20 Mar 2017

Elsa Doğum Günü Konsepti


Geçen hafta benim, Ela'nın derken ana kız bol bol doğum günü kutlaması yaptık. Tabii sadece mum üflemek benim yaş grubuma yetiyor olabilir ama Ela'nın benden farklı beklentileri vardı. (her yıl ki gibi)

Yağız'da böyle bir heves yoktu. Sadece kız çocuklarına mı özel bilmiyorum ama Ela'da inanılmaz bir doğum günü kutlama hevesi var. Valla iki yıldır resmen kendine konsept belirliyor ve pastasına kadar her şeyini öyle istiyor. Tam burada bir not yazmak istiyorum; Ela doğmadan önce gördüğüm abartılı kız çocuğu partilerini ne yalan söyleyeyim çok yadırgardım. Yazık günah ne gerek var sade bir doğum günü yapılsa daha güzel olur derdim. Şimdi kendime neler söylüyorum tahmin bile edemezsiniz 😊 Anneysen asla büyük konuşmayacaksın ve asla başına gelme ihtimalini unutmayacaksın.

Neyse ben iç sesimle çebelleşirken bir taraftan da Elsa Doğum Günü Konsepti Ela tarafından belirlendi ve hazırlıklar başlandı. Geçen yıl Sofia dı ve pasta tabağı, çatalı, süsleri derken tüm ürünleri apayrı yerlerden alarak çok fazla zaman kaybettim ve masrafım iki katına çıktı. Bu yıl karakter dükkanından kişi sayısına göre toplu setlerden daha uygun fiyata aldım ve başka yerlerde gezinmeden tek seferde işimi halletmiş oldum. Pasta tabakları, çatalları ve bardakları o kadar kaliteli yapılmış ki yıkayıp tekrar kullanmak bile mümkündü. Çoğunu sakladım bir ihtimal seneye hala Elsa sevgisi devam ederse çakallık yapıp kullanırım 😊 yerse tabi..

Gönül isterdi ki tüm dostlarımı çağırabileyim fakat iş yoğumluğunun arasında evde doğum günü yapmak büyük bir eziyet olduğu için bu yıl kişi sayısını mecburen az tuttum. Böyle olunca herkes ile de daha rahat vakit geçirebiliyorum. Çok şükür sıkıntısız bu yıl ki doğum günümüzü de atlattık. Her yıl seneye yapmayacağım desem de Ela'nın gözlerinin içinde ki mutluluğu görünce dayanamayıp yine yapıyorum.

Bizim zamanımızda böyle doğum günlerini kutlanmazdı demeyeceğim. Zamana göre her şey değişiyor. Ve bizler bu tüketim çılgınlığı içinde çocuklarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Yeter ki Allah sağlık versin.

Ama yine de siz siz olun gördüğünüz doğum günü partileri için;
" aaa hiç gerek yok bu kadar abartıya"
" sade bir doğum günü yapılsa daha güzel olur"
" bir doğum gününe bu kadar masraf yapılmaz"
" çizgi film karakterlerine bu kadar bağlanmak iyi değil"
" bana hayatta böyle doğum günü yaptıramazlar" vb. gibi sözlerden uzak durun. Çünkü başınıza gelmeyeceğinin garantisi yok.😉

Sevgiler,







29 yorum:

  1. Güzel yaşlar dilerim ikinize de:)))

    YanıtlaSil
  2. Ben de diyorum ki Gülşah abarta bildiğin kadar abart tadını çıkar. Bir kaç yıl sonra ne gerek var bunlara pasta yeter off mumu üflemek zorunda mıyım falan demeleri başlar. Ha bi de bence gerek yok ama annem illa kutlayalım dedi diye söylenmeler de cabası :)) Şaka bir yana mutlu yıllar diliyorum ikinize de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa bak şimdi böyle düşününce içimi bir hüzün kapladı :) hakkaten ama bir kaç zaman sonra bizimle bile kutlamayacaklar iyi oldu bunu hatırlattıgın :) teşekkür ederim cnm

      Sil
  3. Nice mutlu yaşları olsun prensesin :)

    YanıtlaSil
  4. Hahaha aynen. Bende çocuğum yokken ayıpladığım bir çok şeyi yapmış bulunmaktayım:))) Benim kızında hafta sonu doğum günüydü ve son 3 doğum gününde Elsa konseptini seçti bizimki:))) Ela da çok sevimli olmuş, yakışmış. Nice mutlu yıllara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa mutlu yıllar o zaman demek 3 sene de Elsa ile idare etme şansım var bunu duydugum iyi oldu :))) çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Hıımm demek hanımefendi istiyormuş tabi kız çocuklara bu konulara daha meraklı oluyor. Benim oğlanlarda yok bu kadar istek. Bir tek galatasaraylı pasta olsun yeter modundalar şükürler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Yağız da da yoktu pasta ve hediye varsa ona fazlasıyla yetiyordu :) Ammaaaa Ela en son Elsa kolyem yok diye ağladığını hatırlıyorum :))))) Elsa konseptinde nasıl elsa kolye almam o benim ayıbım :)))

      Sil
  6. Güzel güzel yılları olsun süslünün :)

    YanıtlaSil
  7. Ay tipine bak yaaa masallahh iyi ki dogmus elsa prenses aradan s yi kaldirin ela :) mutlu yaşları olsun insallah

    YanıtlaSil
  8. Maviler Ela'ya çok yakışmış ama bence heveslenme seneye kesin konsept değişir :))

    YanıtlaSil
  9. Kızına vakit ayırman bile güzel bir hediye Gülşah hanım çok takdir ettim..Rabbim yavrularinizi size bağışlasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnnn inşallah Allah herkesin evladını korusun sağlık versin teşekkür ederim

      Sil
  10. Ne güzel dekorlarmis. Simdi tadini çikarsin ortaokul zamani hevesleri kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru Yağız da hiç yok büyüdükçe Ela da kalmaz sanırım ya da fazla evlenene kadar yaparız artık napalım :)

      Sil
  11. doğum gününüz kutlu olsun,
    bir kız çocuğunuz varsa ne ile karşılaşacağınızı bilemezsiniz
    iki tane olunca ilkinden biraz tecrübem var, örneğin anne olarak ara sıra oje süren biri olarak iki yaşındaki kızım ojesiz gezmiyor:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iki tane Ela da düşününce gözüm korktu :) doğru ya kızların ne zaman ne yapacağı belli olmuyor

      Sil
  12. Nice nice sağlıklı yaşlari olsun :) Geçen yıl aile arası sadece Elsa kostümü ile geçiştirdik biz doğum gününü, bu yaz için güzel fikirlerim var;) İmkanlar doğrultusunda en iyisi yapmaya çalışmak lazım bence. Çünkü bunlar yıllar sonra paha bicilemez anılar olarak albümlerde yerini alacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) onları mutlu görmek gerçekten herşeye değiyor

      Sil
  13. Nice nice sağlıklı yaşlari olsun :) Geçen yıl aile arası sadece Elsa kostümü ile geçiştirdik biz doğum gününü, bu yaz için güzel fikirlerim var;) İmkanlar doğrultusunda en iyisi yapmaya çalışmak lazım bence. Çünkü bunlar yıllar sonra paha bicilemez anılar olarak albümlerde yerini alacak.

    YanıtlaSil
  14. Ela'ya ve size güzel yaşlar dilerim.
    Bir ömür boyu sağlık mutluluk ve başarılar dilerim, her şey gönlünüzce olsun.
    Doğum gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  15. Mutluluğun resmi budur diyorum, maşallah, nice nice yıllara, doğum günü kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  16. maşallah nice mutlu senelere sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok tatlısınız maşallah hepiize.. Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe