11 Kas 2015

Kolay İngilizce Öğrenmenin Yolları



 Sizlerde “İngilizce Nasıl Öğrenirim?” diye merak edenlerden misiniz? Bu konuda ne kadar şanslı olduğunun farkında olmayan birçok kişi zamanlarını boşa geçirmektedirler. Online eğitimlerden, eğitim setlerine ve dil kurslarına kadar sayısız imkânlar arasında günümüzde hala bir yabancı dil sahibi olmayan kişiler ne yazık ki hayatları boyunca pişmanlık yaşamaya mahkûm olmaktadırlar. Kolay yollardan İngilizceyi öğrenmek isteyen kişiler yaptıkları araştırmalar sonucunda bu işin emek istediğini ve gerekli zamanları ayrılmadığında bu işin zor olacağının farkında olmaktadırlar. Özellikle öğrenciler tüm yaşamlarını etkileyecek olan İngilizce için öncelikle kütüphanelerinde bulunan kitaplardan yardım alarak azda olsa dil konusunda biraz bilgi sahibi olabileceklerdir. Sonrasında profesyonel yardımlar almak için kendi şartlarına uygun olan eğitimleri araştırarak kurslara kayıtlarını yaptırmaktadırlar. Elbette dili öğrenirken evde ya da okulda kitapların içerisinde kaybolarak yalnızca yazıp, okumakla İngilizce öğrenilemeyecek olup ve bu durum karşısında insanlar kendilerine oldukça eziyet etmiş olacaklardır. Öğrenmek için en etkili yol dili bilen kişilerle konuşarak pratik yapmaktır. Bu yüzden dilin fazla kullanıldığı mekânlarda uzun süreler geçirerek daha akıcı konuşmanın yanı sıra rahatlıkla yazıp-okuma kabiliyetleri gelişecektir.

Şimdilerde herkesin kendi başlarına kolayca dili öğrenebilmeleri için cd, kitap ve elektronik sözlükten oluşan İngilizce Öğrenme Seti sahibi olmaları yeterli olmaktadır. Konular Türkçe anlatımlı olduğu için derslere sıfırdan başlayanlarda dâhil olmak üzere kimse zorluk yaşamamaktadır. Setlerde dersler sınıf ortamında profesyonel öğretmenler tarafından anlatılmaktadır. Uygun fiyat aralıklarında sahip olduğunuz öğrenim setleri sayesinde kurslara yüksek meblağlarda paralar ve ekstra zamanlar harcamanıza gerek kalmadan, sizlerin belirlediği süre ve mekânlarda derslerinizi çalışabilmektesiniz. Düzenli olarak devam edeceğiniz dersler sonrasında istediğiniz seviyelere ulaşarak, bu özel dil İngilizceyi rahatlıkla konuşabilecek ve anlayabileceksiniz. Başlangıç, orta, ileri, çeviri teknikleri gibi farklı seviyelere göre hazırlanmakta olan öğrenme setleri arasından öğrenciler kendi seviyelerine uygun olan doğru sete sahip olarak derslere başlamalıdırlar. Şimdilerde internet üzerinden rahatlıkla siparişlerini verebildiğiniz setler için yapacağınız ufak araştırmalar sonrasında, hem fiyat ve ödeme koşulları uygun olan, hem de kaliteli eğitimler sunan setlerin seçilmesine özen gösterilmelidir. Zamanları kısıtlı olduğu için kurslara katılamayan ve özel derste alamayan kişiler için bir kurtarıcı olan bu setler birçok kişinin iş ve eğitim hayatını kurtarmaktadır. Set içerisindeki CD’ler de sayısız kelimeler bulunmakta olup, bu kelimeleri ve anlamlarını ezberleyen kişiler her bir yeni CD ile daha yeni şeyler öğrenmenin vermiş olduğu keyif ile derslere daha fazla zaman ayıracaklardır.

Aynı zamanda İngilizce öğrenirken bir nevi beyin jimnastiği de yapılmakta olup, hayatın sıkıcı ve rutin giden akışında renk katan bir hobi olarak hayatlara farklılık katacaktır. CD’lerdeki kelimeler sık sık dinlendiğinde bir şarkı ezberlenir gibi ezberlenecek ve daha fazla akıllarda kalıcı hale geleceklerdir. Telefon, tablet, DVD ve bilgisayarlarınıza uyumlu olan her bir CD’yi günün istediğiniz her anı her mekânda rahatlıkla dinleyerek öğrenim sürenizi hem hızlandırmış, hem de kolaylaştırmış olacaksınız. İngilizcenin yanı sıra Rusça, Almanca, İtalyanca ve Fransızca gibi diğer diller içinde öğrenim setleri bulunmakta olup, bu dillere ihtiyacı olan kişilerde kısa süreler içerisinde dilleri öğrenerek kullanmaya başlayacaklardır. Burada yapılması gereken tek şey alınacak olan setin uzman ellerden çıkmış olması ve derslere başlayan kişileri istedikleri seviyelere ulaştırmasıdır. Setlerin sahip olduğu fiyatlar günümüzde verilecek olan dil kurslarından çok daha altında olup, isteyen herkesin rahatlıkla bu setleri alarak dilleri öğrenmelerini sağlamaktadır. Sizlerde daha fazla geç kalmadan hemen bir set alarak düzenli olarak derslerinize başlamalısınız.

2 yorum:

  1. Bir kolay yolunu da ben diyeyim. Duolingo programı var Google Play Storeden tüm akıllı telefonların rahatlıkla indire bileceği bir program. Onunla öğrenmek de çok kolay. Hızlı olması önemli değil bir internet bağlantınız varsa yeterli o program için. Ben onunla çok kolaylıkla öğrendim :) Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Blogu takip ediyorum sanıyordum meğerse etmiyormuşum hemen takibe aldım. Sevgiler. http://deryaninsporgunlugu.blogspot.co.at/

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe