6 Oca 2016

#kısacıkruhhali Günaydın

Sabah kalkıyorsunuz koştur koştur çocukları hazırlıyor sonra kendiniz hazırlanıyor apar topar evden dışarı atıyorsunuz asansörde ki komşunuza "günaydın" diyorsunuz tık yok. Bekçiye selam veriyorsunuz selam vermezsem işten çıkarılırmıyım düşüncesiyle zora ki bir "günaydın" diyor. 

Servise biniyorsunuz en canlı sesinizle "günaydın" diyorsunuz.

O da ne tık yok bir daha "günaydın" diyorsunuz ve susuyorsunuz 10 dk sonra biri günaydın diye karşılık veriyor. O an size de oluyor mu bilmiyorum ama ben bir gün elimde ki çantayı selam vermeyenlerin kafasına patlatacak gibi oluyorum.

Yahu ne kadar huysuz mutsuz bir milletiz. Sabah afyonun patlamamış olabilir de bir günaydın demek bu kadar mı zor. Valla ben çocuklara bile zorla günaydın dedirtiyorum. Yapmayın etmeyin selamsız sabahsız düşmeyin yollara şükredecek çok sebebimiz var. Varsın tüm gece uykusuz kalın ama uykusuzluk sebebiniz sağlıklı bir çocuk yüzünden olduğunu hatırlayıp yine şükredin. 

Bu konuda bir deneyim vardı şimdi kimseye uygulayamam bunu ama lise yıllarımda çok sevdiğim bir arkadaşıma yapmıştım. Kıza nasılsın, günaydın ne dersen de sabahları cevap vermezdi. Yataktan çıkıp kendini yollara attığı dış görünüşünden çok belli olurdu. Onu bu şekilde kabul etmiştik ama ben içten içe çok ayar oluyordum. Bir sabah tüm cesaretimi toplayarak "günaydın canım bu sabah ne kadar çirkinsin" dedim. Anammm o sabahları konuşmayan ağzını açmayan kız varya birden aslan kesildi. Neredeyse üzerime saldıracaktı güldüğümü görünce sakinledi. Sonra ki her sabah sadece bana olsa bile gülümseyerek"günaydın"demeye başladı. Demek ki konuşması için olumsuz yorum yapmak gerekliymiş.

Yarın itibariyle evden çıkarken herkese böyle davranayım bari belki kendilerine gelirler. Bir hafta içinde benden ses gelmezse bilin ki biri beni sabah selamı üzerine yaptığım deney yüzünden topuklarımdan vurdu :)))

eee günaydın o zamannnn ;)

sevgiler

18 yorum:

  1. Günaydın :)) bende senin gibi düşünüyorum, neden selam sabah demeden insanları görmezlikten geçiyoruz? Sanki o kişiye dargınız, tüh kaka ne benimle aynı havayı soluyorsun gibi yanından geçmek ne yani?? Tamam büyük şehir insanı artık bu tavırları benimsemiş, yakınına bile öyle davranıyor ( ne kadar sempatik) ama bu köylere bile bulaşmışsa artık ciddi ciddi kendimizi sorgulamamız gerek. Ne varsa eskilerde var dememişler boşuna, nerede kaldı o nezaket? Ben birisine yanından geçerken kaza ile çarpınca mutlaka özür dilerim ama başkaları adeta beni biçiyor yine tık yok. Görünmezmiyim yahu? Koca kadına carpmışsın (1.75 m boyunda) fark etmiyormusun? Küçücük kaldırım taşına takıldığında bile kösteklenerek en azından bakıp bir kaç küfür mırıldanırsın ama insana çıt yok... İnsanın değeri kalmadı ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dogru bide o var carpıyorlar bi pardon demek yok :) bukadar birbirimizi gormezden gelmek hiç hoş değil gercekten

      Sil
  2. Hahahaha:))))harika bir deney olmuş bu, çok sevdim:))servistekilere ve asansör komşuna gelince bir daha suratlarına bakma, suratını as, başını çevir, o zaman belki farkederler. Gerçekten bazen böyle yapmak gerekiyor:)))

    Günaydın canım arkadaşım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa olurmu abla onlar canı istedğinde kendiliğinden günaydın diyorlar sorun onlarda değil bende :))

      Sil
  3. Günaydın Gülşah bu sabah ne asabisin sen öyle :P
    Ben servise binerken en bitkin tonda günaydın derdim herkes alışmıştı halime sabahları enerjik başlamanın formulunu bulamadım 27 yıl :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bitkin mitkin günaydın diyorsun işte :) aaa hiç asabi değilim onlar sorunlu :)))

      Sil
  4. Tünaydın dememe şansımız yok anlaşılan :) Şaka bir yana bende sinir oluyorum cevap alamadığımda :)

    YanıtlaSil
  5. Çok geç ama olsun bende tünaydın derim :))

    YanıtlaSil
  6. Aynı durum bloglar için de geçerli :)

    YanıtlaSil
  7. O kadar haklısın ki. İnsanlarımız ilginç, insanlarımız tuhaf...

    Madem öyle iyi akşamlar ;))

    YanıtlaSil
  8. Günaydın (ertesi gün olmuş!) :D Avusturalya'da yaşarken benim çok hoşuma giden bir adetle karşılaşmıştım. Otobüsten inerken şöföre "teşekkürleeeer" diye bağırmak! Herkes yapıyordu istisnasız.. Başka yerde de görmedim ama güzeldi ya..

    YanıtlaSil
  9. Günaydın günaydın :))
    Gittikçe suratsız bir millet oluyoruz. Belki mevsiminde etkisi vardır ama hani baharda böyle bi içimiz içimize sığmaz bıcır bıcır oluruz. Ama kışın ruh hali de havalar gibi soğuk ve kapalı olur ya ondandır ondan ;)
    Aman topuklarına dikkat et sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben yazınızı ve blogunuzu çok sevdim, Çocuk gelişimi hakkındaki yazılarınız da çok faydalı bence , annelerin toplanıp birbirileri ile tecrübelerini paylaşmalı bu anlamda blogları çok seviyorum :)

    Blogunuzu takibe aldım bana da buyurursanız mutlu olurum :)
    aylinista.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe