12 Nis 2016

Her Çeşit ANNE var...

Benim kızım baleye gidiyor oradan çıkıyor piyano kursuna oradan çıkıyor ingilizce kursuna oradan çıkıyor satranç kursuna diye uzar gider bu liste.

Bir grup kadın arasında bu mesele aşık atma meselesidir. Benim ki baleye gidecekse mümkün değil o altta kalmaz oda gönderir "ee senin ki yüzmeye gidiyordu"dersin olsun baleye de gidebilir der.

Benim çocuk piyano çalmayı öğrense kadın kurdeşen döker.

Neyse ki yaş grubu farklılığından dolayı etrafımda böyle anneler yok. Ama bu türleri parkta, anne toplantıların da denk gelmemek mümkün değil.

Geçen sene bir arkadaşımla buluştum yanın da da başka bir arkadaşı var. Ela'nın yemek yemesini gördü ve şaşırdı. Tabii lafını esirgemedi "ay benim ki hiç böyle yemiyor çok zayıf" çocuk Ela'nın 2 katı kg sun da ve Ela dan 3 ay küçük. Nasıl yani diyesim geldi ve dedim de "peşinde kaşıkla karnı doyana kadar dolaşıyorum bıraksam sadece abur cuburla yaşar" dedi. Hatunda benim 3 katım öyle söyleyim :) Ailecek yemeği seven insanlar. Yemekten ziyade bahsettiğim sağlıksız beslenme. Kızartmalar, abur cuburlar, haftanın 4 günü dışarda yemeler gibi...

Hem bunları anlattı hem Ela yı izledi bizim kızı da biliyorsunuz çöp gibi bir şey işte öyle ısırarak sevilecek bir tarafı yok. Ama hatun bir sardı bize günde 40 kere whatshap yazıyor Ela ne yedi bugün? Meyve yedimi? Baktım olacak gibi değil liste yapıp attım dalga geçercesine iyice hoşuna gidip başıma bela oldu. Bu böyle olmaz diyerek aradım açık açık konuştum her çocuk farklıdır diye 2 saat anlattım. Ve konu kapandı yani ben öyle sandım bu sefer çocuğunun farklı olduğunu keşfettiği için düzenli olarak kızını baleye verdiğini çok iyi olduğunu ( çocuk daha 3 yaşında bile değil) çok iyi renkleri öğrendiğini, boyunun daha uzun olduğunu gibi gibi Ela'yı ezecek ne varsa yazmaya başladı. Gerekli karşılığı bulamayınca yine umutsuz yazmaya başladı Ela nasıl erken konuştu, nasıl kalemi böyle iyi tutuyor neyse yazarken daral geldi. Bunun gibi bir sürü şey.

Böyle anneler eminim çok fazla. Bu kadın sadece benim çocuğumla uğraşırken bile kendi çocuğunun hayatından çaldığının farkında değil. Ben kadını engelledim hayatımdan çıkardım ama eminim o bir başka anneye sarmıştır bile. Çünkü belli ki karakteri bu. Kafasında oluşturduğu çocuğu arıyor ama ne yazık ki kendi çocuğunu görmezden geliyor ve farkında değil.

Böyle annelerin çocukları ne kadar öz güvenli olur varın siz düşünün. İleri de o çocuk annesinin kafasında ki gibi evlat olamadığı için kahrolacak ya da anneyi ömrü boyunca umursamayacak.

Tabii beni hep böyle anneler bulmuyor. Blog yazdığımdan beri beni yorumlarıyla takipleriyle yalnız bırakmayan bir sürü güzel kalpli anne tanıdım. Ela'yı en az benim kadar seven takipçilerim var. Abla dediğim çocuğunu büyütmüş anneler de var, makyaj blogu yazıp da bizim evin hallerini okuyan da var. Ve daha nicesi...

HÜZÜNSARISI bloğunun sahibi Nihal beni haftanın bloğu seçmiş. Hakkımda yazdığı güzel şeyleri okudukça çok mutlu oldum hele yorumlara ayrı bir mutlu oldum. Tanıdığım en dobra bloggerlardan biri.

Ben çok fazla mim gibi etkinliklere katılamıyorum bunun sebebi taslaklarım da çok fazla düzenlenmesi gereken yazı varken mimlere fırsat bulamamam ve bunun yanında anne çocuk bloğu olduğu için arşiv konularım da çok fazla kendime yer vermek istememem var. Destek isteyipte özelden yazıştığım bir sürü arkadaşım var. Ben daha çok yolun başındayım. Suyunu çıkarmadan ve abartmadan tecrübelerimi bir nebze olsun size olduğu gibi aktarabiliyorsam ne mutlu bana. Çünkü bu bloğu açarken kafası karışmış her anneye tecrübelerimle rehber olmak en büyük amacımdı. Her anneye yalnız olmadığını anlatmak ilk hedefimdi. Hala da hedefim ve hayalim bu.

Çok uzatmadan ;)

Ben tekrar önce Nihal e ( www.huzunsarisi.com) sonra da beni hiç yalnız bırakmayan güzel yorumlarıyla hep yanım da olan herkese çok ama çok teşekkür ederim. Dilerim bir gün yüz yüze de oturup sohbet etme fırsatı buluruz. İyi ki varsınız...

Kucak dolusu sevgiler...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

52 yorum:

  1. Resmen o kadına iki çift laf söyleyesim gelmedi desem yalan olur.. ben okurken böyle gerildiysem seni tahmin edemiyorum yine de iyi sabretmişsin :) egolarıyla annelik vasfını üstlenenler, aşağlık komplekslerini yenmeden anne oluvermişler ve yarışa çevirdikleri hayatlarında boğulmuşlarla her yerde karşılaşıyoruz ve ben o çocuklara da o annelere de sadece üzülüyorum yazık kaçırdıkları zamana ve sevgiye yazık, hırsla, kıyaslamayla geçecek bir hayat değil ne yazık ki annelik ebeveynlik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabırlı bir insanımdır gerçi sonra da geri dönüşü olmaz şekilde siliyorum o da ayrı kötü bir huyum :) evet maalesef bu tip anneler sadece kendilerine değil çocuklarına da zarar veriyorlar

      Sil
  2. Henüz bebeğim dogmadı, gün sayıyoruz, ben nasil bir anne olacağım bilmiyorum ama çeşit çeşit anneleri velilerimden çok iyi biliyorum, ahhh bazen şu çocuğu kadının elinden alsam da çocukcağız kurtulsa dediğimi hatırlıyorum.. Ahhh o anneler...
    Blogunuzu severek ve ilgiyle takip ediyorum, teşekkürler güzel paylaşımlar için, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. darısı başınıza diyelim ozaman harika bir anne olacağınıza eminim ;) güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ;)

      Sil
  3. Canım benim çocuklarını başkası ile kıyaslayan inanlara bende sinir olurum. İyi ki hayatından o kişiyi çıkarmışsın. Yoksa senin enerjini sömürürdü böyle kişiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enerjimi alanlara by by diyebiliyorum artık mutluyum :)

      Sil
  4. Öncelikle tebrik ederim gülşahcım. Ben de seni severek takip ediyorum.
    Biliyor musun Sırf bu kıyaslamalar yüzünden bir arkadaş ilişkimi bitirdim. Hem de ailece görüşüp, aslında iyi anlaşıyor olmamıza rağmen karşı tarafın kızımla kızını kıyaslayıp beni her görüşmemizde germesi yüzünden tamamen bağlarımı kopardım. Ve ben artık çocuklarımla yaşıt ailelerle görüşemiyorum. kıyaslama, abartma sürekli çocuğun yaptığı şeyleri anlatma....O kadar sıkıldım ki bu muhabbetlerden. Hele ki kalabalık ortamlarda yan yana gelince hep kendi kızını ön plana çıkartmalar falan...ıyyyy....dedim sonra niye kendine bu eziyeti yapıyorsun. Bu insanların saçmalıklarına niye katlanıyorsun.
    Şimdi çok rahatım. Ve hep problem oluyor. Karşı taraf eğer biraz densizse yaşıt çocuğu olan ailelerle görüşmek istemiyorum.
    Yazıya sonuna kadar katılıyorum. Resmen kendimi gördüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet genelde yaşları aynı olan anneler arasında yaşanıyor bu durum ve çok rahatsız edici bende elimden geldiğince uzak duruyorum.

      Sil
  5. Bir çocuğa yapılacak en büyük kötülüklerden biri başkasıyla kıyaslamaktır. Böyle çok anne var ne yazık ki... :(( Biz Ela'yı çok seviyoruz eşimle, uzaktan mıncıklıyoruz, bakıp iç geçiriyoruz :) Sizi de severek, ilgiyle okuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindimmm teşekkür ederim :) Allah size de nasip etsin diyeyim o zaman ;)

      Sil
  6. Ben çok severek takip ediyorum.Carenın blogundan sonra iki sene fln önceydı galiba buldum ıyıkıde denk gelmişim dedim.Bu arada o kadınada deli oldum o ne oyle offf maalesef bnmde eltılerımden bırı oyle allahtan sık gorusmuyoruz..sadece ınu kaca aldın bunu bası yaptın,nası konustu o cocuk vs..gecen gun alısverıs yaparken mangoda bayanın bebegı aglıyor ki belli krız yanı jadın olmayınca bıraktı arabasına buyuk cocuguyla ılgılenıyor bu kımseyı ılgılendırmezken delinin biri ciyak ciyak kadına bagırmaya basladı.yasca buyuk bır kadın "sen ne biçim annesın,bu cocugu senın elinden almalı senın gbıler dogurmasın bnm burda içim parcalandı,çocugunla ilgilensene.."ve hakarete varan bır suru soz ile..guya kendıde anneymiş ama yanında iki çocugu olan bır annenın ustune bagıra cagıra yurumek ona normal geldi:((bu psikolojısı bozuk ınsanlara denk gelmemek için dısarı cıkmak istemıyorum geleki yas grubu aynı olan cocukların kıskanc annelerı(!)en kotusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy o mango da ki kadını yolasım geldi sen kimsin bir anneye böyle konuşabiliyorsun insanlar bu hakkı nasıl kendilerinde buluyorlar aklım almıyor. Bende seni takipteyim canım iyi ki kesişmiş yollarımız ;)

      Sil
  7. Gündüzleri işte olunca o heryerde bulunan anne tiplerinden uzak kalıyorum.Böyle olduğu içinde çok mutluyum:)

    YanıtlaSil
  8. Kıyaslamak da ne oluyor? Hadi onu geçtim hayatına bu kadar dahil olmaya çalışması da itici geliyor bana. Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bana da itici geliyor insan önce bi kendine bakmalı :) teşekkür ederim

      Sil
  9. Daha önce de söylemiştim ve şimdi de söylüyorum seni , blogunu o kadar severek takip ediyorum ki çok çok seviyorum . Berrak ın anne Ela 'ya bakalım demesine bayılıyorum zaten . :) En sinir oldugum insan tipi... Ya bu kıyaslanma nedir neyin çabası amaç ne ? Çok yaşıyrum bu kıyaslama zımbırtısını ve kestirip atıyorum . Cevap vermeye tenezzül etmiyorum çünkü biliyorum ki o anne ya da o kişilere kısaca ruh hastası diyorum ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmeden sevdiklerimdensin sende hele o Antalya nın havasındanmıdır nedir en sağlam dostlarım oralardan çıkıyor :) Bu yaz insallah Ela ve Berrak ı tanıştırıp bizde doya doya sohbet edebiliriz ;)

      Sil
  10. Çocukları daha küçükkken yarıştırmaya başlamak nasıl bir egoistliktir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef etrafta çok fazla böyle insan tipi var

      Sil
  11. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Çocuğum yok ama çocuğu olan kadınların birbirleri ile s.d.k yarıştırmaya çalışmalarına ağzım açık bakıyorum. Nihal seni haftanın blogu seçtiğini gördüm ve yorumladım bir kezde buradan yazmak istiyorum. Blogunu çocuğum olmamasına rağmen severek okuyorum. Bir gün anne olursam senin gibi olmak çok isterim.Asla kimseyle yarış halinde olmayacağım .Zaten normaldede hiç sevmediğim bir şeydir. Yakın bir zamanda karşılaşacağımızı biliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benden daha iyi bir anne olacaksın eminim ;) samimi yorumun için ne kadar teşekkür etsem az kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sana ;)

      Sil
  12. Nasıl üzülüyorum böyle anneler gördükçe, eşleri ve çocukları adında. Şimdi o çocuğun tahsil hayatı nasıl geçecek acaba onu merak ediyorum. Yarıştıracak çocuğu sürekli. Böyle kadınlar eksik büyümüş kadınlar aslında. Dip kaynak bana göre bu. Büyük oğlum bebekken şöyle bir cümle ile muhatap olmuştum. "Ben Nihal den daha iyi bakıyorum çocuğuma ama onun oğlu daha kilolu demek sütü yarıyor" benden iyi baktığı kararını neye göre verdi hala bilmem:))
    Ayrıca; teşekkür ederim tüm samimiyet için. Tekrar görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında orada laf soylerken demek istediği "ben kötü bir anneyim Nihal daha iyi ama bunu kendime kabullendiremiyorum :)" farkında olmadan kendilerini ele veriyorlar işte.
      Ben teşekkür ederim sevgiler ;)

      Sil
  13. Öncelikle tebrikler Gülşah'cığım. Seni, bloğunu, yazdıklarını hep takip ediyorum, asla abartmıyorsun. O söz ettiğin anneye çok gıcık oldum ya, ay ne tuhaf insanlar var, bu da bir tür ruh hastalığı ve hiç hoş değil, öyleleriyle araya mesafe koymak en iyisi, sen de yapmışsın zaten. Bir kıskançlık sezdim ki, nefret ettiğim bir duygudur, kıskanç insanlar zarar da verir, nazar değdirir...işte olgulaşmamış, çiğ insan derdi rahmetli annem...çiğ insanlar böyle yediği ile, içtiği ile, çocuğunun kursu ile övünür durur, affedersin sidik yarıştırır...neyse boşver, kadının çocuğuna acıdım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol ablacım blog dunayasının bana kazandırdığı güzel kalpli insanlardan biride sensin ;)

      Sil
  14. çocuk kıyaslamak yapılacak en kötü şey bir anne için hem kendine hem de çocuğa zarar şunun çocuğu sınavda bunu almış dediğin anda çocuğa zarar verir ben yapmıyorum oğlum yapmaya başladı bu sefer bak ben herkesten iyi aldım ya da herkesle aynı aldım diye toplum baskısı sanırım bana ne diyorum milletten beni sen ilgilendiriyorsun etrafında çok vardır kıyaslayan sanırım... haftanın blogu için de tebrik ediyorum Nihal benim de çok sevip güvendiğim arkadaşlarımdan biridir :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru zamanla çocuklar bile kendilerini kıyaslıyor diğer çocuklarla yeri geliyor oturup anlatıyorum Yağız a boşver sen kendine bak diye anladığı kadar artık :) çok teşekkür ederim

      Sil
  15. Kendi eksikliklerini çocuklarına yükleyerek motive olan kişiler. Oysa, çocuk belki sadece parkta yürümek istiyor... Kim bilir... Kendisi olmasına izin verse harika bir çocuk yetiştirecek haberi yok.
    Üzmeyin tatlı canınızı, her yerdeler... Henüz çocuğum yok ama benim de başımda meslekle ilgili böyle insanlar oluyor bazen. Tutundurmamak en iyisi.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok üzülmüyorum böyleleri ancak kendilerine zarar verir doğru sadece annelik konusunda değil her yerde var bu tiplerden ;) sevgiler

      Sil
  16. Çocuğunu benim çocuğumla kıyaslayan annelere "malzemeler farklı olacak o kadar annesi :)" diyesim geliyor ama denmiyor işte.
    Hüzün sarısı senin için çok doğru şeyler söylemiş. Ben de bir kaç şey daha ekleyeyim egosuz, duyarlı, sevgi dolu, bilinçli, haksızlığa, yalana dolana tahammül edemeyen, tecrübelerini oflaya poflaya değil de kabullenerek anlatan ve yol gösteren bir kadınsın ve annesin benim gözümde.
    O yüzden haftanın bloğu ünvanı sana az bile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) güzel cevap aslında demek lazım.
      Beni görmeden, bu kadar iyi ifade etmene inan cok şaşırdım ve çokda sevindim gercekten yazdıklarımda bunu hissettirebiliyorsam ne mutluuu çok teşekkür ederim cnm

      Sil
  17. Çocukları kıyaslamak kadar kötü birşey yok gerçekten. İlkokuldayken bile, o iyi almış, sen kötü aldın denilmesinin ne kadar olumsuz sonuçlar doğurduğunu görmüştüm. İki kardeş bile aynı yeteneklere, aynı gelişime sahip değilken, bu yarış ve karşılaştırma niye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet niye bende sormak istiyorum gercekten kardeşler arasında bile yapılması kötüyken bir başkasının çocuguna bulasmak niye acaba

      Sil
  18. Ben de blogunu severek takip ediyorum:)) Bahsettiğin anneye de çocuğuna da çok üzüldüm. Hayatta kendi başarıları olmayan anneler hep çocukları üzerinden bir yarışa giriyorlar. Maalesef zarar gören yine kendi yavruları oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni severek takip ediyorum canım ;) evet maalesef anneler en çok kendi çocuklarına zarar veriyorlar fark ettirmekte çok güç oluyor

      Sil
  19. Ayy ne tuhaf kadınmış. Yazık ediyor kendisine de çocuğuna da şaşırdım. Allah akıl versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla vermemiş akıl fikir yoktu cokda belliydi :)))

      Sil
  20. hem anne hem de cocuk için ne kadar saçma ve kötübir düşünce bu kıyaslama durum u ah biranlasalar geçmiş olsun ,
    ben çok beğenerek takip ediyorum sizi hele ela nın ınstagram resimlerine bayılıyorum

    YanıtlaSil
  21. Örnekteki anneler çok maalesef..:( Başkaları ile anlamsız bir yarışa gireceklerine kendi kendilerini geliştirmek için kendileriyle yarışa girseler çocuğa daha çok faydası dokunur.. Çocuk yetiştirme işi yarış işi değil sabır işi, emek işi... Bence kadın sizi örnek alıyor.. Kendi yetersizliklerini fark ediyor.. Bu güzel bir şey aslında. Sizden birşeyler öğrenip çocuğunu daha iyi yetiştirebilir.. Ama sanırım hırsları ağır basmış olacak ki, karşısındakini ezme ve yıpratma yolunu seçmiş kendine.. Kolaya kaçmış yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kaçtım başkasıda kaçar ama boyle anneler ancak kendilerini ve cocuklarını mutsuz etmeye her zaman devam edecekler

      Sil
  22. Bence az bile yazmış , gerçekten çok güzel bir bloğun var Gülşah'çığım.
    Şu kıyasçı anneye gelirsek, en doğrusunu yapmışsın. Ama çevre onlarla dolu maalesef.

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel ifade etmişsiniz. Bunu bırakın evhanimi ya da başka çalışan anneleri benim öğretmen arkadaşlarım yapıyor. Oysaki biz her çocuk farklıdır diye eğitimini alıyoruz. Ben okulda biraz gösterişli ve çalışkan bir hatun olunca oğlumu ilk anasınıfına verince öğretmeni beni ezecek ya. Buna hiç mi şarkı öğretmediniz dedi. Oysa ben o kadar anlatmıştım ki oğlumun kalp probleminden dolayı ameliyatmis, eve kapanma şeklinde yaşadığımız için bir dönem ne türkü ne şarkı ile uğraştık resmen nefes almayla uğraştık. Canımı sıkacak ya. Esekten düşeni Esekten düşen anlar bir de insan olan anlar. Diyicem hayatta en sevmedigim insandır nispet edip kıyas eden.

    YanıtlaSil
  24. Keşke bu yazdıklarınızı o annecikler de okusa, okusa da anlayabilse... Evlatlarına üzülürüm ben o annelerin. Yarış atı mı evlat mı yahu, neyle uğraşıyorlar!
    Bu arada tebrikler :)

    YanıtlaSil
  25. Ne yazık ki böyle anneler çok var etrafta. Benim yaş grubumda özellikle bu sınav zamanları sanki çocuklar değil de anneler birbiriyle yarışıyordu. Arkadaşlarımın annesinden "o çocuk sınavda bu kadar yapmış sen neden yapamıyorsun?" gibi cümlelere şahit olmuşluğum var. Her insanın karakteri, istekleri, yetenekleri farklıdır ve bunlar daha küçük yaşta oluşuyor. Ama ne yazık ki bazıları bunu fark edemiyor.
    Keşke her anne sizin gibi iyi kalpli olsa çocuğunu güzel yetiştirmek için ne geliyorsa elinden yapsa.
    Kaleminize sağlık. Çok güzel yazmışsınız. :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  26. Anneler ve kızları :))) Ela'yı artık ben de çok seviyorum. O kurs listesi içinde boğulan çocuklara da çok acıyorum :))

    YanıtlaSil
  27. İzleyiciniz oldum. Merhabalar.

    YanıtlaSil
  28. Yazilarinizi okuyup zaman buldukca yorum yapiyorum.paylasimlarinizi 2 jiz annesi olarak takip ediyorum.kendi sayfamada beklerim :)
    www.pastaname.com

    YanıtlaSil
  29. Ben 15 yillik anne ve anaokulu ögretmeni olmama ragmen senin yazilarini keyifle okuyorum. En sevdigim anneçocuk bloglarindan birisin. O tip annelerle hepimiz karsilasiyoruz kaçisi yoj. Sinir de olsa insan tavrini koymak en dogrusu. Benim kizim bagirsak problemi geçirdi beze geri dönmek zorunda kaldik yazin havuza götürdügümde ay hala bez mi takiyorsun diye direk çocuga soranlara yumruk atasim da gelse dayandim. Kendileri kompleksli baskasindan çikariyorlar acisini.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe