14 Eyl 2015

Sünnet Haftası


sünnet telaşı

 Geçtiğimiz hafta başında aldığımız şehit haberlerinden beri normal hayatıma dönmekte zorlanıyorum. Sürekli aklımdalar, sürekli anneleri gözümün önüne geliyor. Sürekli kendimi onların yerine koyarken buluyorum.

 Evet işe devam ediyorum, evet ülkemde milli yas ilan edilmedi ama ben kendi içimde resmen yas ilan ettim. Çocuklarıma baktıkça ağlayasım geliyor. Kayıtsız kalmak elimde değil.

 Bir taraftan da hayatın gerçekleri var. Bir kaç zaman sonra bende dahil herkes normal hayatına dönecek. Hoş hiç etkilenmeyenler de çok fazla. İnsanların rengini anlamak çok zor. Hele bu sıra etraf çok karışık. Sosyal ağlar kin, nefret, öfke kusanlarla dolu.

 Başından beri en büyük duam sebep olanlar Allah ından bulsun onların da canı yansın. Ama 1 Kasım da ki seçimler de de herkes üzerine düşeni yapsın.

 Tüm bunlar kafamda dolanırken diğer taraftan 6 gün sonra oğlumun sünneti var onun hazırlıklarını yapmak zorundayım. Yolun bu kadar sonuna yaklaşmış olmasaydık kesin iptal ederdim çünkü gerçekten içim rahat bir şekilde kutlayamayacağım oğlumun en özel gününü.

 Ama maalesef o gün için her şey hazır. Sadece davetiye dağıtma kısmıyla uğraşıyoruz. Alnımızın akıyla da altından kalkarız inşallah çünkü gerçekten çok zor işlermiş iyice anladım. 3 gün 3 gece düğün yapanlara da ayrıca imrendim. Ben sadece 1 gece için helak oldum. Çalışıyor olmamın ve vakit kısıtlılığının da payı çok fazla.

 Bu konu da en büyük tavsiyem bu cemiyet işini erkek çocuğu en geç 7 yaşında iken halledin. Yağız şuan 10 yaşın da ve her şeye karışıyor. Karar vermeden önce onun gönlünü almak zorunda olduğumuzu bize sürekli hissettiriyor. İstemediği şeyleri bu yaşta ona yaptırmam mümkün değil. Yüzünün düşmesini o geceyi mutsuz geçirmesini de asla istemem. Eee çocukların gönlünü yapmakta hiç kolay değil hepimiz biliyoruz.

 Velhasıl bir taraftan acılar yaşanırken diğer taraftan hayat devam ediyor. Koşturmaların en büyüğünü yaşadığım bu sünnet haftasında en büyük duam; Allah her anneye evlatlarının en güzel mürvetlerini görmeyi nasip etsin.

 Sevgiler,






34 yorum:

  1. oyyyy nasıl güzel onlar öyleeee

    YanıtlaSil
  2. şimdiden tebrik ediyorum sevgiler..:))

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok üzüldük. Ben de sürekli şehit ailelerini düşünüyorum. Bizim bile uzaktan içimiz parçalanıyor o insanları hiç düşünemiyorum. Anneleri, babaları, sevdikleri, çocukları hepsi mahvoldular. Şu saatten sonra onlar için yapacağımız tek şey dua etmek. İnşallah bundan sonra böyle haberler duymayız. Allah evladının evlenmesini de göstersin inşallah! Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn inşallah cnm hepimiz evlatlarımızın en guzel gunleri gorelim

      Sil
  4. Canım sana kolay gelsin ne kadar zor bir dönem olduğunu seni en iyi ben anlarım. Biz üzücü olay yaşanmadan bir gün önce sünnet düğünümüzü yapmıştık. Senin için gündem olayları üzüntüsü de eklenince benim hazırlığımdan daha çok zorlanmış olsan gerek. Allah kolaylık versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok zor oluyor gercekten etkilenmemek elde değil maalesef :(

      Sil
  5. Gülşahcım amin ve buruk olmakta haklısın ama gülmenin ve kutlamanın da bir zamanı, bir anlamı var. Hep mutsuz, umutsuz, olumsuza odaklı olmak, milletçe depresyonda olmak hangi işi güzelleştirebilir? Bence gönül rahatlığıyla planlamalı ve kutlamalısın oğlunun bu özel gününü.. İnadına gülümsemezsek hayata, o kötü bakışlı adamlardan ne farkımız kalır? Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru haklısın aslında canım silkelenmek gerek :) teşekkür ederim

      Sil
  6. Bu güzel günü doya doya yaşayın. Özel günler bir kere olur.. Oğlunuz da mutlu olsun. İçinde burukluk kalmasın. Ha acımız geçiyor mu? Hayır.. Duruyor bir tarafta. Ama ben şöyle bir şey farkettim. O acılı dönemde benim üzüntüm, acım, burukluğum çocuklara da geçti.. Çok mutsuz oldular. Korktular... Sonra biraz kendimi toparlamaya çalıştım. Çünkü ayakta durmalıyız. Bu kötü günleri sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için sakin, soğuk kanlı olmalıyız. Aksi halde ortalık zaten çok karışık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle oglum artık anne bana biseymi olcak bakıp bakıp ağlıyorsun dediğinde kendime geldim :)

      Sil
  7. Size kolay gelsin, bu koşturmacaların, tatlı telaşların altından sağlıcakla kalkarsınız. İkisi de çok şeker, şimdiden hayırlı olsun diyelim. Hayat devam ediyor,şehit ailelerinin kim olduklarını bilmiyor, tanımıyoruz ama gözlerimizden akan yaşları onlarda hissediyorlardır.Kalbimiz onlarla beraber.

    YanıtlaSil
  8. Hassasiyetin için kutluyorum Gülşah'cığım ama önceden planlanmış bir şey üstelik tıbbi bir şey...bizim yan komşuda da düğün yaptılar sünnet değil normal düğün ne yapsınlar önceden gün alınmış, davetiyeler hazırlanmış ve burada sokak düğünü yapıyorlar şehitler ölmez diye bir türkü, ölürüm Türkiyem şarkısı filan çaldı orkestra...en azından bir mesaj verdiler..

    Dediğin gibi ne kadar küçükken yapılırsa o kadar iyi galiba, hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin canım....tüm dileklerine amin diyorum. Sevgilerimle öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağız da istiklal marsını okumak istedi dugunde okadar hosuma gittiki bakalım heyecanlanmadan okuyabilecekmi :) aminn ablacım sağolasın

      Sil
  9. Hayatı boyunca yaşadığı son acı olsun sünneti.
    Bu ülkenin tv kanalları onlarca şehit verdiğimiz gün frene basmadı. Duyarlı tavrınız için tebrik ediyorum. Planlanmış ve topluluğu ilgilendiren organizasyonlar tamamlanmalı.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke herkes bir nebze duyarlı olabilse hiç birsey olmamış gibi normal hayatına devam edenleri hayretle izledim :( son acılar son gozyasları olur insallaah sevgiler

      Sil
  10. Uaş tavsiyeno herkes dilkate almali, zor ama tadını cikar, oglunun bi daha sunneti olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim cnm kosturmadan simdilik tadını cıkaramıyorum ogun gelince artık rahatlarım insallah :)

      Sil
  11. Amin Gülşah'cım bizde 11 aylıkken sünnet ettirdik ama eğlencesini biraz daha aklı erince yapalım diye düşündük senin önerinden sonra bir kaç sene içinde yaparız herhalde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6-7 yaşta eğlencesini yapmak gerek sünnet kıyafetleri bile yakısmıyor cocuga giymek istemedi haklı olarak :)

      Sil
  12. geçmişler olsun.. zor günlerden geçiyoruz ama hayat devam etmek zorunda..ümidimizi kaybetmeden güçlü olmalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok doğru hayat her şekilde devam ediyor.

      Sil
  13. Umarım her şey istediğiniz gibi keyifli geçer. Umarım damatlığını görmek nasip olur.

    YanıtlaSil
  14. allah damatlıklarını da göstersin inşallah...

    YanıtlaSil
  15. Dileklerinize ancak amin diyebiliyorum. Sanki herkesin eli kolu bağlanmış. Nutku tutulmuş gibi. Umarım çabuk geçer bu günler.

    YanıtlaSil
  16. Şehit haberleri konusunda yerden göğe haklısın ,umarım buna sebep olanlar daha beter acılar görür. Yavrunun bu güzel günü hayırlı olsun. Allah damatlığınıda göstersin inşallah !

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe