15 Mar 2017

Ve Benim İçin...

Kendime mektup

Eeee Gülşah naber?
Bak yine bir doğum günü mevzusu geldi çattı. Yeni bir yaş başlıyor. Yeni bir sayfa şu saatlerde açılıyor.

10' lu yaşlarını hatırlıyor musun? Ne çok dua ederdin zaman hızlı geçsin de 18.yaşım artık gelsin diye. Her doğum gününü coşkuyla kutlar su gibi akıp giden zamana sevinirdin. 18 olduktan sonra hayatına sihirli bir değnek değecek her şey daha güzel olacak sanırdın. Büyük hayallerin vardı ve o hayalleri kimsenin yıkmasına izin vermeyeceğine dair kendi kendine sözler verirdin. Kapı önü evciliklerini çok severdin ama 18 yaşına yeter ki gireyim bu oyunlardan vazgeçmeye hazırım derdin. 18 yaşına girdin hatta anlamadan 19-20 leri gördün. Hayallerini yıkanlar, üzenler, kıranlar oldu. Daha bir hassaslaştın. Evcilik oyunlarınla birlikte masumluk perdeleri kapandı gitti. Ve sen en çok 18 yaşından öncesini özledin.

20' li yaşlarını düşün; aşık olmak, sevmek ve sevilmek dünyanın en iyi, en harika olayı derdin. Etrafında bir sürü dost vardı. Yalnız kalmayı asla sevmez. Yalnız kalmaktan ödün patlardı. Bir sürü insan demek eğlenmek demekti. Ve hayat sadece eğlenmekten ibaretti. Kalbini kıranlar çok oldu. Ve ilk güvendiğin insanla evlendin. 23 ün de anne oldun. Hayat daha bir anlam kazandı. Evliliği oturtmak anneliğe alışmak, çatışmalar, dost kazıkları derken 25 den sonra kendini sorgulama fırsatı buldun. Çok hata yapmadın. Çünkü asla çok cesur bir insan olmadın. İnsan kırmaktan korka korka kendi fikirlerini dile getirmekten kaçındın. Her şeyi içine atmak seni tahammülsüz bir insan yaptı. Yine de kazandırdığı tecrübeler sayesinde en güzel dönemi 20' li yaşlarında yaşadın.

Ve 30 yaşına giriş yaptıktan 4 gün sonra 2.kez anne oldun. Sağlam bir sayfa açtın diyebiliriz. Kazandığın tecrübeler sayesinde önce kendini düşünmeye başladığın için kafan rahatladı. Etrafında ki insan sayısını azaltıp gereksiz konuşmaları ortadan kaldırdın.

30' lu yaşlarının başındasın en güzel, en anlamlı dönemdesin. Duruşun dik, yalnızlık korkun sıfır. Bir kaç dostum olsun bana bir şey olmaz havasındasın yine de dikkat et 😉 Tamam kabul 18 yaşını bekler gibi beklemiyorsun doğum günlerini ama 34 yılın birikimi ve sana kazandırdıkları için ne kadar şükretsen az diyebiliriz.

Ve sana diyeceklerim var; kabul edelim ki özellikle bu yıl çocuklar çok yordu, uykusuz gecelerle dağıldın, ergenlik girişinde ki evlatla boğuştun, 3 yaş sendromunda ki kızçeye kafa tuttun, evin işini umursamadın ama bir kocan olduğunu da unutmamak için bayağı çaba harcadın. Kadın olduğunu en çok bu yıl anladın. Her şeye yetişme telaşı, çocukların yükselen sesleri ile birleşip seni çoğu zaman çileden çıkardı. İlk kırışıklıklarını yüzünde bu yıl gördün. Yorgunluğun, stresin sağlığına ne kadar zarar verebileceğini ilk bu yıl keşfettin. Tüm bunlara rağmen yine de en çok kendini sevdin. En çok kendini önemsedin. Seni kıranlarla yollarını en kolay bu sene ayırabildin. Hayır diyebilmeyi de bu sene içerisinde öğrendin. Aferin.

 Sen yine de yeni yaşında sporu hayatına sok çocuklar evden gittiklerinde geriye sana sağlıklı bir beden kalmasını istiyorsan sağlığını önemse. 40'lı yaşların gelmeden çocukların senden kopup gitmeden onlarla yaşadığın her anın tadını çıkar. Millet ne der, o bunu yapmış, şu bunu almış diyerek yaşayan insanlardan uzak dur. Dedikodudan beslenen, sürekli kendini anlatan ya da hayattan zevk alamayan sürekli mutsuz gezen insanlardan koşarak kaç enerjini tüketmelerine asla izin verme. Hani hedef falan koymuyorsun ya kendine sen yine de en çok hayalini kurduğun şey için daha fazla çaba harca. Çalışmaktan, üretmekten, yazmaktan, okumaktan asla ama asla vazgeçme. Her yorulduğunda, her sıkıldığında, her bunaldığında kitaplar arasında dinlenmeye devam et. Kendini kaybettiğinde çocuklarının gözlerine daha iyi bak. Hayat arkadaşının elini daha sıkı tut çünkü yürüdüğün yolda en büyük dayanağın bizzat kendisi. Kırdığını düşündüğün insanlar için artık vicdan azabı çekmeyi bırak sen o hatalarla tecrübe kazandın. Yaşadığın pişmanlıklar bugün seni daha sağlam, daha karakterli birine dönüştürdü. Aklında, kalbinde her daim ileride olsun geriye asla dönüp bakma, öfkeni kontrol et ve içine hiç bir şeyi atma.

Ve ne olur unutma; İYİ Kİ lerin arttıkça keşkelerin azalacaktır. KEŞKE lere takılıp İYİ Kİ leri görmemezlikten gelme. Ve sen her şeye rağmen ÖNCE BEN demekten asla vazgeçme.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu şarkıda son zamanlarda çok sık dinlediğim Sezen Aksu şarkısı;
Dinleyin tavsiye ederim.
Dengemi Bozmayın 😉







13 yorum:

  1. Ne güzel öz eleştiriler yapmışsın kendine.İnsan kendine ara ara mektup yazabilmeli tabi ki psikolojik şiddet uygulamadan.Yeni yaşın kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgil idünya tatlısı Gülşah hanımcım,kalben sana hzuur ve mutluluk dilerim her yaşında arkadaşım..Nice güzel ve sağlıklı yıllara inşallah sevdiklerinle evlatlarınla birlikte.

    YanıtlaSil
  3. Nice mutlu seneler diliyorum, çok çok güzel bir yaş olsun 34 :)

    YanıtlaSil
  4. Harika bir hesaplaşma olmuş :) Otuzlu yaşlar en güzellerinden ama asıl gözlerim kırklarda açıldı sanırım :)

    Nice güzel yıllara sevdiklerinle birlikte :)

    İyi ki doğdun 🎈

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar içten, ne kadar anlamlı bir yazı olmuş!
    Yeni yaşın yepyeni güzellikler getirsin sana. Huzurla, sağlıkla ve sevdiğin tüm insanlarla birlikte...

    YanıtlaSil
  6. Çok çok beğendim Gülşahcım yazını hayat insana neler neler öğretiyor değil mi?
    O zaman iyi ki doğmuşsun iyi ki hayattan bu şekilde bir ders çıkarmışsın. Nice sağlıklı sevdiklerinle gireceğin mutlu yılların olsun inşallah...
    Sevgilerimi bırakıyorum ♥ burdan alırsın... (Çok sevdiğim bir ablamın sözü)

    YanıtlaSil
  7. iki çocukla 30'rın sonlarına yaklaşan biri olarak yazdıkların bana da o kadar uyuyor ki, nice güzel yılların olsun, gönlünden geçen hayal ettiğin şeylerin gerçekleşeceği bir yaş olsun bu sene

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel özeleştiri yapmışsın kendine, ba-yıl-dım ♥
    Herşey gönlünce olsun güzellik, mutlu yaşlar diliyorum sana :)
    Keyfini çıkart :))

    YanıtlaSil
  9. ne güzel bir yazı olmuş :) mutlu sağlıklı nice yaşlarınız olsun

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir mektup... Dogum günün trkrar kutlu olsun canim. Spor konusundaki kararini destekliyorum 😉

    YanıtlaSil
  11. Yeni yaşın kutlu olsun Gülşah'cığım, resim çok güzel. Maşallah:)

    YanıtlaSil
  12. En güzel temenniyi siz kendinize vermissiniz zaten bizlere cok bir laf kalmasada hala sevdikleriniz icin iyiki dogmussunuz deme şansımız var :) hayrli saglıklı ömürler dilerim :)

    YanıtlaSil
  13. Ne mutlu sana güzel kadın. Hayatında İYİ Ki lerinin çoğalması dileklerimle.
    Doğum günün kutlu olsun.
    Erken yaşta anne olmana imrendim ne yalan söyleyeyim.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe