19 Mar 2017

Kızıma...

Kızıma

Meleğim, güzel kızım çok hızlı ve inatla büyüyorsun. İletişim kurmamız hızla ilerliyor. Hepimizin ağzının payını iyi veriyorsun. Lafıyla dövmek diye bir söz vardır. İşte sen onu 4 yaşında yapabiliyorsun. Hiç susmadığını sana özellikle yazmak istiyorum. Sofrada konuşulmaz diyerek bütün yemek boyunca konuşan tek kişi sensin.

Kızınca başka anne/baba alacağım demene, öfkelenince yumruklarını sıkmana, kırılınca kalbimi çok kırıyorsun diyebilmene, sevinince "seni çok seviyorum annecim beni çok mutlu ediyorsun diyerek tüm duygularını böyle güzel ifade ediyor oluşuna hayranım.
* Dilerim ömrün boyunca duygularını böyle açık ve net yaşarsın kızım.

Ah bir kıyafet kavgaların var görmen lazım. Ben kendi kararlarımı veririm havalarında ne buluyorsan giyip, takıp takıştırıyorsun. Karışma bana sözcüklerin daha şimdiden havada uçuşuyor. Kimsenin yönlendirmesini sevmiyorsun hele ev içinde ki kuralları canın isterse uyguluyorsun.
*Buna her ne kadar kızıyor olsam da yolundan dönme kızım. Ailen bile olsa verdiğin kararların arkasında dur. Sonucu ağır bile olsa kendi tecrübeni kendin yaşa. Kimsenin tecrübesiyle yola çıkma.

Büyüyünce kocaman bir ülkenin prensesi olacağını söylüyorsun. Büyük hayallerin var. Prenseslerin de işe gittiğine ve çok güçlü olduklarına inanıyorsun.
*Hayallerinden asla vazgeçme kızım. Her ne koşulda olursan ol yeter ki kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durmak için çaba göster. Hayaller gerçekler diye bir ayrım var. Sakın gerçeklerden korkup hayal kurmaktan vazgeçme. Hayallerin zamanla hedefe dönüşür ve hedeflerin gerçekleştikçe kendini iyi hissedersin.

Odanı toplamayı sevmiyorsun. Genelde erkeklerde iş yapar diyerek abine toplatıyorsun. Evcilik oynarken abine gel yemek yap diyorsun. Yalnız abine emir kipleriyle iş yaptırma huyun evde kasırga yaratıyor bilmeni isterim.
*Aferin kızım 😊 Ev işlerini tamamen üzerine sakın alma. Ev işlerini sadece kadınlar yapar mantığına asla kapılıp gitme. Yoksa zaman geçtikçe hiç bir şeye yetişemiyorum endişesi tüm benliğini sarar yorgun düşersin. 

Ayna karşısında sürekli kendine güzel sözler söylüyorsun. Beceriklisin Ela, yapabilirsin Ela, çok güzelsin Ela, sana her şey çok yakışıyor ELA.
* Öz güven iyidir kızım. Fakat fazlası egoya girer ve seni yalnızlığa iter. Kendini her zaman önce sen sev, önce sen destekle. Ama kendini başkalarının yanında sakın övme. Bırak başarılarını başkaları konuşsun sen anlatma.

4 yıldır azimle uykusuz geziyorsun. Ne uyku eğitimleri gördü bu blog ama sana sökmedi. Her denediğim yol elimde patladı. Baş ucuna babanı oturtup sohbet ede ede uyumaya devam ediyorsun. Kimi nasıl kullanacağını çok biliyorsun.

Sen zor bir çocuksun ama bende mükemmel bir anne değilim. Büyüyünce anneliğin inişli çıkışlı garip bir dönem olduğunu sende anlayacaksın. Bazen sabır zorlayan, bazen çocukla çocuk olan, bazen sulu gözlü, bazen mükemmel olma sevdası yaşayan, bazen dibe çöken, bazen evladı için kendini psikopata bağlayan, bazen de tüm enerjisi bitmesine rağmen süper kahraman moduna hızlıca geçebilen yegane insan annedir. Bu duygu yaşadığını görmek en büyük dualarımdan biridir.

Kızım;
Biliyorum zaman daha da hızlı akıp gidecek ve sen hızla büyümeye devam edeceksin. Çok unutkanım artık bu yüzden bazı sahnelerini, bazı sözlerini daha sağlam hafızama kazımak için çabalıyorum. Abinle sarılmalarını, gülüşünü, boyundan büyük laflarını, saçı tararken ki naifliğini, istediğin bir şeyi yaptırdığında ki muzur gülümsemeni, sevinçlerini, mimiklerini, coşkunu daha bir dikkatle izliyorum. En büyük dileğim vicdan sahibi, yufka yürekli, kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yetebilen "iyi bir insan" olmandır. Meleğim, ne olur aynı hataları sürekli tekrarlama ama hata yapmaktan da asla korkma. Yaptığın her hata seni ileri ki adımın için daha bilinçli yapacaktır. Hani hep gözlerimin içine bakarak konuşuyorsun ya, büyüdüğünde de insanların hep gözünün içine baka baka konuş kızım. Dürüst ol, saygılı ol, ahlaklı ol hepsi bir yana sağlam karakterli hayırlı bir evlat ol.
Hepimiz seni çok seviyoruz.
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN
İYİ Kİ DOĞDUN MELEĞİM...





17 yorum:

  1. Mutlu yaslari olsun prensesin. Ah o durmadan konusma ve zombi hallerini nasil da bilirim. Bazen insan bayilacakmis gibi oluyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim cnm bize de enerji dileyelim dimi :)

      Sil
  2. Ahahahaha, kızınca ben başka anne, baba alıcam da mı diyor vay kerata:))))Yerim ben onu güzellik, maşallah. Aferim aferim ev işleri hakkında doğru yolda abisi de yapsın ev işi, ne giyerse giysin boşver o çocuk büyüyünce nasılsa bırakır:)ay bu bunla olmadı, ay bu bunla gitmedi demeye başlar:)bahtı da güzel olsun, doğum günü kutlu olsun. Sevgiler Gülşah'cığım.

    YanıtlaSil
  3. İyi ki doğmuş Ela😍❤ Hiç görmeden, biz onu ailecek çok seviyoruz😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh o da bi bilse bu kadar sevildiğini inanılmaz mutlu olur ;) teşekkürler canım

      Sil
  4. Ayy ne cimcime, bıcır bıcır bir kızın var. Maşallah. Doğum günün kutlu olsun fıstık. Güzel bir ömrün ve iyi insanlarla dolu bir dünyan olsun ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnnnn inşallah iyi kalpli insan olsunlar :) çok teşekkür ederim

      Sil
  5. Ne kadar duygu dolu bir annenin kızına sesleniş yazısı olmuş...
    İyiki doğmuş Ela keyifli ve sağlıklı yaşları olsun...

    YanıtlaSil
  6. Çok hoşuma gitti bu mektup.Bir gün kızım olursa ben de sizi örnek alıp mektup yazıcam. Her yaşa bir mektup, harika bir fikir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikir verebiliyorsam ne mutlu Allah o günleride görmeyi nasip etsin inşallah ;)

      Sil
  7. Yeni yaşın hayırlı olsun Ela. Ola ki bu satırları bir gün okuduğunda yorumlara da bakacaksın. Bu yorum senin için gelsin: Ülke,ırk, renk gibi kavram karmaşasına sakın takılma. Dünya insanı olarak kal Ela❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum olmuş çok teşekkür ederim.

      Sil
  8. Çok güzel düşünmüşsünüz. Duygulandım. Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe