artık hangi anneyi teselli eder ki bu sözcük? Geceleri odasına gidip kokusunu içine çekeceğin bir evladın yokken ölmedi o ölmez demek ne kadar acısını dindirir ki?

 Zırhlı araç daha içindekileri koruyamıyorken nasıl güvensiz bir şekilde onca asker dağlara çıkarılıyor? O patlayıcılar oraya döşenirken kimsemi görmedi? Bu kadar boşmu oralar en tehlikeli yer olmasına rağmen? Bakanların altına son model arabalar çekiliyorken dağları yerle bir edecek teknolojik imkanlarımız hiç mi yok?

 Artık YETER! Gerçekten buna sebep olanları lanetliyorum. Dilerim evlat acısını kendileri de yaşarlar.

 Ulu önder Atatürk bir dünya insanla baş edip bu toprakları kazandı. Bizler bugün bizim olan bu topraklarda ki bir kaç pisliği temizleyemiyoruz. O da yetmezmiş gibi onları içimize aldık besliyoruz.
Ağız dolusu küfür etmeden nokta koymak istiyorum.

 Şehitlerimize Allah tan rahmet ailelerine sabır diliyorum :(
 Ve dilerim artık hiç annenin canını söküp almazlar.






16 yorum:

  1. Duygularımı o kadar güzel yazmışsın ki.......

    YanıtlaSil
  2. Denecek söz,seyredip yanmaktan başka hürriyetimiz yok.Allah tıpkı seni dediğin gibi yavrum,sebebolanlara da evlat acısı versin.Nasıl birşeymiş görsünler.Elina sağlık yavrum.Ece ablanız.

    YanıtlaSil
  3. ben oğlumu askere falan yollamam asla bu durumda nasıl yollayayım ki :-((

    YanıtlaSil
  4. Benim de oğlum var ve ben de göndermek istemem. Ne için ölüyor bu çocuklar? Kim için? İstihbarat bunların telsiz konuşmalarını dinlemiyor mu? Nasıl bir zaafiyet? Söylenecek o kadar söz var ki! Yoksa "vatan sağolsun" neden demeyelim! Kurtuluş savaşını verirken düşmana karşı savaşmaya gidenler bizim atalarımız değil miydi? Artık "vatan sağolsun" lafının bile içini boşalttılar!

    YanıtlaSil
  5. Olmuyor, ne desem, ne yapsam olmuyor. Ben evladımın, abimin, babamın başına gelse aynı şey diye düşüncenin aklıma gelmesiyle gözümden yaşlar akıyor, boğazım yutkunmamı engelliyor.
    Bu gencecik evlatlar gitti, anneler, babalar, eşler, kardeşler, evlatlar ne halde... Yine tezkeresine 1 hafta vardı, bebeği olacaktı, bayrama gelecekti, bu ay evlenecekti haberleri.
    Allah'ım bu acılara sebep olan kimler varsa ıslah eyle, fırsat verme onlara.
    Askerlerimizi, polislerimizi, milletimizi, vatanımızı koru :(

    YanıtlaSil
  6. Çocuklar gençler büyüyemeden ölüyorlar. Oyuncak silahları bile olmamışken oyun gibi ellerine silah veriliyor. Ağır silahlarla karşı karşıya kalıyorlar. Geride gözü yaşlı analt babalar, eşler ve çocuklar bırakıyorlar. Keşke sağ olabilirlerdi...

    YanıtlaSil
  7. Vatan için can feda.. Ama gören gözler biliyor ki, bu gençler çıkarlar uğruna harcanıyor... Bu da acımızı iki katına çıkarıyor..:(

    YanıtlaSil
  8. Aynen imzamı atıyorum Gülşah'cığım....:(( Kurtuluş savaşı olsaydı derdik ki, vatan toprağını savunuyoruz ama burada siyasetçi denen arsız, utanmazların çıkarları, küçük hesapları için ölüyor askerlerimiz...yakında vatan da kalmayacak bu gidişle...:(

    Not: Oğlun için hayırlı, uğurlu olsun canım, Allah tamamına erdirsin, düğününü de gör inşallah...

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.

    Herhangi bir dış ülkeden emperyalist bir saldırı olur, bizler de milletçe bu saldırıya topyekun karşı savaş veririz. Ölürüz de kalırız da. Ama bu öyle bir dert ki, bin yıldır üzerinde beraber yaşadığımız insanları bizlere düşman eden ve devamlı askerimizi ve polisimizi kalleşçe ve haince düzenledikleri bombalı tuzaklarla şehit eden eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'ya karşı topyekun milletçe savaşmaya hazırız. Böyle tek tek ya da parça parça ölmek istemiyoruz. Ölürsek de hep beraber, kalırsak da hep beraber. Bunun sonu gelmez böyle. İktidar bu konuda ne gerekiyorsa yapmalı. Gerekiyorsa seferberlik ilan edilmeli ve milletçe topyekun bir saldırı başlatmalıyız. Ta ki, bir tane bile eli silahlı terör kahpesi kalmayıncaya kadar. Her şey askıya alınsın ve milletçe bu sıkıntıya girelim ve bu sıkıntıdan bir an önce kurtulalım.

    Cenab-ı Allah bu necip milletin yar ve yardımcısı olsun inşAllah. Şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin, yürekleri yananlara sabr-ı cemil ihsan eylesin ve acılarını hafifletsin inşAllah!

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  10. Kelimeler yetersiz...Allah sonumuzu hayır etsin....

    YanıtlaSil
  11. Resmen duygularıma tercüman olmuşsun.. yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Yazacak şey bulmak o kadar zor ki. İş kuracak, ev kuracak, evlenecek, çocukları olacak diye hayaller kurarken ailelerin yaşadıkları acılar dayanılmaz.

    YanıtlaSil
  13. oğlum olsaydı bende göndermezdim askere ne yapar eder o parayı bulur verirdim. kim için ne için ölecek benim yavrum ?!

    YanıtlaSil
  14. Artık sabahlar olsun istemiyorum . Bugün kaç şehit var , hangi evlere ateş düştü diye uyanma korkusu , aklımda deli sorular yürek dayanmıyor artık

    YanıtlaSil
  15. çok dogru soylemıssınız kalemınize saglık

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe