13 Tem 2016

Sınırları Bilmemek

Yazılar yazıyor sosyal ağlarda paylaşıp sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ve bunun için para kazanmıyoruz. Yani maddi bir çıkarımız yok. Yani blog = ticaret mantığın da değiliz. Blog yazmadan para kazananlar da var bana göre onlar zaten blogger değil.

Neyse o konu çok farklı yerlere de gidebilir. Benim bahsetmek istediğim sınırlarını bilmeyen takipçiler!

Ben bloğum da ağırlık olarak çocuklarımla yaşadığım tecrübelerimi yazıyorum. Çocuklarım süper ben süper yetiştiriyorum diye bir iddiam da hiç olmadı. 10 yıldır anneyim nacizane tecrübelerim işte çuvalladığım dönemler ve konular da var sağsağlim atlattığım dönemler de var. Hatta ve hatta çocuk yetiştirirken isyan ettiğim yazılarım da var. Mükemmel olma çabamda şu hayatta hiç olmadı.

Ama bir arkadaş sağolsun bloğum da ki güya tüm yazılarımı okumuş kalkmış beni instagram da bulmuş Ela'nın bayram fotoğrafının altına da bir türlü anlamadığım öfkesini kusmuş. Beni eleştirse yine anlardım ama kalkıp da küçük bir çocuğa bu kadar nefret dolu sözler yazmasını kabul edemem yine de karşılık vermeden yorumunu direk sildim. Özelden de bu öfkeniz nedir diye sordum. 22 aylıkken Ela'nın kalem tutuşunu yazmışım daire çiziyor demişim yalancıymışım sanırsınız Ela ülke genelinde dereceye girmiş resim çizdi demişim o kadar sinirli yani. 22 aylık bir çocuk için kalem tutma ileri derece bir yetenek değil ki muhtemelen anne değil bilmiyor. Eee videoları var bakabilirsin neden yalan söyleyim ki dedim. Bakmış videolara yokmuş öyle bir şey. Yalancıymışım ben gelişimi geriymiş. Sonra diploma dedi sonra bende anneyim dedi senin çocukların teog a hazırlanırken benim ki bilmem nerelerde olur dedi :) sonra fakir zengin muhabbeti yaptı baktım acınacak biri uğraşmadım. Bloğumu okuduğu için teşekkür edip engelledim. Ama ısrarla da neden bu öfke neden bu nefret dolu sözler diye sordum cevap vermedi. Profili kapalı ama açıklamasına mezun olduğu üniversiteyi yazmış. Doğruysa diploması iyi ama umarım anne değildir ya da kalbini temizlemeden anne olmaz inşallah. Çünkü gerçekten sorunları olduğu belli.

Hepimize olur bu bir yazı okuruz beğenmeyebiliriz ya da samimi gelmeyebilir takip etmeyiz çeker gideriz. Ama sırf blog yazıyor diye kimse kimseye dozajını kaçıracak yorumlar yapamaz. Hele ki çocuk üzerinden laf söyleyemez. Bu hakkı kimse kimseye vermez. En fazla engellersin çeker gidersin asla da takip etmezsin.

Daha önce de siyasi bir kaç cümlem yüzünden yazanlar olmuştu ama güldüm geçtim sildim onlarda beni sildi bu kadar ama işin içine çocuk girince renk değişiyor.

Daha bildik blogger tanınmış bloggerların paylaşımlarının altında da sınırları aşmış yorumlar görüyorum. Ve yazanların da çoğu kadın hatta anne. Bir kadın bir kadına bunu neden yapar aklım almıyor. Kadının kucağın da ki bebeğine laf atmak nedir arkadaş sen kimsin. Halka açık yazıyor paylaşım yapıyor diye bu kadar eleştiri yapmak niye kendin çok mu harikasın öyleysen sende yaz sen doğrusunu paylaş rahatla.

Böyle aksi yorum yapanların hepsinin nedense profilleri kapalı. Bu kadar tanımadığın birine cesaret bulup ağza alınmayacak laflar söyleyebiliyorken profilini açık bırakma cesaretleri neden olmuyor bilen var mı? Hepsi klavye kahramanı sanıyor kendini. Ne kadar takmamak lazım dense de illa insanın motivasyonunu düşürüyorlar.

Sınırları bilmek bir saygıdır. Sen bir okursun, takipçisin. Eleştiride bulunabilirsin buna yazı yazan herkes sevinir ama kalkıp hakaret edemezsin biraz insansan sevmedim diyerek çeker gidersin. Takibi bırakırsın. Herkes üstüne düşeni bilmek zorunda.

Demem o ki hep söylediğim bir laf vardır "İstediğin dinde ol istediğin ibadeti yap ama kalbin temiz değilse senden iyi insan olmaz."

Ve karşındakine nasıl bakarsan öyle görürsün. İyi bakan gözlerle karşılaşmak dileğiyle ;)
Sevgiler,


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

50 yorum:

  1. Böyle insanlar o kadar çok çoğaldı ki :/
    Neyin nefretini kusuyorlar hiç anlayabilmiş değilim. Dediğin gibi beğenmiyorsan okuma, zorla gözüne sokmuyoruz ki...
    Geçenlerde banda Oytunla ilgili sataştılar, neymiş efendim çocuğumu yaptığı şeyleri şirin göstererek kötü örnek oluyormuşum ahahaaaa :) Bir gülmek geldi ki sorma gitsin... Yorumunu yayınlamadıkça da deli oldu, saldırıya devam etti :)
    Pozitif olmak, güzel bakmak ayrıcalık oldu artık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bide ne cesaret dimi yorum olarak tanımadığın birine gayet normalmiş gibi yazabilmek :) kalbini iyi tutucaksın bu dünyada gerisi hikaye

      Sil
  2. "22 aylık bir çocuk için kalem tutma ileri derece bir yetenek değil ki muhtemelen anne değil bilmiyor."

    Bu cümleden sonra olayı ne kadar sakin ve iyi niyetle karşıladığınızı görüp takdir ettim. İleri bir derece olsun, ne olacak? Ne kadar güzel işte, bir anne mutluluğunu paylaşıyor. Ben henüz anne olmadığım halde ne kadar tatlı bir gurur ve keşif sevinci olduğunu hissedebiliyorum. Ortalık aklını kaçırmış insan dolu ve blog yazarlarına - tıpkı ünlü insanlara olduğu gibi, her istediklerini söyleyebileceklerini düşünüyorlar. Siz yine iyi uğraşmışsınız. Bildiğiniz akıl sağlığı yerinde olmayan yazar bunları, uğraşır başka birine. Ne diyeyim, Allah şefkat ve merhamet versin bu insancıklara. Takılmayın hiç siz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gerçekten öyle içten içe sinir oldum ama bir taraftan da onun adına çok üzüldüm bu kadar nefret bünyeye zarar elbet ilerde öğrenir :)

      Sil
  3. en bu insanları anlamıyorum gerçekten ya sevmiyorsan rahatsız oluyorsan takip etme arkadaşım niye kötülüğünü bu kadar yansıtıyorsun ayrıca ben bayılıyorum ela nın videolarına tepkilerine rabbim nazarlardan böyle art niyetli insanlardan korusun yavrularınızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani Ela nın kalem tutup tutmaması neden birini bu kadar rahatsız eder ki :) valla bende anlamıyorum böyle insanları

      Sil
  4. Okurken başıma ağrı girdi :-( Kim bunlar ya, ne zannediyorlar kendilerini! Hayatta bir yerde var olamamış, kendini ispatlayamamış, bir hacim kaplamayan tipler başkalarına saldırıyor. Kendilerini gizleyip, saklayıp, kendi hayatlarında yapamadıklarını yapmaya kalkıyorlar! Aldırmayın, silin gitsin. Üç cümle yazmanıza değmez. Çok sinirlendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa yazdım valla neden bu nefret dedim çok merak ettim cidden ama cevaplamadı :) sildim gitti sonra zaten hak ettiği o

      Sil
  5. Tam anlamıyla kendini bilmez işte bilse senin de dediğin gibi okur beğenmez çeker gider kime ne elin çocuğunun daires çizip çizemediğinden bir de bu dedektiflik niye yaklaşık 1,5 yıldır bloğum var o zamandan beri takip ediyorum seni Gülşahcım hem de her yerden :) Ela sanki bizim evin kızı gibi oldu yolda görsem hiç yabancılık çekmem. Niyet çok önemli Onur dişi versiyonu gözüyle bakıp tüm cadılıklarını takip ediyorum. Gülüyorum bazen çocuklu annelerin genel hali işte diye. En güzeli engellemek madem onlar yerini bilmiyor bildireceksin...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz burda aile gibiyiz kimse ben mükemmelim yazıları yazmıyor konulara hangi açıdan baktıgın çok önemli dediğin gibi niyet daha da önemli aman boşver engelledim gitti zaten arızayı :)

      Sil
  6. Sosyal medya çıktı bu tip hasta ruhlar da görünür oldu. Bunlar eskiden aile içinde birilerine sararlar, fitne çıkarırlar insanların mutluluklarıyla oynarlardı. Demek ki, bunlardan birisi de size musallat olmuş. Sizi çok iyi anlıyorum ama kendinizi üzmeyin. Güzel şeyler düşünün. Allah o ve onun gibileri de ıslah etsin, bize muhatap etmesin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yok valla üzülmüyorum aksine onun adına üzüldüm resmen kendine bu kadar öfke ile zarar veriyor :) aminnn

      Sil
  7. böyle parazitler heryerde mümkün canınızı sıkmaya değmez.meyve veren ağaç taşlanır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla meyve de vermiyorum sataşacak bir şeyim yok alt tarafı çocuklarımla yaşadıklarımı yazıyorum :) sevgiler

      Sil
  8. İnsanların psikolojisi normal değil.. En güzel tepkiyi vermişsin, kendin gibi davranmışsın, boşver takma hiç aklını. Ne yazık ki çok var böyle mutsuz insanlar.. Bir de çocuk yetiştiriyorlar, yazık asıl onlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence çocuğu yok kalbini temizlemeden de anne olmasa bari yazık olur. ama doğru artık kimsenin psikolojisi normal değil

      Sil
  9. Son iki paragrafında çözmüşsünüz olayı zaten. Fazla uzatmamak lazım bu insanlarla. "Allah şifa versin" deyip engeller yoluna devam edersin. Arızalı tipler bunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar konusunda çok hassasım. Adına utandım o şahsın.. Ne yorum yapacağımı da bilemedim açıkçası ama Kaystros Tyrha güzel söylemiş şifa dilemek en makulü... Ela'yı yerime öp ve lütfen yanında suratını asma (bu konu özelinde söylüyorum)... Çok sevgiler.

      Sil
    2. engelledim çünkü gerçekten cevaptan anlıcak biri değil bende allah şifa versin yazdım ona en gerekli dua o :)

      Sil
    3. Dilek Dilek -bende çok hassasım bana istediğini söylesin ama çocukları işin içine karıştırmasın kimse. Asmadım suratımı çaktırmadım kimseye sadece eşime söyledim oda güldü geçti eve davet edelim Ela ile 2-3 takılsın dedik hatta :) çok öpüyorum

      Sil
  10. bazı insanlar herkese karışmayı kendi doğrusunu kabullendirmeyi kendine hak sanıyor nedense..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akılları sadece böyle şeye çalışıyor sadece öfkeleri bambaşka :)

      Sil
  11. Herkesin her şeye hakkının olduğunu düşünmesi gibi bir sorunu var. Ben artık bu konuda düşünmeyi dahi bıraktım. Çünkü bu konuda ne dersek diyelim herkes anlamak istediği gibi yorumluyor. Okumakla da adam olunmadığının güzel bir örneği olmuş bu kişi. Ufacık bir çocuktan malzeme çıkaracak kadar da akli dengesi yerinde değil. En güzelini yapmışsın. Allah böylelerine akıl sağlığı versin zira ihtiyaçları var. Güzel günler diliyor, kocaman sevgiler gönderiyorum. Çocuklarınla mutluluklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte bu yüzden hep derim ki çocuklara başarılı olmayı aşılamamak gerekli önce mutlu olabilmeyi öğretmek en güzeli çünkü diploma kimseyi mutlu etmez mutlu insan olmak sevgiye doymaktan geçer yetiştirilme tarzı gerçekten çok önemli teşekkür ederim canım ;)

      Sil
  12. Maalesef hepimiz karsilasiyoruz bunlarla. Bana blogda olmadi ama instagramda çok oluyor sanki kisisel taniyormus gibi nefret dolu hasta insanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepsini tek tek mutlu etmek içlerinde ki öfkeyi temizlemek isterdim ama maalesef sihirli bir değneğim yok :)

      Sil
  13. Şaşırdım Gülşah kızım.Nasıl bir hadsizlik ve kıskançlıktır ki minicik çocuk üzerinden saldırıyor.Lütfen üzme kendini yavrum.Çizgin belli.Sevgiler, geçmiş olsun kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Ece ablacım engelledim gitti buraya yazınca da rahatladım belki açar okur :) sevgiler

      Sil
  14. Aman Allah'ım inan şoke oldum. Tamam ruh hastası olduğu %100 kesin de, minnacık çocuğa sataşacak, bulaşacak - ama asıl amacı o çocuk vasıtasıyla seni sinir etmek, huzursuz etmek - kadar ruh hastası olmak için acaba nasıl bir çocukluk, gençlik geçirdi? Şiddet mi gördü, taciz mi? Herkes dışladı mı? Acil klinik vaka. Tedavisi de mümkün olmayabilir.
    Gülşah'cığım seni huzursuz edip "oh ne güzel kızdırdım, huzurunu kaçırdım" diyerek sevinecek bir ruh hastası var karşımızda. Benim ilk aklıma - %100 emin olmasam da - seninle daha önce takışan biri geldi, hatta blogda hırlaşmadığı kimse kalmamıştı ben dahil, çok mutsuz, çok bulaşık ve kötü birisi. Allah ıslah etsin ve şerrinden korusun.
    Yapacak en iyi şey, HEMEN SİL, ENGELLE. Senin huzursuz olduğunu görmek onu mutlu edecek o yüzden hiç huzurunu bozma.
    Kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. desteğin için teşekkür ederim ablacım yok ya o değildir demek istiyorum o kadar kötü olmasın kimse ya Allah ıslah etsin zaten kimse en büyük zararı kendisine veriyor sana bana zarar veremez. sildim engelledim bunlara takılıp huzur bozmamak gerekli çok öpüyorum seni

      Sil
  15. Ha unuttum en önemlisi aşırı kıskanç bir ruh hastası...çocuğu filan olduğu büyük ihtimalle yalan, varsa da belki sorunlu veya özürlü bir çocuk o yüzden de senin pırlanta gibi çocuklarını görüp kıskanmış...böyle yaparak rahatlıyor diyorum ya Allah şifa versin...varsa çocuğuna da şifa versin de kimseleri kıskanmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnnnn neyse şifası bulsun bizden uzak durarak :)

      Sil
  16. O kadar kendini bilmez ve hadsiz insanlar var ki. Sadece internet ortamlarında değil yüzyüzeyken de çekinmeden nefret kusabilen insanlar. Bu insanlara acımamak elde değil, çok yazık kıskançığından kendini yiyip bitiren tipler. Keskin sirke küpüne zarar misali, bırakın kendi kendine zarar vermeye devam etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle ben o an takılır üzülürüm belki ama onun en büyük zararı kendine uğraşmaya değmez

      Sil
  17. Hay Allah,geçmiş olsun.Sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı bir durum olmuş.En güzelini yapmışsınız.Sizin verdiklerinizi almaya değer olmayan bir insana en güzel ceza onu engellemek oluyor zaten.Diploma insan olmak için yeterli bir unsur değil,aldığı diplomayı hak etmemiş belli ki.Canınızı sıkmayın diyeceğim ama illa ki bir kaç gün kafanızı meşkul edecektir bu konu,nasılsa unutursunuz.Paylaşmaya devam,beğenen bizimledir,beğenmeyene de uğurlar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. unuttum gitti :) merak edip beğenen okuyan kalsın beğenmeyen gitsin kökten çözüm bu :) teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  18. Daha neler duyacağız bakalım . Sizin afınıza üzüldüm en çok da Ela için üzldüm . Bunu haketmiyordunuz .
    Kıskançlk kompleks insanın etrafını sarınca demek böyle saldırgan olabiliyormuş. Çok üzüldüm umarım tekrarını yaşamazsınız . Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sildim gitti umarım bir daha da ortaya cıkıp can sıkmaz teşekkür ederim ;)

      Sil
  19. Bundan daha güzel yazamazdın. Her sözüne katılıyorum.

    YanıtlaSil
  20. Senin son derece terbiye sınırları icinde yazdıgın bu yazıdan cok daha fazlasını hak etmiş o kendini bilmez........minik bir evlat üzerinden bu hadsizlik neyin nesiymiş Müjdenin yazısını görünce geldim detayını okumaya şahsımıza yazsa neyse alıstık ama çocuga dil uzatılırsa affı olmaz isimleriyle ifş etmek lazım sadece profili degil sayfayı da kapatsın.........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan daha fazla uğraşmaya değmez abla silip engellemek en güzeli başım ağrımaz barı sağolasın müjde ablanın yazısından da sayende haberim oldu böyle güzel kalpli insanlar varken etrafta bize hiç bir şey olmaz ;) çok öpüyorum

      Sil
  21. Çok geçmiş olsun. Valla 2 yaşındaki kızım sabah uyandığında 3 kelimelik cümlelerle resmen bir paragraf konuştu. Nerdeyse ilan vericektim mutluluktan, bayağı muhabbet ettik yani:) Normal ya da değil benim için ilk ve dünyanın en önemli haberi. Anne olan bilir ki bu tarz şeyler paylaşıldığı zaman mutluluk 20 katına filan çıkıyor.
    Kıskanç bir bünye kadar uğraşılması güç bir tip daha yok. Allah iyilerle karşılaştırsın. Yazık ona, hasta belli ki. Bu gözle bakarsanız katlanması daha kolay olur. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o yüzden ben onun anne olmadıgını düşünüyorum anlaması çok zor bizde ki heyecanı tabi saldırması da aptallık ama yapacak bir şey yok :) şifa dileyip geçmek en güzeli :) sevgiler

      Sil
  22. Üzüldüm Gülşahcım senin adına Böyle birşeyle karşılaşmak ne kadar sinir bozucu. Yazdıkların bile şu anda ne kadar sakince ve olgunca. Umarım o kişi bunu da okumuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım okuduğunu çok anlayan biri olmadığı için bu yazımı bile okusa kafası almayacaktır kim bilir daha kimlere sataşıyor :)

      Sil
  23. Allah allah bu blog sizin, çocuk sizin.İsterseniz göklere çıkartırsınız evlatlarınızı kimin ne demeye hakkı var.İnsanlar çok tuhaf olmuş artık :((

    YanıtlaSil
  24. Keşke herkes sınırlarını bilse cnm takma, doğru yoldasin

    YanıtlaSil
  25. Geçmiş olsun arkadaşım.
    Gerçekten asil kadınmışsın. Bu kadar sakin kalabilmişsin.
    Bu nefret nedir ya?

    YanıtlaSil
  26. Gecmis olsun. Boyle kisiler cok cogaldi . Rabbim yardimcimiz olsun. Kulak asmamak kendimizi uzmemek gerekiyor

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe