11 Tem 2016

Bayram Harçlıkları


1 aylık ramazanın 9 günlükte tatilin sonuna geldik. Herkescikler tatile giderken bizler maalesef buralar da takıldık.

Bir amca, bir teyze ve 2 dedeyi mal mülk kavgalarına şehit versekte kalan sağlarla idare edip bayram ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yer yer bayram harçlığı kavgası oldu Yağız da para kıymeti yok Ela da ise bulduğunu çantasına, kumbarasına atma özelliği var. Ela Yağız'ın sağda solda bulduğu bir çok parasını kumbarasına atmış tabii Yağız çıldırdı neyse ki anlaşma sağlandı. Tüm paraları anne aldı. Bu bir adettir bayram paraları anne de toplanır bunu kabul edin artık babalar :))

İnstagram da bunun tartışmasını gördüm herkes birbirine girmiş. Çocuğun eline bayram harçlığı verilir mi diye :) Yaşa göre değişen bir konu bu 1 yaşında ki çocuğa versen de anlamaz ama 10 yaşında ki çocuğa da sen düşürürsün ver çabuk demek benim için onun elinden bu sorumluluğu almak demek yani sen sahip çıkamazsın demek. Dediğim gibi para ile çok işi olmadığı için Yağız'da masasının üstüne atmış paralarını ama 3,5 yaşında olmasına rağmen paranın önemini bilen Ela toplamış almış hepsini bu durumda Yağız zaten bir daha sağda solda para bırakılmamasını acı bir tecrübe ile öğrenmiş oldu :) Yani benim müdahale etmeme ver oğlum sahip çıkamazsın dememe gerek kalmadı. Kendi tecrübe etmesi her zaman iyidir rahat bırakın çocukları ;)

 Bayramın 3.günü de Maşukiye gibi güzel bir yere gittik bilmeyenlere tavsiye ederim gerçi Bursa da en az orası kadar yeşil (şimdilik) ama yine de gidip görmeye değer bir yer.

Sonra ki günler evde, havuzda, parkta geçti. Dün akşam da ev hanımı modundan bakım yapıp çalışan moduna geçtim ama sabah uyuyakalmışım servisi zor yakaladım. Ki ben 13 yıldır uyuyakaldığımı bilmem sanırım yaşlanıyorum :)

Ve sonuç işbaşı. Bizim tatilimiz 2 hafta sonra o yüzden hiç buruk şekilde işe dönmedim sayılı gün çabuk geçer. 1 aydır yazılarım azaldı gelen sorular var sorular üzerinden yeni yazılar yazacağım. 2 haftayı iyi değerlendirme niyetindeyim.

Bu arada çocukların bayram harçlıklarını siz ne yapıyorsunuz? merak ettim ;)

Mutlu bir hafta dilerim...

İnstagram @gulsahonen






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. harçlığın yaşı olmaz anne babaya yapışmak lazım :)

      Sil
  2. kız cocukları biraz daha iyi oluyorlarlar galiba para konusunda :)))

    YanıtlaSil
  3. Benim de iznime bir ay kaldı, gün sayıyorum :)) Maşukiye çok güzeldi, ben de sevmiştim. Ben bayram harçlıklarımı kimseye vermez, kitap alırdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende gider kıyafet alırdım değerliydi o harçlıklar şimdikiler pek önemsemiyor :)

      Sil
  4. Bizimkilerde de yok para olayı. Hatta yüksek mebla bir paranın Ada'nın cebinde yıkanmışlığı vardır. Artık sorup alıyorum ellerinden:))) Biz Bababank'a yatırıyoruz. "not alın kaç paranız var gerekince istersiniz" diyorum ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ilk defa babada toplandığını duydum süper eşim duymasın anında babalarda alıyormuş diyerek el koyar :))

      Sil
  5. arin de kimden harçlık alsa "al anne" diyip bana verdi :) attım hepsini kumbarasına, gider hesabına falan yatırırız biraz daha birikince / üstüne koyunca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erkek çocukları anacı işte ya direk getiriyor sağolsunlar :)

      Sil
  6. ben küçüklüğünden beri hep kendisine verdim çok da güzel sakladı ne istiyorsa o anda bana sorup aldı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en mantıklısı o çok yüksek meblağlar olmadıgı sürece kaybolsa bile onun sorumluluğunu öğrenmiş olur sahip çıkar ;)

      Sil
  7. Biz de Eloş gibi kumbaraya atıyoruz bizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. süper biriktirmek güzel Eloş un mantık doğru sorun Yağız da :)

      Sil
  8. Ay Ela'ya maşallah beyaz elbisesi, gözlükler, kolyeler bayıldım:))))Yağız'a da maşallah kıskanmasın:))Ela sanırım iyi tasarruf sahibi biri olacak büyüyünce...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel Gürel in küçüklüğü gibi oldu iyice ya :)))))

      Sil
  9. Ela'ya çok güldüm :) Maşallah ona...

    YanıtlaSil
  10. Abilerin esyalarini yürütme isi bana tanidik geldi :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe