28 Eyl 2015

2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim Yılı

okula başlayan çocuklar


 Bugün itibariyle okul koşturmaları başlamış bulunuyor.

 Sünnette izinleri kullanınca bugüne iznim kalmadı. Oğlumun yanında değilim aklım onunla sabah çok heyecanlıydı. Babası ve kardeşiyle gittiler.

 Bu sene okullarda dönüşüm oldu. Yağız ın okuluda bundan nasibini aldı. 1 seneliğine başka okula geçtik. Seneye yine eski okuluna dönecek. Çocuk oyucağı gibi demekten ben yoruldum.

 Peki saatler ne oldu biliyor musunuz? Sabah 08:40 ders başlama saati 14:40 okul çıkış saati. Ben çalışıyorum kim karşılayacak çocuğu belli değil. Hadi etüd koymuşlar onun da çıkış saati 17:10. Ben işten 18:30 da çıkıyorum. 17:00 den sonra ben nasıl eve birini tutayım kim gelir 2 saatliğine?

 Milli eğitimin çalışma saatlerinden haberi yok sanırım. 08:30 da iş bası yapıyorum 18:30 da işten çıkıyorum. Tüm çalışan annelerin de çalışma saatleri ortalama böyledir.

 Bu uygulamaların amacı ne öğrenmeyi çok istiyorum. Bu ülkede artık çoğu anne çalışıyor. Amaç "her kadın evde otursunmu" biri bunu açıklasa iyi olur. O kadar zor durumdayım ki anlatamam ilk bir kaç gün oturmayacak düzen sonrasına bakacağız. Olan da Yağız a olacak ordan oraya sürüklenecek. 10 yaşında olduğu için evde yalnız kalabilirim diyor. Ama benim buna cesaretim yok. Ya peki bu eğitim saatlerinde ilkokul 1 e başlayan çalışan annelerin durumu ne olacak bilmiyorum. Tüm çalışan annelerin Allah yardımcısı olsun diyorum çünkü işimiz sadece dua ya kaldı. Elimizden maalesef bir şey gelmiyor.

 Yine de çok isyan etmek istemiyorum. Tüm olumsuzluklara rağmen 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı tüm çocuklarımıza başarı getirsin. Ödev yaptıracak anne babalara da sabırların en büyüğünü diliyorum :)

 Sevgiler,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 yorum:

  1. çok zorda kalmışsınız şimdi peki, ne olacak gerçekten de devlet gelip kendi baksın o 2 saatte resmen kadınlar çalışmasın diye yapıyorlar bunları :(

    YanıtlaSil
  2. Yağız'a yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Bende çalışan bir anneydim. Biliyorum çok zor . Allah yardımcınız olsun. Başarılar.

    YanıtlaSil
  4. Devlet memuru bile olsan 5 de çıkıyorsun işten. 10 dk'da gidip nasıl alacaksın çocuğu. Hepten saçmalık saatler. Vallahi çocuk okutmak zor. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru işi yakın olmayan kimse yetişemez yani

      Sil
  5. Yavrum nasıl da seni düşünerek ben evde yalnız kalabilirim demiş... Ama, tabii ki anne yüreği elvermez. Sen bir yolunu bulursun eminim ben. Umarım kısa sürede bulunur tabii o yol :) Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun ailecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mecbur bulucaz artık canım yapacak birşey yok :( sağolasın teşekkür ederim düzeni bi oturtalım hayrınıda goruruz inşallahh :))

      Sil
  6. okul saatleri çok fena gerçekten biz de çareyi pansiyonlu okula vermekte bulmuştuk saat 6'da çıkıyordu o zaman da çocuğa yazık tabi ama başka çare de yoktu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel etüd bulucaz sanırım bizde başka yol yok gibi :(

      Sil
  7. 10 yaşında küçük bir delikanlı ama evde de tek kalamaz.. İşiniz zor gerçekten. Bu ülkede çalışan kadın olmak çok zor.. Umarım çok geçmeden bir düzene girer.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kalır diyor herkes ama içim el vermiyor işim ve evi birbirine cok uzak bisey olsa yetişememm

      Sil
  8. Malesef bu ülede çalışan annelere ya da çoculara göre düzenleme yapılmıyor. Bir çocuğun 1 yıl için okul değiştirmesi de çok fena. Yap boz tahtasına döndü herşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle her sene biseyler değişiyor kime gore neye gore belli değill

      Sil
  9. Allah Allah ben zaten şüpheciyimdir şüphelendim şimdi anneler çalışmasın diye mi? :( Hakikaten çok zor bir durum, şöyle kapı komşum olaydın ben 2 saatliğine memnunlukla gelirdim gönüllü olarak:)umarım bir çözüm bulursun....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne bileyim abla baksana çalışma saatleri belli yaptıkları saat uygulaması çok garip :( ahh ahh nasıl güzel komşu olurduk var ya :))

      Sil
  10. Çalışan annelerin sorunu yıllardır aynı. Ben şimdi emekliyim, kızım evlendi ama inanın aynı sorunları hep yaşadım. Allah kolaylık versin size. Mecburen birinden yardım alacaksınız. Siz yokken çocuğu karşılayacak, siz gelene kadar bakacak.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 saatliğine kimse gelmiyor annemlerde uzak mecbur yalnız takılacak ya da özel etüd bulucaz. Kaç yıl gecerse geçsin bir arpa boyu yol katedemeyen bir ülkemiz var maalesef.sevgilerrr

      Sil
  11. yağıza okulunda başarılar dilerim

    YanıtlaSil
  12. Çalışan annelerin işleri çok zor.Allah yardımcın olsun canım .Yağız'a okul hayatında başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  13. Canım Allah kolaylık versin. Cidden saçma sapan yapmışlar okul saatlerini.İnşallah en kısa sürede bulursun bir çıkış yolu..Yağız'a başarılar dilerim

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Yağız'a ve sana bol şans canım (:

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten çok zor.. Allah hem biz çalışan annelerin, hem de çalışan annesi olan çocukların yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe