11 Mar 2015

Alkali Su İçmek

2 lt su tüketmek zayıflamakUzmanlar günde 2 lt su için diye bas bas bağrıyor. Ben bu konuda anneme çekmişim gün içinde hayatta aklıma su içmek gelmez. Ama hamileliğim de gizli şeker çıkınca günde 4lt su içtiğimi biliyorum. Bu sayede hamileliğimi çok kg almadan bitirdim. Doğumdan sonra da 4lt içme rekorlarım devam edince 3 ayda eski kiloma dönmüş oldum.

 Ama bakıyorum sonra zamanlar da yine iyice su içmeyi azalttım. Hele kış ayında susanmıyor ki arkadaş aklıma da gelmiyor. Valla bende evde, işte her yere koca koca bardaklara su koyup kendime hatırlatmalar yapmaya başladım. Bu vesile ile günde 2lt. içmiş oluyorum.

 Yeterli miktarda su içmediğimiz de cildimiz de dahil tüm vücutt alarm veriyor ama biz ancak başımıza ciddi bir şey gelince fark ediyoruz. Ben suyu ılık içenlerdenim. Kimi doktorlar soğuk kimisi ise sıcak içmenin daha faydalı olduğunu söylüyor. İnsanlar önce su içmeyi alışkanlık haline getirsinde varsın soğuk yada soğuk içsinler :)

 Birde geçen seneden beri benimde içmeye çalıştığım faydasını çok duyduğum alkali su var.

  Alkali Su Kısaca : Kullandığımız her türlü içme suyunda bulunan zararlı bileşenlerden arındırılarak ve Ph Seviyesinin yükseltilmesi sonucu elde edilen, yüksek oksijen seviyeli, antioksidan özellikli, serbest radikalleri ve vücudumuzda biriken asidik toksinleri nötrölize eden, bağışıklık sistemini güçlendirerek, sağlıklı, kaliteli ve uzun yaşamayı sağlayan en doğal su’dur.
Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü yayınladığı bir deklarasyonda ; “Eğer her gün düzenli olarak iyileştirilmiş alkali iyonize su içersek tüm hastalıkların % 80 oranında azalacağı tahmin edilmektedir.” şeklinde görüş bildirmiştir.

 Alkali su evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Ben 1 lt suyun içine bir çay kaşığı karbonat atıyorum ve tüm gün yemeklerden önce o suyu içiyorum. Bazı sitelerde ingiliz karbonatıyla yapılması söyleniyor. Fakat eczacı bana normal karbonat ile ingiliz karbonatının arasında hiçbir fark yok dedi.

 Alkali Su Zayiflatirmi-Alkali Suyun Faydaları ve Sağlığa Yararları
Suyun zayıflama ve kilo vermeye katkısı zaten bilinen bir gerçek. Sudan daha iyi zayıflatan bir sıvı var ise o da olsa olsa alkaline su (alkali su) olurdu. Bunun nedeni ise normal suyun yapamadığı bir şeyi yani vücuttaki zararlı toksinleri alkali suyun PH olarak nötr yapma yeteneğinin bulunmasıdır. Şimdi alkaline su zayıflatırmı sorusunu cevaplayıp alkali suyun faydaları nelerdir bir göz atalım.

 Daha fazla oksijene sahip sağlıklı ve fonksiyonel sudur.

 Temiz ve bakterisizdir. İçindeki alkali minerallerin yanısıra diğer su çeşitlerine göre yaklaşık iki (2) kat fazla oksijene sahiptir.

 Negatif ORP değerine ve güçlü antioksidan özelliğe sahiptir.Alkali iyonize su -200 ila -500 mV arası ORP değeri nedeniyle yüksek oksidasyon indirgeme gücüne yani antioksidan özelliğe sahiptir. Küçük moleküler küme yapısına sahip bir sıvı olarak diğer antioksidanlara göre vücut tarafından çok daha hızlı ve kolayca emilir.

 Vücudun pH dengesini korumasına yardım eder ve hastalıkları engeller.Alkali iyonize su vücudun doğal pH dengesinin korunmasına ve düzenlenmesine yardımcı olarak vücutta zararlı bakteri, iltihaplanma ve hastalıkların oluşumunu engelleyen bir ortam yaratır.

 Olağanüstü hidrasyon (nemlendirme) ve detoks sağlar.Moleküler yapısı diğer sulardan daha küçüktür. Bu nedenle hücrelerin içine  diğer su çeşitlerine göre altı (6) katına kadar fazla su girişi sağlayarak vücudun daha fazla nemlenmesine ve bağlı olarak vücüdun zehirli atıklardan en hızlı ve mükemmel şekilde temizlenmesine yani detoksuna olanak sağlar.

 Vücudun enerjisini ve zindeliği arttırır.Alkali iyonize su küçük moleküler yapısı nedeniyle vücudun biyoelektriksel dengesini diğer su çeşitlerine göre üç kat daha hızlı yenileyerek vücudun enerjisini ve zindeliğini arttırır.

 Serbest radikalleri etkisizleştirir.Serbest radikallerin yarattığı hasar hızlı yaşlanma ve yanı sıra kanser dâhil birçok hastalığa sebep olmaktadır. Alkali iyonize suyun moleküler yapısı ve güçlü antioksidan özelliği serbest radikalleri etkisizleştirerek vücuda zarar vermelerini engeller.

 Kilo verilmesine ve zayıflamaya yardımcı olur.Vücut, içinde biriken asidik atıkları etkisizlestirmek için yağ birikimi yapar. Alkali iyonize su asidik atık birikimini engellediği için vücudun yağ biriktirmesine de gerek kalmaz. Dolayısıyla doğal olarak zayıflamanıza yardımcı olur.


Sevgiler,


34 yorum:

  1. Bilgilendirme süper oldu. Sağol canım

    YanıtlaSil
  2. Ben normalde cok su icen biriydim ama son senelerde cok az iciyorum :(( Karbonatli suyada bir turlu kendimi alistiramadim.. Cokta faydali oldugunu biliyorum.. Paylastigin aydinlatici bu post icin tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben tesekkur ederim ;) gerekirse kendimize zorla su içirmemiz şart ;)

      Sil
  3. Teşekkürler bilgilendirme için :) Alkali suyun bu kadar kolay hazırlanıyor olabilmesi de dikkatimi çekti çünkü yurtdışında çubuklarla falan sağlanıyor diye duymuştum…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye dede hazırları var zayıflamak için ozel satılanlar var onların zararlı oldugunu duydum bu gayet doğal birşey karbonat faydalıdır.

      Sil
  4. bizde iş yerinden kızlarla ingiliz karbonatı aldık sonra noldu unuttuk içmedik de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde aynen oyle yaptık ben hariç herkes bıraktı ben aynen devam :)

      Sil
  5. Yakınlarda tanıdığımız biri kalp krizi geçirdi alkali su yüzündenmiş,ama evde karbonatla yapılanlardan değil onların bir zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası,zayıflamak için satılanlar varmış onlar ölüme bile yol açabiliyormuş İkbal GÜRPINAR da programında açıklamış hatta çünkü onun adını reklamlarda kullanıyorlarmış alkali suyla zayıfladı diye.Neye inanacağımızı şaşırdık artık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zayıflamak için satılan herşey bana göre zararlı bu uğurdu bir sürü insan öldü ama hala kimse akıllanmadı herseyin doğalı güzel ;)

      Sil
  6. Çok ilginç.. hiç duymamıştım.. teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  7. İki defa teşebbüs ettim ama içemedim. Zaten su ile aram yok bu şekilde hiç içemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende başta içemedim tadını pek sevmedim ama sonradan alıştım cokmu zorladım acaba :)

      Sil
  8. Su içmek gerçekten çok önemli, alkali su ne kadar tüketilmeli bilemiyorum. Zararlı diye duymuştum bir aralar ama çok emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben günde 1 lt yi istesemde gecemiyorum zaten :)

      Sil
  9. başlarda alışmak zor oldu ama ben de çok memnunum, diyetle birlikte alkali suya geçince daha rahat kilo verdiğimi gördüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet bende birkac kg verdim bu sayede etrafımdada veren var.

      Sil
  10. 'iç beni' çok iyi olmuş...:) Ben de kış aylarında su içemeyenlerdenim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. napayım ya valla zorla su içiriyorum kendime :)

      Sil
  11. Ben de içmiyorum:( bilgiler için çok teşekkürler...
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla zorla kendini ablacım alkali olmasa bile normal su iç yeterki iç :)

      Sil
  12. Güzel bir yazı olmuş. Ben de ingiliz karbonatını duymuştum mesela. Senin yaından sonra gün içinde karbonatlı su tüketmeye başlayacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vesile olmak güzel insallah kolay alışırsın tadı biraz sevimsiz :)

      Sil
  13. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ben de alkali su işine girişeyim.

    YanıtlaSil
  14. Paylaşım için teşekkürler. Yarın deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  15. Faydalı bir bilgi olmuş,tesekkürler..

    YanıtlaSil
  16. bende su içmeyi unutanlardanım özellikle kışın yazın çok sık içilen su kışın hiç aklıma gelmez bilgilendirme için teşşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla cogumuz öyleyiz demekki kışında boyle hatırlatmalarla kendimi dürtüyorum herkese tavsiye ederim :)

      Sil
  17. Genelde cok su icen biriyim, alkali su hakkinda da cok bilgim yoktu. Faydali bir bilgi oldu, tesekkurler :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe