22 Eki 2016

PEDOFİLİ

Çocuk istismarı

Daha önce yazmıştım (TIK TIK ) maalesef yine yazıyorum. Çocuklarınızı cinsel istismara karşı koruyun. Pedofili nedir iyice araştırın.

3,5 yaşındaki çocuğa koca adamın neler yaptığını buraya yazmayacağım. Haberlerde, sosyal medyada mutlaka denk gelmişsinizdir. Adam 10 yıldır çocuklara karşı bir şey hissettiğini açıklamış. Yani adam 10 yıldır o mahallede pimi çekilmiş bomba gibi dolanıyormuş ve kimse fark etmemiş. 3,5 yaşındaki çocuğun ablası bu adamın daha önce kendisine öpücük karşılığı şeker verdiğini söylemiş.

Yine daha önce yazdığım konuya dönüyorum.
Kimse kimsenin çocuğuna şeker vermesin arkadaş.
Git bi amcan, teyzen öpsün diye çocukları başkalarının kucaklarına yönlendirmekten artık vazgeçin.

Nedir bu PEDOFİLİ?
Yetişkin birinin ergenlik öncesi 3 -11 yaş arası çocuklara cinsel arzu ve istek duyması anlamına gelir. Halk arasında sübyancı da denir. Fiziksel özellik ayırt etmezler daha çok ailesinin titizlenmediği, her an üzerinde anne baba eli olmayan çocukları tercih ederler. Bu insanlar kendilerini hasta olarak kabul etmezler ve tedaviyi reddederler.

Bu insanları toplum içinde ayırmak çok zordur. İçe kapanık, ailesi ile sıcak ilişki kuramayan insanlar olarak tanımı var ama bunu da herkes fark edemeyebilir. Bu yüzden herkese sapık gözüyle bakmak yerine çocuklarımıza HAYIR demeyi öğretmeliyiz. Ne acıdır ki çocuklar en çok yakınları tarafından cinsel istismara maruz kalıyormuş. Bu demektir ki evimize giren çıkana da çok dikkat etmeliyiz.

Çoğunlukla internetten korkuyoruz ama kapı önündeki çocukları bile koruyamaz durumdayız. Haberleri izledikçe bu ülkede yaşayan tüm çocukların gelecekleri için korkar oldum.

Bugün hala evladını döverek hastanelik eden ebeveynler var. Böyle bir şiddetle büyüyen bir çocuk ileride başkalarına zarar vermeyi yanlış bir şey olarak görmeyecektir. Haberlere çıkan o pislik herif babasından işkence gördüğünden falan bahsetti. Ve biliyor musunuz pedofili olma eğilimi anne karnında başlıyormuş. Annenin yetersiz beslenmesi ve hamileliğinde ki stresin bile etkisi varmış.

Daha ne diyeyim bilmiyorum. Haberlerde izleyip oturup ağlıyoruz. Yarın bizlerin başına gelmeyeceğinin garantisi yok. Yinede altını özellikle çizdiğim en önemli nokta; çocuklarla olan iletişimimize çok dikkat etmeliyiz. Yorgunluk, koşturma bahaneleri ile çocuklarla iletişimi aksatmaktan kaçınmalıyız. Çocuklara "bizlerle her şeyi konuşabilmelisiniz" mesajını özenle vermeliyiz. Bazen dinlemeden çocuklara karşı sesimiz yükseliyor ne büyük hatalar yaptığımızı maalesef şimdi anlamıyoruz. Bilmeden, istemeden çocukları kendimizden korkuyla uzaklaştırıyoruz.

Ne biz eski zamandayız, ne sokaklar güvenilir, ne insanlar merhametli maalesef şuan üzerinde nefes aldığımız topraklarda binlere cani insan var. Bir çok insan görünümlü yaratığın pedofili veya katil olma eğilimi var.

İyice paranoyak olduk. Parkta bile uzun süre bankta oturan bir adam görünce tedirgin oluyorum. Acaba çocuklardan birini mi takip ediyor diyerek aklım ona kayıyor. Aklımızı oynatmadan çocuk büyütürsek ne mutlu bize. Bu şartlar altında ben gerçekten artık kardeş şart falan diyemiyorum. Büyüdükçe çocukları takip etmesi, sahip çıkması zorlaşıyor. Herkes imkanı dahilinde çocuk yapsın yeter.

Ve unutmadan gerçekten çocuklar herkese kendini sevdirmek zorunda değil, bizlerde her önümüze gelen çocuğu sevmek, dokunmak, öpmek zorunda değiliz. Mümkünse böyle bir zamanda kimse kimsenin çocuğuna DOKUNMASIN.

Sevgiler,






16 yorum:

  1. Ben de günlerdir bu konuyu düşünüyorum, hiç izlemeyiz normalde dün küçük kızım haberlerde denk gelmiş uzun uzun izlemek zorunda kaldık. Bilgilendirmek ve yanlış duyumlarla kafasında farklı kurgular yapmasın düşüncesiyle bunu paylaşmak durumunda kaldık. Dehşet, anlam verememe hepimiz ve toplum üzerimize düşeni yapalım. Hastalığı var ama ben hapise giremem korkuyorum diye akıl yürütebiliyor. İbreti alem cezalar verilsin, sabi yavruya ettiklerinin cezasını hele bu dünyada görsün ötesi yok böylelerinin. Çocuklarımız Allah'a emanet, kötülere fırsat verme Allah'ım..

    YanıtlaSil
  2. Hiç sevmem başkasının çocuğuna dokunmayı benim çocuğuma da kimseyi dokundurtmadım öptürmedim ne gerek var herkes bilinçli olsa bu pislikler fırsat bulamayacaklar belki de neyse şimdi girmekten çok koktuğu o hapiste dersini verirler umarım 😡😡

    YanıtlaSil
  3. Çok hassas bir konu. Dünyanın her yerinde rastlanılıyor ne yazık. Bu konuda İnternet sapıklarının da çok olduğu söylenir. Bu konuyu çocuklara anlatarak eğitmek, önlem almak da çok güç.
    Kime ne kadar, nasıl güvenilecek, çocuklar nasıl korunacak? Öylesine özen isteyen konular ki...

    YanıtlaSil
  4. Gülşah'cığım üzüntümden kimseye uğrayamadım ama senin bu yazına kayıtsız kalmak istemedim. (Diğer arkadaşlar kusura bakmasın sana istisna yaptım diye)
    Ben bunların hasta olduğuna inanmıyorum. Bunlar hasta filan diye AH - LAK - SIZ. AHLAKSIZ. İngiltere'de bakanlıkların olduğu çok seçkin bir semtte, yıllarca vekildi, müdürdü, lorddu, sübayncılara hizmet verilen bir çete çökertilmişti. Yıllarca sürmüş şüphelenmemişler. (Şimdi google'a bakmaya üşendim ayrıntılarını, linkini sonra veririm istersen) Bunlar hasta değil ahlaksızlar. Hasta dersek bunlara ceza verilmeyecek. Hatta daha kötüsü dergi bile çıkartmışlar Hollanda'da. "Eşcinsellere hakları verildi bize de verilsin" diye yaygara kopartıyorlar. Kendileri "küçük seven" diye kibarca isim takmışlar. (minor lover). Bu işler böyledir önce isimleri kibarlaştırırlar, sonra insanlara 'bunları dışlamayın bunlar doğuştan böyle" derler. Eşcinsellerde öyle olmadı mı? Millet aman homofobik diyecekler diye korkmaya başladı. Eşcinseller de bakan, vekil, sanatçı, OScar jürisinde jüri, Hollywood'da ünlü yapımcı, ünlü modacı vs. olunca büyük bir LOBİ kurdular. Dünyayı parmaklarında döndürmeye başladılar. Bir filmde eşcinsel aşk varsa iş yoksa bile hemen Oscar adayı olmaya başladı. Büyük reklamlar yapıldı. İşte bu pedofiller de bunlardan görüp aynı taktiği uyguluyorlar. Hele İngilizler yok mu! Rızayla eşcinsel ilişki yaşı küçülsün, düşürülsün diye dilekçeler sunuyorlar. Mide bulandırıcı....:(

    Allah çocuklarımızı korusun...
    O paranoyaklık bende de var iyi ki, çocuğum yok valla akrabama bile 10 dakika emanet etmezdim o derece....

    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten öylesine korkunç öylesine akıl almayan bir şey ki bu... etraftakiler nasıl farketmiyor böyle insanları bilemiyorum. sırf başına böyle şeyler gelir, koruyamam, farkedemem diye çocuk yapma fikrinden çekinir oldum... hele ki ülkenin geldiği noktada.. ailelerin inanılmaz uyanık ve dikkatli olması gerekiyor. çocuğuyla ilgilenmeden çocuk büyüten o kadar çok ebeveyn var ki, süs eşyası gibi büyütenler.. ah ah.. kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Çok haklisin canim. Kimse ne öpsün ne durup dururken seker hediye versin. Kirilan olursa da kirilsin
    yeter ki çocuklar güvendw olsun.

    YanıtlaSil
  7. eline kalemine sağlık canım benim sevgiyle bile yapılsa kimsenin çocuğuna yiyecek vermek hoş değil tanıdıksa da anneye verilsin en iyi şeklide bile düşünsek her şeyi bırak bir kenara verilen gıdaya alerjisi bile olabilir.
    Cezası olmadığı için maalesef sapıklıkların ardı arkası kesilmiyor neredeyse ödül verecekler son yıllar da ne çok arttı bir kulp bulup salıveriyorlar pislikleri.

    YanıtlaSil
  8. hepimizin çok kötü etkilendiği bir durum :( Allah ıslah etsin hepsini

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle katılıyorum. Önlenemez miydi, önlenebilirdi. Tanımlanmış hukuki olarak her aşaması formülüze edilmiş bir yöntemimiz olsaydı, önlenebilirdi. Çünkü yazdığın gibi sinyallerini vermiş. Daha önce de tacizden hükümlü diye biliyorum. Bizim gerçek yaptırımlara gerçek cezalara ihtiyacımız var. Bu insanlar topluma salıverilecekse en azından teşhir edilmeli belli platformlarda ki önlemimizi alalım.

    YanıtlaSil
  10. çocuklarımızla iletişim halinde olmamız gerekiyor. Ne olursa olsun çocuklarımızı dinlemeyi ve inanmayı öğrenmeliyiz. Unutmamalıyız ki, çocuklar yalan söylemez.

    YanıtlaSil
  11. 2 evlat sahibi bir anne olarak,söz konusu evlat olunca tüm sözler boğazımda düğümleniyor...Yani ağzımın ucuna kadar gelen o kadar ağır,argo,kaba sözler var ki...Sadece Allah diyorum..
    Sevgili Gülşah Önen sitenizi yeni keşfettim.Google+ ekledim.Ben de sizi http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ bloguma beklerim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Nasıl ya nasıl deyip duruyorum kendime günlerdir, düşünmek istemiyorum hiç ama düşünmemem bu olayların varlığını ne yazık ki ortadan kaldırmıyor. YOk ya yok içim soğumuyor bir türlü o küçücük çocuğun anne babası ne yapsın , Allah dayanma gücü versin onlara yazık , benim de iki adet çocuğum var çok üzülüyorum çok.. ne olur artık yeter yaaa.. bu ülke de artık gereksiz başka şeylerle uğraşılmaktan böyle şeylerin cezasının caydırıcılığına da değinilsin . birileri el atsın artık bir daha yaşanmasın çocuklara dokunulmasın , hiç bir çocuk ağlamasın haykırmak istiyorum her yerde , yazınız da öyle güzel ve açıklayıcı ki tekrardan teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. aklıma geldikçe beynim duruyor boğazım düğümleniyor AŞKIM KAPIŞMAK IN TERZİ isimli bir kitabı var okumanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. Günlerdir sürekli asya ile konuşuyoruz. anna-baba olarak eksik kalmamak için elimizden geleni yapıyoruz. okulda da maremiyet eğitimi başladı. bunları her koşulda alması çok önemli ama bizi çocuğu parka götürmeye korkacak hale getirdiklerini düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Aklım almıyor artık...

    YanıtlaSil
  15. sinirlerim helak oldu. sürekli tembihliyoruz eğitiyoruz. Bir de bu tarz eğitimlerden bihaber olanlar var. Okullarda mutlaka bu eğitimler verilmeli. Anne babalara da verilmeli.

    YanıtlaSil
  16. Gülşahcım özellikle bu konuya fotoğraf olarak Elacığımın fotoğrafını seçtiğin için çok teşekkür ederim. Ziraa o yaratığın fotoğrafını her yerde görmekten uykularım kaçar oldu. Gerçekten çocuklarımızı nasıl koruyacağız kaç gündür oğlumu parka götüremiyorum. Avm de markette yolda çocuğuma yaklaşan insanları tersliyorum hiç iyi bir yere gitmiyoruz Allah sonumuzu hayretsin :(

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe