5 Oca 2017

Kendine 5 Yol Belirle ve Daha Mutlu OL


Bazen hepimizin durup nefes alması gerektiği dönemler olabiliyor. Hele ki ülkemizde bu kadar moral bozacak şeyler yaşanırken özel hayatında sevdiklerin ile mutlu olmayı başarsan da toplum içinde yaşananlara duyarsız kalınmıyor. (kalanlar var o ayrı)  Her moral bozukluğundan sonra oturup  kendime beni iyi edecek yollar belirlerim.

Daha mutlu ol komutuyla kendime belirlediğim 5 yolu sizlerle paylaşmak isterim;

1- Negatif insanlardan uzak dur. 
    Laf olsun diye boş boş konuşan, sürekli kendini anlatan, sadece çıkarları için yanında duran, mutsuz, huysuz, enerjini çalan, her konuda sitem eden, şikayet eden insanlardan uzak dur. Kendine hayrı olmayanın sana faydası asla olmaz.

2- İyilik yap.
    Maddi durumu olmayan, bu soğuklarda ihtiyaçları olan insanlar karşına çıktığında kaçırma yardım et. Karşına çıktı ise elbet vardır bir sınavın. Bir çocuk giydir, bir anneyi sevindir, bir hayvanı doyur. Yardım ederken din, dil, ırk gözetme karşındakini sadece yardımına muhtaç bir canlı gibi gör. Başkalarını mutlu ederek mutlu olmanın kanıtlanmış deneyleri var. Mutluluk verirsen mutluluk alırsın. Enerji verirsen mutlaka enerji alırsın.

3- Bol bol ŞÜKRET.
    Hatalar yapabilirsin vicdan azabı çekebilirsin. Ama güneş doğdukça hayat devam edecek ve sen güne nefes alarak başlıyorsan işte buradan şükretmeye başlayabilirsin. Sağlıklıysan, sevdiklerin yanındaysa şükür sebeplerin artacaktır. Mutluluk sebeplerini ve şükür sebeplerini her gün kendine hatırlatmaktan vazgeçme.

4- ÖNCE BEN.
    Bencil bir kelime gibi görünse de benimsendiğinde hayatını değiştirecek tek cümledir. Sen mutlu olursan etrafındakileri mutlu edersin. Sen kendini aydınlatır isen etrafındakilere de ışık saçarsın. Bu yüzden hayatını değiştirmeye önce kendinden başlamak zorundasın. Unutma mutsuz gördüğün negatif insanları daha ilk maddede eledin onlar gibi olmamak için çaba sarf etmelisin. Bunun için de önce BEN diyerek ÖNCE kendini sevmekten başlamalısın.

5- Az insan çok HUZUR.
    10 tane arkadaşa gerek yok. Seni dinleyen, seni anlamaya çalışan, seni önemseyen bir kaç dost yeter insana. Yanında gülebildiğin, omuzunda ağlayabildiğin insanlar çok ama çok kıymetli onlara sahip çık. Çıkarsız ve egosuz dostluklara sahip olanlar dünyanın en şanslı insanlarıdır.

Kendime belirlediğim 5 yol bunlar ama keşke hedeflerimi de bu maddelere ekleyebilseydim. Maalesef hedef koymuyorum artık kendime çünkü yapamayınca mutsuz oluyorum. Çocuklar, iş hayatı, ev koşturma derken koyduğum hedeflerim yok olup gidiyor. Kendime sorgulayacak konu bırakmak istemediğim içinde hedefsiz bir hayat yaşıyorum. 😊 Fakat güzel dileklerim, temennilerim, inançlarım hep var onlarla her zaman yüzleşiyorum.

Siz maddeler arasına varsa hedeflerinizi koyabilirsiniz.

Bazen yazmak kadar uygulamakta kolay olsa keşke dediğimiz zamanlar olabilir. Öyle zamanlarda bile kendime düştüysen kalkmasını da bilmek zorundasın kalkıp kaldığın yerden bir şekilde devam etmelisin diye telkinlerde bulunuyorum. Çünkü gerçekten sizi sizden başka kimse iyi edemez.

İşte bu yüzden tüm dış etkenlere rağmen mutlu olmak en çok bizim elimizde diyorum...

Sevgiler,





25 yorum:

  1. kesinlikle ...az insan çok huzur ... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Şu ÖNCE BEN prensibini neden hala beceremiyorum anlamış değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilirsen kendin için yapabileceğin en güzel iyilik olur ;)

      Sil
  3. 1'inci ve 4'üncü maddeleri hayata geçirmem zor olsa da belirlediğin yol çok mantıklı. Kesinlikle bizden başka kimse bizi iyi edemez.
    Bu arada en iyi kadın bloggerları arasında seni de görmek gurur verici. Tebrik ederim Gülşahcım. Hakedilmiş bir başarı emin ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor gibi gorunen herseyide istediğimizde başarabiliriz eminim ;) çok teşekkür ederim canım adımı gordugum için bende çok mutlu oldum blog dunyası fazla karışık fark edilmekte mucize gibi geliyor bazen :)

      Sil
  4. her şey sevgiden başlıyor önce kendimizi sevmeli ve kendimizdeki bir olumsuz yönümüzü bari düzeltmeye çalışmalıyız şükür de çok önemli evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şükür inanç gerçekten en zor zamanlarımda güç alabildiğim konular belkide maddelerin en üstünde tutulmalı ;)

      Sil
  5. !2 aralık 2016 blog yazımda buzdolabımda asılı duran bir not kağıdını paylaşmıştım. Üzerinde şu yazıyor; "Hayatında sana sana sıkıntı, dert, tasa yaratan, konuşmalarıyla seni geren, üzen, yaşama sevincini alıp götüren insanlardan uzak dur."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar mantıklı negatif insanların içine sokuyorum bende onları kaçabildiğimiz sürece bu insanlardan kaçmakta fayda var ;)

      Sil
  6. yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.. Mükem bir şekilde anlatmışşınız gerçekten. Bu arada sizi yeni sayfama bekliyorum. Ve şu anda ben de sizi takip ediyorum..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim bende sizi takibe aldım ;)

      Sil
  7. Güzel öneriler :)) Teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz bu konuda uzmansınız beğenmenize sevindim :) sevgiler

      Sil
  8. Hepsi çok güzel tavsiyeler.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle katılıyorum. İlk dört maddeyi uzunca bir süredir hayatımda felsefe edinmiş duurmdayım. Son olan 5. madde bana ters düşüyor gibi :)
    Ellerinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son madde için sunu fark ediyorum yaş ilerledikçe bu madde benimseniyor :) yorum için teşekkür ederim

      Sil
  10. Çok dogru tesbitler canim. Ben de bu yöntemleri uyguluyorum.

    YanıtlaSil
  11. Özellikle negatif insanlar beni bitiriyor, tüm enerjimi çekiyor... Hatırlamak iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  12. İş uygulamaya gelince malesef hep düşündüğümüz gibi olmuyor. İlla bir sürü (onayladığımız onaylamadığımız) insanla birlikte olmak durumunda kalıyoruz

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar hüzün sarısı blog keşif etkinliğinden geliyorum, banada beklerim :)
    sevgiler :)

    yenilenmeprojesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  14. hepsine sonuna kadar katılıyorum, önemli olan uygulamaya koymak zaten...
    sevgiiler...

    YanıtlaSil
  15. İyilik yap maddesi bana o kadar huzur ve mutluluk veriyor ki hangi konuda olursa olsun..

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe