8 Tem 2014

Battaniye Bağımlılığı

koku
Yukarıda ki bebenin elinde gördüğünüz battaniye varya evet işte o benim hayat kurtarıcım!!!

Yağız a hamileyken Dr.Sabiha Pektuna Keskin in bir kitabını okumuştum adını şimdi hatırlamıyorum tek hafızam da kalan bebeklerin sakinleşmesi için yanına anne üzerinden bir parça koysun yazıyordu.Anne kokusunu alıp uykuya dalması kolay olsun diye..

Bende bunu Yağız da uygulamaya aldım ilk 3 ayında sürekli yanına üzerine kokumu sindirdiğim ince bir battaniyesi vardı onu koyuyordum zamanla ona dokunarak uyamaya başladı sonra bu dokunma koklamaya döndü ve battaniyesi ile arasında garip bir bağ oldu emzikten ayırdım battaniyeden ayıramadım.8 yaşında hala başucunda aynı battaniye duruyor.İtiraf ediyorum o anneannesinde kalacağı zamanlarda bende onun battaniyesi ile uyuyorum çünkü misss gibi evlat kokuyor..

Şimdi aynı taktiği Ela ya uyguladım ki Ela uykuyu sevmeyen bir çocuk ama battaniyesini koklamak onu çok sakinleştiriyor.Aynı bağı şuan Ela yaşıyor.

Bu konuyu çok araştırmıştım kokusu gitmesin diye yıkatmayan elinden düşürmeyen çocuklar varmış iş o haddeye gelinince uzamandan yardım almak gerekiyormuş.Ama o noktaya gelinmediyse sorun olmadığını hatta sakinleşmesi ve güven duygusunun gelişmesine katkısını olduğunu okumuştum.Çocuklarımın ikisinde de aşırı bir bağımlılık yok sadece uykuya geçişte kullanıyorlar yıkadığımda da sorun çıkarmıyorlar çoook şükür :)

Tek sıkıntı diyorum ki keşke battaniye yerine şöyle hafif tülbent gibi ine bişeylere alıştırsaymışım battaniye yazın hem bana taşıma anlamında hemde çocuklara sıcaklık anlamında eziyet oluyor.

Yukarıda ki resim herseyi anlatıyor..Sabahları evden çıkmadan battaniyesi ile nasıl vedalaşacağını şaşırıyor kuzucuk :)

sevgiler.. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 yorum:

  1. AYNI BATTANİYEDEN BİZDE DE VAR AYNI ŞEKİLDE KIZIM ASLA ELİNDEN DÜŞÜRMÜYOR :))

    YanıtlaSil
  2. aa gerçekten çok güzel bir battaniyemiş :)

    YanıtlaSil
  3. Ben 17 yaşındayım ve doğduğumdan beri battaniyemsiz uyuyamıyorum.. Ailem küçükken bırakmam için çok uğraştı ama yinede bırakmadım:) Bu yaşımda ise ailede genelde dalga konusu oluyorum.. Ama battaniyem benim hep çocuksu yanım oldu.. Battaniyem huzurlu uykumun kaynağı.. Yani battaniye bağımlısı olmak çokta kötü bir şey değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 17 yaşındayım bende hala ayrılamadım ömür boyu da bırakmayı düşünmüyorum. Ve onsuz uyuyamiyorum

      Sil
    2. Gündelik hayata yansımaları oluyor mu peki? Yani kendini bir türlü olgun hissedememe veya derslerde biseylerden kaçınma gibi davranışlar?
      Bunu sormamın nedeni, benim tülbentle uyuyor olmam. Ve bence çocukluğumdan kalan bu tür bi alışkanlıktan vazgeçmemiş olmam, benim gündelik hayatta kimi zaman çocuk gibi davranışlar sergilemeye sebebiyet verebiliyor. Yani alakasının olup olmadığını bilemiyorum fakat ben öyle hissediyorum.

      Sil
  4. Yaş 23 Genç bir erkek olarak bu durum benim üzerimde de var. 😊

    YanıtlaSil
  5. 18yaşındayım ben de aynı şekilde battaniyemi bırakamıyorum Tabi başka yerlerde evlerde kalınca aklıma gelmiyor ama kendi evimde olunca yazın dahi ununla uyurum Bir de dokunarak uyuma huyum var bu sizde de var mı

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe