23 Kas 2016

Öğretmenler Günü Hediyeleri

Öğretmenler günü hızla yaklaşırken etrafımda bir çok velinin hediye konuşmalarına şahit olmaya başladım. Kimisine şaşırıyor, kimisine gülüyorum.

Şaşırıyorum çünkü; öğretmenimiz çocuğuma inanılmaz iyi ve ilgili davranıyor hediye almazsam kötü davranmaz ama hediye alanlara daha öncelikli ilgi gösterebilir. Yani "çocuğumu dışlayabilir" seçeneğini konuşuyorlar. Şok oluyorum. Bu şekilde düşünüyor iseniz çocuğunuzu emanet ettiğiniz öğretmeninize zerre kadar güveniniz yok demektir. Demek ki öğretmen sizin gözünüzde alacağınız hediyeye göre çocuğunuza eğitim veriyor. Böyle düşünen velilere sahip öğretmenlerin yerinde olmak istemezdim. İşini hakkıyla yapan bir öğretmen için hakaretten öte bir şey bu düşünceler.

Gülüyorum çünkü; "sence 50tl lik hediye az mı olur?" diye birbirlerine soruyorlar. Diğeri de cevap veriyor "valla bizim öğretmen 50tl lik hediyeyi hak etmez, diğeri de "aa bizimki daha değerli hediyelere layık" diyorlar. Aslında bu konuda şaşırdığım noktaya geliyor. Yani iyi öğretmen, kötü öğretmen değeri var. Ve bu maalesef böyle özel bir günde para ile ölçülüyor.

İki durumla da karşılaştığımda tecrübeli bir veli olarak; "öğretmenlerimizi sadece öğretmenler günü gibi özel günde değil onları her gün hatırlamalıyız. Hediyeye bile gerek yok içten gelen çocuğunuzun el yazısı ile yazılmış bir not eminim hepsini ( ya da bir kısmını) mutlu edecektir." demem emin olun bu tarz düşünen insanlara komik gelecektir.

İki çocuğumda da kreş, ilkokul dahil işini iyi yapan öğretmenlere denk geldim. Bu konuda fazlasıyla şanslı olduğuma inanıyorum. Haberlerde işini iyi yapmayan, ahlaksız bir sürü öğretmen görüyoruz. Öyle ki artık içlerinden en çok tacizciler çıkıyor bu daha büyük bir yürek yarası. Halime şükrederken bile üzüntü duyuyorum keşke her çocuk hak ettiği eğitimi alabilse.

Neyse akıl vermek haddime değil :) ama ısrarla ben maddi değerli hediye almak istiyorum diyorsanız size bir kaç tavsiye vermek isterim.

özgür bolat

* "Beni Ödülle Cezalandırma" son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi diyebilirim. Bu kitabı çok rahat çocuksuz bir arkadaşınıza, bağlı olduğunuz yöneticinize ve en önemlisi bir eğitimciye yani öğretmeninize hediye edebilirsiniz. Emin olun kitabı bitirdikten sonra size minnettar kalacaktır. Ayrıca bu kitabın yorumunu daha dün yazmıştım okumak isterseniz TIK TIK ;)

öğretmenler günü hediyeleri

* Hediye konusu açılınca ilk aklıma gelen kuruluşlardan bir tanesi TEMA Vakfı. Öğretmenler günü için çok güzel bağış kartı yapmışlar. Tanesi 8tl den en az 3 fidan alarak öğretmeniniz adına bağış yapmış oluyorsunuz. Bu kartı alan öğretmen eminim çok mutlu olacaktır.













* Son önerim ise; Ela'nın kreşi sayesinde haberdar olduğum ÇEK (Çağdaş Eğitim Kooperatifi) kuruluşunun www.kircicekleriokusundiye.com projelerine katkı sağlamak için online bağış yapabilirsiniz. Kırsal kesimlerinden gelen kız çocuklarını burs ile okutup iyi bir gelecekleri olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim okul müdürümüzde okulunda bulunan hiç bir öğretmenin öğretmeler günü için hediye kabul etmeyeceklerini ancak bu kuruluşa bağış yapabileceğimiz bilgisini verdi.
Kır Çiçekleri Okusun Diye


Bana göre hediye alınacaksa böyle anlamlı hediyeler alınmalı ama bütçe kısıtlı ise çocuğunuzla birlikte öğretmeninize yazabileceğiniz bir mektup yada el emeği bir resim inanın o çok pahalı hediyelerden daha değerli olacaktır.

Son olarak canlı çiçek alınmasına da inanılmaz karşıyım. Saksıda alın en azından yaw solup gitmez emek vererek büyümesi sağlanır :)

Değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü şimdiden kutlu olsun.

Sevgiler,

11 yorum:

  1. öneriler için çok teşekkürler eskiden öğretmenlerımize çorap peçete vs.. götürürdük onlar geldi aklıma :D:D blogumu ziyaret etmek istersenz beklerim takibe aldım sizi :))

    https://mahiefruze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çicek bile almak masraflı gelirdi :) hoşgeldiniz bende sizi takibe aldım ;)

      Sil
  2. Süper fikirler vermişsin Gülşah. Benim kız da 2 ay önce kreşe başladı. İlk haftasında içimden geldiği için öğretmenine hediye almıştım. Öğretmenler gününde anlamlı bir hediye vermek istiyordum. Yazını okuyunca TEMA Vakfına bağışta bulundum. E-sertifika da hemen geldi. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim bizde TEMA vakfından sertifikamızı aldık çok anlamlı bir hediye bence ;)

      Sil
  3. Aynı Kitabı bendimde bugün almak için kitapçıya gittim ama, başka bir kitap aldım nedeni ise belki bira ince düşündüm sanırım oğlum anaokulunda sanki onlara işlerini öğretmek gibi bir algı yaratılmasın diye başka bir kitap aldım.
    Çok mu ince düşündüm bilemiyorum.:))

    http://mothers-dream.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı şeyi düşündüm baştan verirkende öğretmene açıkladım eğitimci olduğunuz kadar sizde bir annesiniz tavsiye olsun diye değil bu kitap dedim ;) gerçekten de öyle ama

      Sil
  4. ben kendime kesin alacağım zaten.. Bende David Eagleman "beyin" kitabını aldım. Tabiki kişilerin zevklerini bilmek zor ama kendi beğenime göre seçtim. Üzerine de oğluma öğretmeninin resmini çizdiği bir not koyarak hediye edeceğiz :)) Onunda el emeği olmasını istedim.

    YanıtlaSil
  5. ah ya bizim ülke insanlarının halleri. kimse kimseye güvenmez oldu.

    YanıtlaSil
  6. Tema fidanlari en güzeli bence 😊

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe