18 Tem 2016

Tek Başkomutan ATATÜRK

türk bayrağı
Başkomutan: SAVAŞTA, bir devletin ordularının tümüne komuta eden en büyük komutan DEMEKTİR.

 Hayatımın en uzun hafta sonunu yaşadım. Darbe girişimi konusuna hiç girmeyeceğim bu konu da tek diyeceğim bu kimin oyunu ise ve buna kimler sebep olduysa Allah cezalarını versin. Onca masum insanın döktükleri kanlarında suçu olan herkes boğulsun.

Benim asıl üzüldüğüm instagram hesabım da "tek başkomutan Atatürk tür" diyerek paylaştığım fotoğrafa gelen yorumlardı. Ve hepsi KADIN. 
* Onların TEK reisleri varmış
* Atatürk değil osmanlı kurtarmış bu toprakları,
* Sadece osmanlı torunuymuşlar
* Kimliklerinde TC yazıyormuş bayrağı da kabul ediyorlarmış ama Atatürk ü asla kabul etmiyorlarmış.

Ve daha bunlar gibi bir sürü saçma yorumlar ve küfürler üşenmedim hepsine cevap verdim ama onların salakça yorumlarını sildim özellikle sayfam da asla Atatürk'e karşı böyle cahilce yorumlar tutmam. 

Erkekleri geçtim bir kadın bugün bu topraklar da ona sunulan hakların ATATÜRK tarafından verildiğini bile bile nasıl böyle düşünür? Reis dediğiniz adamı bile seçme hakkını size ATATÜRK verdi. Ve sen buna rağmen kabul etmiyorsun öylemi? Bak ben sana belki de hiç okumadığın ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARI ndan kadınlar için olan kısmı yazayım belki denk gelir okursun. Kafan almaz ama ben yine de yazayım.

"Atatürk Devrimleri (inkılapları) ile birlikte, yüzyıllar boyunca ihmal edilmiş olan Türk kadınına yeni haklar tanınmıştır.Böylelikle Ulu Önder Atatürk'ün bizzat girişimleri ile Türk kadını kendisiyle muasır ve medeni olarak kabul edilen toplumların kadınlarından çok daha önce siyasi ve sosyal yani medeni sahadaki doğal haklarına kavuşturulmuştur.Kabul edilmiş olan medeni kanun gereğince bundan böyle kadınlar da erkeklere tanınan haklara sahip olmaya, resmi görevlere atanabilmeye, oy verme ve Millet Meclisine seçilebilme hakkına kavuşturulmuştur.Diğer taraftan tek eşlilik ilkesi ve kadınlara tanınan eşit haklar, Türk toplumuna da bir canlılık kazandırmıştır.

Atatürk’ün yapmış olduğu girişimler neticesinde, Türk kadınlarının iktisadi ve siyasal ve de sosyal yaşama tam anlamıyla katılımlarının sağlanabilmesinin önü açılmıştır. Bu bahsi geçen değişimlerin sağlanabilmesi için de sırasıyla aşağıdaki bir dizi değişiklikler yapılmıştır.
Kadınların 1930'da belediye seçimlerinde seçme, 
1933'te çıkarılan Köy Kanunu'yla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 
5 Aralık 1934'te Anayasa'da yapılan bir değişiklikle de milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, 
Türk kadını o yıllarda Avrupa devletlerinin çoğundaki kadınlardan daha ileri haklar elde etmiştir ve çok geçmeden toplumda erkeklerin çalıştığı her alanda yerini almıştır.
kaynak

"Osmanlı da cariye olsaydım çok daha mutlu olurdum" diyorsan ona diyecek sözüm yok. Ama kalkıp profil hesaplarınız bile kapalıyken kocanızın sizi doldurduğu şekilde sağda solda yorum yapmayın. Sosyal medya da ki bu özgürlüğünüzün bile en enn altlarında yine Atatürk ün kadına verdiği özgürlük hakkı yatıyor.

Bir tanesi de Atatürk fotoğrafı paylaşarak ölmüş adamın kemiklerini sızlatıyorsun yazmış. Ben onu sevgi ve saygıyla anıyorum dualarla anıyorum bumu rahatsızlık? Kemiklerini sızlatanlar alın teriyle kazanılan toprakları satanlardan başkası değil.

Bir başkası da namazında niyazında baş örtülüymüş ama bizler Atatürk o... muşuz. Sen reisin için kocamı boşarım derken sıfatın ne oluyor bi söylermisin? Ben açık olabilirim ama namazımı kılmadığımı nerden biliyorsun? 30 gün orucumu tutup tutmadığımı nerden biliyorsun? Baş örtüsü sadece ibadet işaretimi? Kalbinizi temizleyin önce kalbinizi. İslam dini en güzel dinlerdendir temiz kalp gerektirir. Bunu başarıp başaramadığımızı da bir tek Allah bilir. Bu arada kusura bakmayın ama camilerimiz de okunan ezan sesini bu toprakları düşman elinden kurtaran ATATÜRK olmasaydı biraz zor duyardınız.

Ve reislerini desteklemediğimiz için bizleri vatan haini ilan edenler. Kusura bakmayın ama sizin ki vatan sevgisinden çok reis aşkı gibi.

Bunu belirtmeme bile gerek yok ama kafası almayanlar için belirteyim; ben darbe yanlısı değilim.
2 tane evladım var darbenin ülkeme neler getireceğini bilen biriyim. Hiç bir parti taraftarı asla değilim konu vatan olunca fikirleri ayrı bile olsa herkesin birlik içinde olunması taraftarıyım. Ezan sesinden de asla rahatsız olmam ezan sesini duyunca bizim evde tv sesi kısılır, yatan kalkar oturur ama dışarı da ezanlar okunurken meydanlar da kutlamalar devam ediyordu. Onca kişi şehit oldu ülke de yas ilan edilmedi. Tabii ki bayrağına, ülkene sahip çıkıcaksın ama kayıplarının da yasını tutmasını bileceksin. Sırf fikirlerin tutmuyor diye birbirine saldırmak, vatan haini ilan etmek yerine araştırıp suçluyu, haklıyı, haksızı öğreneceksin.

Ve diyorum ki ne olur kitap okuyun çok çok okuyun çocuklarınıza tarihi okuyun. Hatta evinizde bol bol tarih kitabı bulundurun. Yarın öbür gün kitaplar değiştirilecek. Çocuklarımıza bırakacağımız bir şeyler olsun elimizde. Andımız ve Atatürk portreleri her yerden kaldırılıyor bol bol çıktı alıp çocuklarınızın odalarına asın. Bizden sonra da ATATÜRK'ü savunan bir nesil bırakmak sadece bizlerin elinde.

Bugünden sonra da tüm sosyal ağlarım da daha çok ATATÜRK fotoğrafı paylaşacağım.

Ve inanıyorum ki devletime bunu yaşatanlar vatan hainliği yapanlar er ya da geç cezasını bulacaklardır.

Güzel günler görmek dileğiyle...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 yorum:

  1. Yılmaz Özdil demiş ya İki kitabı okuyup anlasaydık böyle olmazdı.
    1-Nutuk
    2-Kuran-ı Kerim

    Zavallı bunların hepsi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan bir millet değiliz ki Kuran ı Kerim i bile okumadan yorumlayanlar var.

      Sil
  2. Ben de üzülüyoru buna çok; 161 kişi öldü deniyor. Yas yerine demokrasi bayramı ilan ediliyor. Darbe engellendiği için bayram da olabilir ama önce yas ilan edilir, spnra kutlama...
    Artık beynim durdu, diyebilirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mantıklısı bu dur tabii ki darbe olmadığı için seviniyorum ama o yitip giden canların bedenleri toprakla buluşmadan yapılan kutlama kabullenilemez.

      Sil
  3. Sevgili Gülşah o kadar güzel bir yazı yazmışsın ki, hislerime tercüman oldun... Müsaadeni almadım ama sen diye hitap etmek istedim!

    Kalemine yüreğine sağlık, bu vatan neler gördü geçirdi ATA'mızı ne kadar silmeye çalışsalarda kabul de etmeseler de ATA'mız her daim var olacak...
    Benim gibi düşünenler olduğunu bilmek çok Mutlu etti.
    Kocaman sevgiler Gülşah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müsaadeye bile gerek yok :) Kim ne derse desin kimliği TC olan ve bayrak altında bulunan herkes kabul etmese de ATATÜRK ün evlatlarıdır. Öyle hazır kazanılmış topraklar üzerinde tepişerek artistlik yapmakla vatan sevdalısı olunmuyor. Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum hak adalet varsa elbet bir gün yerini bulacak.

      Sil
  4. Sevgili Gülşah... Müslümanız diyorlar. Allah'ın ilk emri "Oku! Yaradan Rabb'inin adıyla oku..." Kuran-ı Kerim'in ilk sözüdür. Dün, "Allah bilhassa okumuşların şerrinden korusun" diye dua ettiler. İnandığı dinin ilk emrinden bile haberi olmayan, neye inandığını bilmeyen insanlarla yaşıyormuşuz. Bu insanlar, Atatürk'ü ne bilsin?! Çok görmemek lazım. Okusalardı, senin bu yazıyı yazmana zaten lüzum kalmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu yüzden en çok biz okumalıyız ve çocuklarımıza okutmalıyız ülkeyi terk etmek bile çözüm değil geçmişini bilmeden yaşadıkları bu toprakların her karışında şehit kanı var bu kadar Allah inancı olan insanların bu kadar Allah tan korkmamalarını aklım almıyor.

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. O mercimek beyinli kadınların beynini ACE ile yıkamışlar, bir güzel çitilemişler, santrifüj de yapınca büzülmüş.
    Atatürk bunların ninesini İngiliz, Fransız, Yunan askerinin altından aldı, kıçlarını kurdardı ona minnet duymayan zeka özürlü ya da haindir.

    Osmanlı diye sevdikleri kundaktaki öz çocuklarını, öz torunlarını, öz kardeşlerini boğa boğa SERİ KATİLE bağlamış ve yüzlerce kadını Harem'de seks kölesi olarak kullanan tiplere hayran olmak için de hem katil / cani ruhlu, hem de seks manyağı / sapık olmak gerekir.

    Böylelerine laf da anlatılmaz.
    Geçmiş olsun canım.
    Ben bloğuma yeni bir yazı yazdım naçizane...iyisi mi, biz laikler toplaşıp gidelim, HUZUR yok bize kendi vatanımızda, huzurumuzu elimizden aldılar.

    En baştaki duana da kocaman Amin diyorum.
    Kalemine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Bahsettiğin yorumlara bende çokça denk geldim ve okuduklarıma inanamadım.Cahiller ordusu olmuşuz da haberimiz yokmuş.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.
    Atatürk'ü anlamadılar ve anlatmak istemediler. Atatürk'e neden düşman olduklarını çok iyi biliyoruz. Atatürk'ün kabri kadar taş düşsün başlarına. Cenab-ı Peygamber'in getirdiği İslam dinini terk ettiler ve İslam dinini yozlaştıran ve zorlaştıran Emevilerin izinden gitmeye devam ediyorlar. Onlar yapılan bu darbeden en iyi şekilde nemalanmaya çalışıyorlar. Tehlike geçmedi diye milleti hala sokaklarda tutmaya devam ediyorlar. Bir gazeteci yazarın dediği gibi;sahte darbenin rüzgarıyla cumhurbaşkanı olmuştu, monte darbenin rüzgarıyla da başkan olacak! Olan Türkiye'ye oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Ayy canımsın yaa benzer bir şeyi dün yaşadım insanı hayrete düşürecek beyinler yaşıyor onu gördüm.

    Canım benim Küçük prens kitabım bugün geldi ççok teşekkürler ediyorum. gönderen Kitapfabrikası.com a da teşekkür maili attım blogumda yer vereceğim bayıldım nefis olmuş. Daha Tuğba kızım görmedi süprizi blogumdan görecek yayınladığım da:))) erken bir doğum günü hediyesi olacak
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Gülşah Hanım düşüncelerinizden dolayı teşekkür eder, sizi tebrik ederim. Bu ülkeye şöyle elli yılda bir Atatürk lazım galiba.

    YanıtlaSil
  11. Tek başkomutan vardı bence o da Mustafa Kemal Atatürk'tü. Türkiye Cumhuriyeti anayasına göre cumhurbaşkanı başkomutan olarak geçebilir bunun sebebi de Atatürk asker kökenliydi zaten o zaten bir baş kumandandı. Cumhurbaşkanı da olunca baş komutan vasfı birleşmiştir. Lakin Tayyip Erdoğan kiiiim baş komutanlık kiiiiim?

    YanıtlaSil
  12. Gülşah kızım.Anbean kötüye giden durumumuzdan büyük üzüntü duyuyorum.Geniş yer verdiğin, Atamızın değerini anlattığın yazına verilen tepkilere şaşırmadım.Onlar bir garip sarhoşluktalar.Allah dilerim bu günleri aratmaz.

    YanıtlaSil
  13. Seni elestiren ya da saldiran hesaplar erkek de olabilir. Internet ortaminda kimin kim oldugu belli olmuyor. Vatansevwrlikle particiligi birbirinden ayirmak gerekir en basta vatan sevgisi olmali görüsler ne olursa olsun.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe