19 Eyl 2014

ELA 18 Aylık


Ela kuzusu bugün itibariyle dolu dolu 18 aylık oluyor.

Hep deriz ya bir yürüse konuşsa hemen büyüse...Yağız da hep böyle düşündüm ne zaman yürür ki? ne zaman konuşacak acaba? ne zaman tuvaletini öğrenecek?ay artık kendini kurtarsa! her işini kendi yapmaya başlasa vs vs diye diye kocaman oldu ve ben bişey anlamadım.

Ela için bunu demiyorum keşke diyorum tüm zorluklarına rağmen böyle kalsa altında beziyle hep bana ve babasına bağlı kalsa.Konuşmaya başlamasa,elimi bırakıp koşmaya cesaretlenmese,renkleri sayıları hayvanları daha öğrenmese bebek kokusu gitmese ne bileyim küçücük kalsa işte.

Ama öyle de olmuyor işte.1,5 yaşında oldu evet Yağız a göre daha tadını çıkara çıkara yaşıyorum çoğu şeyi.Sonra vicdan da yapıyorum keşke Yağız da da ne zaman büyücek diye düşüneceğime her anın tadını çıkarsaymışım diyorum.Hep derim ilk çocukla öğrenerek büyüyorsun ikinci çocukla gerçekten anne oluyorsun.3.de ne olur merak etmiyor değilim :)

İşin dram kısmını geçelim çocuk büyüdü işte 1,5 yaşın da oldu hayvanları böcekleri öğrenmesin deyip kenar süsü olarak büyütmüyorum tabiki.

Artık birçok kelimeyi anlaşılır şekilde söylemeye başladı.Kendi kendine sürekli ben yapıcam moduna giriyor.Eline çatal kaşık veriyorum.Çoraplarını giysin yada kendi kendine çıkarsın istiyor yapamayınca da çok kızıyor henüz erken ama biraz destekleyerek yardımcı oluyorum.

Kitaplara ilgisi büyük ; fotoğrafta ki takvim çok güzel her sayfasında renk ve o renkten nesne var.



Birde bu tarz kitaplarımız var daha sayılar için erken ama kitabı açıp karpuz nerde ,kalem nerde dediğim de hepsini gösteriyor.Birde kalp stecker aldım kırtasiyeden ellerine yapıştırmaya bayılıyor.Bunları kalem nerde dediğimde kitap üzerine de yapıştırmaya başladık.


Müzik aletlerine bayılıyor.Çok sesli olmamasını öncelik alarak küçük bir ksilofon aldık.Zaten her müzikle ritim tutarak kıvırarak oynayan Ela hanım hem çalıp hem oynayabiliyor.


Birde Yağız dan kalma bowling imiz var.Bunlarla da abisiyle oynayıp kukaları devirdiğin de havalara uçuyor.


Geçenler gittiğimiz oyun evinde eiğitimci ablamız çocukları yere yatırıp ayaklarının arasına balon koydu.Ve aşağı yukarı bacaklarını indirmesini sağladı.Bu kareketi seven Ela evde annesinin küçük pilates topuyla bunu çok sık tekrarlıyor :)

Birde inanılmaz hatra aşırı derecede kalem tutkumuz varki evlere şenlik yeni berjerlerimin canına okudu duvarlar perişan kapılar deseniz öyle.Bembeyaz evimin heryerinde renk cümbüşü var.Baktım olmuyor kullanmamak için direttiği mama sandalyesinin üzerine kağıt kalem koydum.Başta kalemleri alıp aşağıya inmek istedi ama izin vermedim.Kalemleri bırakıp inebilirsin dedikçe karalama işlerini sadece orada yapabileceğini öğrendi.

Legolarla da oturup oynuyoruz fakat legolara kitaplar ,kalemler kadar ilgisi yok.Çok zorlamıyorum zaten.

Yağız da eğitici çok fazla oyuncak aldım çok da paralar verdim.Ela da bunu yapmıyorum.Ayına göre eğitici tek birşey alıyorum.Gayet yeterli oluyor.

Şimdiki çocuklar öğrenmeye fazlasıyla açık çok boş bırakmamak lazım.Çalışıyorum ama akşamları elimden geldiğince ilgilenmeye çalışıyorum.Zaten birlikte vakit geçirmek günün tüm yorgunluğunu alıyor.

Sevgiler,
18 aylık kızannesi ;)


15 yorum:

  1. Çok tatlı Ela maşşallah :))
    Ne de güzel plates yapıyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canım benim Allah isteyen herkesi nasip etsin :)

      Sil
  2. Oy maşallah, Ela çok tatlı, ben de senin gibiydim Gülşah'cığım, kendim doğurmadım ama ilk doğan yeğenimin hiç büyümemesini istiyordum:))))
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canım çok tatlı oluyorlar büyümese demeden geçemiyor insan :) darısı seninde basına insallah canım ;)

      Sil
  3. Kuzum sen ne zamannn büyüdünnnn?
    Annenin karnında Antalya maceranı hatırlıyorum.Hakkaden bu zaman cook zalim:(
    Hayatta hep başarılı,heep ama hep mutlu ol güzel prensesimmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi ya kocaman oluyorlar bende hatırlıyorum nasıl olcak ne zaman dogacak derken kocaman oldular.aminnn canım hepimizin evltları oyle olsun insallah

      Sil
  4. Benim oğlumda 18 aylık oldu, ay ne çabuk büyüyorlar bu cüceler böyle:))) allah bağışlasın cnm, çok tatlı Ela'cık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn cnm sagolasın büyüyorlar valla ya aa yasıtlarmıs ne güzel allah sağlıklı ömür versin tüm evlatlara

      Sil
  5. Çok cabuk buyuyorlar. Maşallah bu fıstığa. Benim kızla 2 ay var aralarında akranlarmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En zor ama bir okadar da en güzel zamanları sanırım 2 yas sendromu kapıda bugunlerin tadını cıkarmak lazım :)

      Sil
  6. Merhaba ,blog keşif etkinliği aracılığıyla geldim.Bloğunuzu gezmeye başladım bile.Kızınız çok tatlı maşallah,yüce rabbim nazarlardan korusun inşallah.Bloğunuzu takibe aldım banada beklerim.Sevgiler

    prettythingscute

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,tesekkur ederim :)aminnn canm allah tum evlatları korusun olmayanlarada nasip etsin ;) bende seni takibe aldım sevgiler..

      Sil
  7. maşallah çok tatlı. Benimde 14 aylık bir kızm var. İadeyi ziyarete geldim seni ve takibe aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bagıslasın :) tesekkur ederim cnm Bursa daymıssın sende ordan dikkatimi cekti :)

      Sil
  8. Maşallah ne kadar tatlı, Allah nazarlardan saklasın. Yeni keşfettim blogunu, ben de beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe