11 Tem 2014

Ateşli HAFTA

Allah ım bu haftada bitti şükürr Ramazan ıda yarılamış olduk.. Bu hafta başından beri ateşli hastalıklarla uğraşıyoruz.Kışın ateş görmeyen çocuklarım 35 derece havada ateşlendiler.

Gelelim sebeplerine ; Yağız yaz okulunda ve sitenin havuzunda fazlaca vakit geçirdiği için ve iştahsızlığı yüzünden az beslendiği için vücud direncini kaybedip üst solunum yolu enfeksiyonu kapmış.Öksürük burun akıntısı yok sadece kuru ateş ve halsizlik idrar yolu enfeksiyonu oldu diye ödüm patladı ama çok şükür tahlilleri temiz çıktı.2gece süren ateşi dün akşam terlemesiyle birlikte düştü çok isteyerek kullanmasam da bunu antibiyotiğe borçluyuz.Bugün itibariyle durumu stabil.

Sonuç: Sabahın körü ve gecenin köründe tepinsede havuz yasak.Anneyi dinleyip doğru düzgün beslenmezse tüm isteklere veto gelecek anlaşması yapıldı.

Gelelim Ela hanımın ateşine ; malum akşam işten çık eve git sofra hazırla topla derken 22:30 da kucağıma alabildim kuzumu babasıda farketmemiş olacakki bezi doluymuş ve altı pişmiş altını temizlerken ağladı içimin nasıl eridiğini anlatamammmm.Aklımdan da inşallah idrar yolu enfeksiyonu kapmaz diye bir düşünce geçti malum 1 kere atlattığımız için en büyük korkum haline geldi şu idrar yolun denen garip enfeksiyon.Neyse kuzumu yatırdım ve gece ateş içinde kaldırdım sabah kadar nöbet tuttum sabahda abisinin ateşiyle kalktık zaten.Ve ben işe gidemedim izin alıp çocuklarımla kaldım 1 günde ömrümün ayrısı gitti Yağız a yaklaşıyorum huysuz cadı abisine dokunmayayım diye kendini yerlere atıyor.Ela ya da hemen idrar tahlili yaptırdık şükür ondada bişey çıkmadı arka dişler patlıyor sebebi buymuş.Ama böyle bir diş çıkarma durumu ben Yağız da hiç görmedim.Bütün gün emrine amade oldum yine de memnun edemedim küçük cadıyı.En çok da oğluma üzüldüm hastalık nazını bile yapamadı garibim.Bu da yetmedi abisini yatarken gördüğü heryerde gidip gidip sırtına oturdu zor indirdik.

Sonuç : Diş dönemi dediğimiz şey anamızı ağlattı hala daha ağlatmaya devam ediyor.Ve neymiş her çocukda bu dönem farklıymış ve neymiş öyle internette yazan jel sürün rahatlasın falan gibi taktikler işe yaramıyor bizimkini daha çok kızdırıyor ve ağlama süresini uzatıyormuş.Kendi haline bırakmak en iyiside diyemiyorum çünkü direk kendini yerlere atıyor ve kafasını vuruyor.Sabır sabır sabır.....

İdrar yolu korkulu rüyam demişken yaptığım araştırmalardan biraz bilgi vermiş olayım;

İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri
Belirtiler yaş grubuna göre değişir.
Yenidoğan ve süt çocuklarında: Yüksek ateş, düşük ateş, büyüme geriliği, kusma, ishal, sepsis, huzursuzluk, aktivite azlığı, sarılık, kötü kokulu idrar, iyileşmeyen genital pişikler.
Okul öncesi çocuklarda: Karın ağrısı, kusma, ishal, kabızlık, anormal işeme şekli, kötü kokulu idrar, ateş, büyüme geriliği.
Okul çağı: Sık idrar yapma, ağrılı idrar yapma, karın ağrısı, idrarını tutamama veya gece idrar kaçırma, kabızlık, kötü kokulu idrar, ateş.
Adölesan (ergenlik): Ağrılı idrar, sık sık idrar yapma, ani idrar kaçırma, karında ağrı veya rahatsızlık hissi. Anne evde ilk olarak ne yapmalıdır?
• Eğer çocuğunuz idrar yaparken ağrıdan şikayet ediyorsa önce ateşini ölçün. • İdrarının bulanık olup olmadığını ve kötü kokup kokmadığını kontrol edin. • Çocuğunuza bol miktarda su ve sıvı gıda içirin. • Eğer yan ağrısı ve böğür ağrısı varsa arkasına sıcak kompres yapın.
Doktora ne zaman başvurmalı?
• Çocuğunuz idrar yaparken ağrısı varsa derhal doktora başvurun.
 Enfeksiyonu önlemek için anne ne yapabilir?
• Çocuğunuz sizi anlayabilecek kadar büyükse tuvaletten önce ve sonra ellerini sabunla yıkamayı öğretin.
• Tuvaletten sonra önden arkaya doğru temiz suyla yıkayıp, kurulamayı öğretin. Çocuk su bulamayacak ortamda ise veya beceremiyorsa tuvalet kağıdıyla önden arkaya doğru temizlik öğretin.
• İdrar yolu enfeksiyonu sık tekrarlıyorsa çocuğunuzu ayakta, duş şeklinde yıkayın.
• Tekrarlayan sistitlerde çocuğunuzda bağırsak paraziti, özellikle kılkurt olabileceğini aklınızda bulundurun.

KAYNAK: http://www.hilalmocan.com/cocuklarda-idrar-yolu-enfeksiyonu/"> Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun. :) Bazen çocuklar korkutabiliyor...
    ALLAH, beterinden korusun!
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :) aminnn aman onlar hasta olmasında herseye razıyım :) sevgiler..

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe