5 Nis 2017

İki Çocuklu Ev Nasıl Olur?

Dağınık ev


Arama motoruna iki çocuklu ev nasıl olur yazarak bloğuma gelen sevgili anne;

Belli ki evinin halini gördükçe kendine teselli olarak kendin gibi birilerini aramışsın. Ya da ikinci çocuğu yapacaksın ev ne duruma gelir kısa bir araştırma yapıyorsun.

Şimdi ben sana şöyle bir açıklayayım; iki çocuktan sonra ev ev olmuyor biz ona yuva diyoruz. Etrafın dağınıklığını da yaşanmışlık diyoruz ki bu tanımlar bizi daha az strese sokuyor.

Koridorun mayın tarlası, avangard döşediğin salonun oyun bahçesinden farksız oluyor. Bir kaç akşam hırs yapıp yatmadan önce etrafı topluyorsun sonra yine tekrarlanan dağınıklığı görünce dağınıklığın üzerinden atlayıp gidip mışıl mışıl uyumayı öğreniyorsun. Zamanla klozetten çıkan kolyene, ayağına batan lego parçalarına alışıyorsun. Mutfak lavabonda gördüğün bebek, araba gibi oyuncakları yadırgamıyor gülümseyerek sahibine vermeyi öğreniyorsun.

Hele birde çalışıyorsan evine yardımcıda alamıyorsan bulunduğun ortama daha kolay adapte olarak daha stressiz bir süreç geçiriyorsun. Geçirmeye çalışıyorsun diyelim :)

İtiraf edeyim misafir geleceği zaman çok zor oluyor. O yüzden çat kapı misafirler yerine ortalama 1 hafta önceden haber veren misafirleri tercih ediyorsun. Çünkü evi toplamak ortalama 2 gününü alabiliyor buna temizlik işleride eklenince 1 hafta ancak yeter. İkramlık asla düşünme o çok büyük bir lüks olacaktır. Genelde arkadaş çevren seni bu halinle kabul ediyor. Seni böyle kabul etmeyenler ve dağınıklığına mana bularak bakan insanlarla yolunu ayırmayı çok çabuk öğreniyorsun.

Başta böyle sakin olmuyorsun elbet bu sürece alışmak için önce sağlam olan psikolojinin hafiften kısa devre yaparak yanmış olması gerekiyor. Sağlam kafayla çekilecek türden durumlar değil bunlar.
İlk zamanlar yetişmeye çalışacaksın yetişemeyeceksin çaresizlik yer yer oturup ağlamana sebep olacak. Alıp başını kaçmak istediğin anlar olacak ama dönünce yine tüm işlerin sana kalacağı gerçeği kaçmana mani olacaktır. Bu yüzden annelerin kolay kolay depresyona girme lüksü yoktur. Girecekse de evi bayağı gözden çıkarması gerekir.

Zaman ve tecrübe birleşince yaşadığın ortama bakış açını değiştirebiliyor. Evi bu hale getirenleri senin dünyaya getirmiş olduğun gerçeği daha ağır basıyor. Nefes alma sebeplerinin arasında onların sağlıklı oluşları aklına gelebiliyor. Duvarları çizerlerken ya da yerlere boya döktüklerinde gözlerini kirden alıp gülen gözlere odaklanmayı zamanla öğreniyor insan.

Ve yorgunluk, denen şeyin seni içine çekmemesi için elinden ne geliyorsa yapmayı öğreniyorsun.

Enerjini dağınık eve değil çocuklarına vermeyi daha kolay benimsiyorsun.

Bunları inatla öğrenmeyip kafayı sadece temizliğe taktığında ise dünyanın en mutsuz insanı olmaktan asla kurtulamıyorsun ;)

Kısaca bakmasını bilirsen iki çocuklu ev güzel olur.
Seçim senin...
Sevgiler,













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 yorum:

  1. Hayat akıyor çocuklu evlerde çünkü hiç bir eşya yerinde olmayabiliyor bazen insan değil eşyalar bile sıkılmıyor ancak güzelliği de çok zorluğu da.
    Gulsah hanım yayında başka resimelrini var mıydı bilemiyorum sanki yazıların arasındaki boşluk resim yeri gibi görünüyor cepten ancak resim göremedim belki de yazın öyle sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah saglık versin yeter ki eşyalara temizliğe takılmaya hiç gerek yok. Teşekkür ederim uyarı için düzenledim tekrar. sevgiler

      Sil
  2. iki çocuklu hayat hem zor hem çok zevkli hele ki çalışınca zorluk biraz daha artıyor artık bende evin dağınıklığına, hiç ummadığın yerden ummadığın bir eşyanın çıkmasına alıştım. Dağınıklık herşeyin yolunda olduğunun ,sağlıklarının yerinde ve mutlu olduklarının bir göstergesi olduğunu düşünerek bende rahat oluyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak buda güzel bir bakış açısı sağlıklılar ki dağıtabiliyorlar tuttum bunu :)

      Sil
  3. ben de bırak dağınık kalsıncıyım..

    YanıtlaSil
  4. Her şey "Enerjini dağınık eve değil, çocuklarına vermeyi daha kolay benimsiyorsun" cümlenizde gizli sanırım. İşin sırrı o gerçekten. Ama çocuklar da zaman zaman küçük çapta düzenlemeye katılabilirler. Oyuncakları kutulara koymak gibi. O zaman annelerine yardımcı olmak da ne büyük mutluluk olur...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. 😂😂😂 ay ne iyi anlattin sanki bizim evi anlatiyorsun sandim. Tabii arti bir çocuk fazla.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Gülşah ne kadar güzel anlatmışsın çocuklu evin halini. Ama son cümle, bakmasını bilirsen iki çocuklu ev güzel olur çok güzel özetlemiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir anlatım olmuş :)) Bende kardeşimi büyütürken böyleydim o zamanlar annemde çalışıyordu hile bize kalıyordu :)) Her şey güzel gönülünzce olsun efendim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Bi cocuklu evde güzel oluyor hımmm tertemiz dicem ama degil :) bezler ortalıkta,coraplarini cikarir atarsa yemediğine sevinirim.Islak mendil bulduysa parmaklayip dağıtmadigi sürece dayanılabilir.Yada viledanın içinde iki minik el görebilirsiniz :) ohg mis miss

    YanıtlaSil
  9. 3 çocuk annesiyim.Temiz tutmaya özen gösteriyorum.Toplu olamiyoruz maalesef.En kücugum 10 aylik ve emekliyor.Yerler temiz olsun kirinti ve kucuk parca oyuncak olmasın kâfi☺

    YanıtlaSil
  10. İdolümsün Gülşah :)
    Tabii ki iki çocuklu ev şahane güzel olur
    Tek çocukla Aman nasıl olsa dağılacak toplamasam daha iyi diyenlerdenim iki çocukla kendimi düşünemiyorum :) ikincisi için cesaret topluyorum kendime :D

    YanıtlaSil
  11. ne güzel yazmışsın
    sevgi ve anlayış lazım çocukları ve kendini mutlu etmek için
    oğlanlar küçükken kendime hep şunu hatırlattım " çocuklarım büyüdüğünde dönüp de çocukluklarına baktıklarında güzel anılar hatırlamalılar" ve bu şekilde onları büyütmeye gayret ettim
    ama ne oluyor biliyor musun?
    365 gün anlayışlı bir anne olup 1 gün kötü bir anne olduysan çocuğun aklına o iz yapıyor
    o nedenle çocuk yetiştirmek zor iş mirimmmm
    Kolay gelsin sana Allah bağışlasın

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olur, düşünsene evin süsü onlar, enerjisi, güzelliği, sıcaklığı:))temizlik takıntısı yapma sende kedi yok zaten ne takıntısı olacak ki, temizlik evde kedi tüyü varsa zor:((

    YanıtlaSil
  13. Benim bi çoçuğum var 2 yaşında. Evden resmen kasırga geçmiş gibi :D

    YanıtlaSil
  14. İki çocuklu evde yardımcı varsa, ne olursa olsun umurum olmaz. Ama o yardımcı yoksa evde sürekli savaş var :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe