11 Oca 2016

Çocuk Kitapları 2 ( Ela'nın Kitaplığı)


3-6 yaş çocuk kitapları

Ela nın kitaplığı na kaldığım yerden devam ediyorum ;) Diğer yazım için TIK TIK


  Ela 33 aylık ve bu soru cevaplı eğlenceli kitap 3-4 yaşa uygun dedikleri için biraz tereddütle almıştım ama 30 ay üzeri bebeklere de gayet uygun. Özellikle Ela gibi araba sevmeyen çocukları araçta oyalamak için çok güzel bir kitapçık. Genel de çantamda taşıdığım bu kitapçıkta 150 tane çocukların canını sıkmayacak eğlendirecek sorular var. Bilmediği bir çok terimi de bu soru ve cevaplardan öğrendik diyebilirim. Bu serinin daha ilerisi versiyonları da var şimdilik bunu tam anlamıyla bitirmediğimiz için başka almadım. Ama yaklaşık 3 aydır elimizden düşürmedik diyebilirim.




zambak yayınları
"Mumi Özür Diliyor" Yağız döneminden kalma bir kitap ve bu bir seriydi. Hemen hemen hepsini almıştık ilkokula başlayana kadar da Yağız ın hep elindeydi. Özür dilemenin yöntemini gayet güzel anlatıyor. Renkli kağıda basılmış fotoğraflar da bayağı dikkat çekici. Zambak yayınlarını oldum olası sevmişimdir ;) Ela nın sevmiş olduğunu görünce mutlu oluyorum.
çocuk kitapları
Çevre Temizliğini Öğreniyor tarzında kitap bence her çocuğun kitaplığın da olmalı diye düşünüyorum. Araba camından çöp atmanın, yürürken sakızı yere sokağa fırlatmanın, piknik yaptığımız yerleri temiz bırakmanın önemi vurgulamakta daha ufacıkken öğretmekte fayda var Çünkü bugünün büyüklerine artık bunu öğretemiyoruz. Ağaç yaşken eğilir diye boşa dememişler ;)



dörtgöz yayınları
"Kahverengi Ayıcık Balını İstiyor" son aldığım kitaplardan birisi. İzinsiz arıların balını alan ayıya doğru yolu öğretiyorlar. Ela resimlerden çok hoşlandığı için seviyor fakat ben nedense hikayenin anlatımını çok da beğenmedim.






 Not: Büyükler için olan kitapları okuyamıyorsanız bile çocuk kitaplarından yatmadan önce mutlaka okuyun içinizde ki çocuğa çok iyi geldiğini göreceksiniz ;)

Sevgiler,

19 yorum:

  1. çok cici kitapları var umarım büyüyünce de sever okumayı...

    YanıtlaSil
  2. ayy bunlar çok şeker kitaplar :) benim yaşımda anne olmuşsunuz ben hayla animasyon izliyorum bu gidişle 30 larda anca anne olucam :D

    YanıtlaSil
  3. Ah başımızın belası Cemile okulda bütün kitapları var. Ama nedense ben sevemedim bu mızmız kızı ;)))

    YanıtlaSil
  4. harika bilgiler bunlar çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Cemile'yi biz çok seviyoruz :)
    Biz derken gerçek anlamda biz :)büyük küçük hepimiz

    YanıtlaSil
  6. Bizim zamanımızda Ayşegül serileri vardı :) Onlar geldi bi an aklıma. Okumak gerçekten çok güzel. Umarım kitaplarla arasında ömür boyu sürecek güzel bir bağ kurar Ela :) Cicili bicili kitaplarıyla iyi okumalar diliyorum size. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Hala çocuk kitaplarını çok severim. Masumiyet ve öğretici unsurlar birarada.

    YanıtlaSil
  8. Çok sevimli kitaplar, okurum valla niye olmasın:)))uykum kaçmıştı Gülşah'cığım şu an sabahın 6'sına geliyor..Bücürük'de bir huzursuzluk var uyutmadı hep maav maav ben de uyuyamadım..:( baktm sen yazı yayınlamışsın onun da uykusu kaçmış derken yorumların saatleri normal saat...demek yazın panelime geç düşmüş dedim anlamıyorum nasıl öyle oluyor? Neyse sonuçta keyifle okudum:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Bu tip kitaplara bayılıyorum bende, çok keyifli (:

    YanıtlaSil
  10. Her çocuğun mutlaka bir kitaplğı olmalı. Genelde kitapların pahalılığı gerekçe gösteriliyor ama marketlerde çok ucuza çocuk kitapları bulmak mümkün. Minicik bir rafla bile olsa çocuk odalarındaki kitaplıklar en sevdiklerim benim...

    YanıtlaSil
  11. Çocuklar için kitap önerileri yayınlarına sık rastlamıyorum. Bir annenin kitaplar üzerine notlar paylaşması hoşuma gidiyor, teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. Mumi serisi genel olarak başarılıdır.Morpa ve Yapa'nın da harika çocuk kitapları var.Göz atmanızı öneririm...

    YanıtlaSil
  13. Hayatımda duymadığım kitaplar ama, ilerde lazım olacak diye hemen odaklanasım geliyor artık^^

    YanıtlaSil
  14. cemileye ben de bakıcam. bayılırım böyle kitaplara :)

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar.
    1961-1962 eğitim ve öğretim yılında (6 yaşında) başladığım ilkokul yıllarıma bakıyorum. Bir de günümüz çocuklarına bakıyorum. Bizler kör yetiştik. Şimdiki neslimiz çok kaliteli ve güzel yetişiyorlar. Bizlere bakarak her açıdan çok güzel eğitim alıyorlar. Ne çantamız vardı, ne de beslenmemiz. Hele böyle okuma kitaplarımız hiç olmamıştı. İlkokul 3. sınıfta iken kışın sobaların üzerinde güğümlerde süt tozundan yapılmış süt kaynardı. Bir bardak götürürdük ve bir ders arasında bizlere bu sütten verirlerdi. İçerdik sıcak sıcak. Bu sütte Amerikan yardımıymış. Öyle söylerlerdi o zaman. Bir keresinde o süt tozu torbasının ambalajını görmüştüm. Hatırımda kalan tek şey sıkışan iki eldi, Amerikan yıldızı ve çizgileri varsa da hatırlamıyorum.

    Yorumlar nedense hep böyle başka bir yere kayıveriyor. Oysa, günümüzü konuşmak daha yararlıdır. Kusuruma bakmayın. Affınızı istirham ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  16. ben de sabırsızlanıyorum oğlumla kitap için :) hatta bi kaç denemem oldu ama şu an sadece elimden alıp yemeye çalışıyor :)

    YanıtlaSil
  17. Çocuklara kitap önerisi süper hüper önemli ve ie yarayan bir bilgilendirme.
    Hepsi de ayrı güzel görünüyor
    valla tebrikler :-)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel kitaplarmış, çocuklarımız ne kadar şanslı:)

    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil
  19. Okuma aliskanligini kucukten kazandirmak gerekiyor.. Ne kadar guzel kitap secimleri yapmisiniz..

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe