10 Kas 2015

Ulu Önder ATATÜRK

atatürk


Saat 9 u 5 geçe
Atam dolma bahçede
Gözlerini kapamış
Bütün dünya ağlamış

Doktor doktor kalksana
Lambaları yaksana
Atam elden gidiyor
Çaresine baksana

Uzun uzun kavaklar
Dökülüyor yapraklar
Ben Atama doymadım
Doysun kara topraklar

 Ben bu şiirle tanıdım yüzünü görmediğim Atam'ı çocuklarıma da ilk bu şiiri öğrettim. Ne şanslıydık ki tam bir Atatürkçü öğretmenlerimiz vardı. Bize her daim bu vatana sahip çıkmamız aşılandı. Her ders bir bir Atatürk ün bizlere bıraktığı yenilikleri anlatıldı. Tek tek her kazanılan zafer işlendi kafamıza. Tüm bayramlarımızı,zaferlerimizi bayrak altında coşkuyla kutladık. Sabahları gümbür gümbür ANDIMIZ okuduk. Böyle büyüyen bir nesil nerden geldiğini asla unutamaz.

 Bazıları unutmuş olabilir ama ben unutmadım. Ve asla unutmayacağım çocuklarıma da unutturmayacağım.

 Ve bir kadın olarak bugün aramızda olmayışının 77.yıldönümü büyük bir acı içinde anıyorum. Sadece bugün değil her daim kalbimizdesin.

 Veee siz Atatürk karşıtları; ister kürt ol, ister türk, ister ermeni bu topraklar da bu bayrak altında nefes alıyorsan kutlama ve anma törenlerine son nefesinize kadar şahit olacaksınız. Ve bu topraklar da ölene kadar nüfus cüzdanın da uyruğunuz TC olacak.

 Mekanın cennet olsun sevgi, SAYGI, özlem ve rahmetle anıyoruz.

 Kimileri küfürle anılır kimileri saygı ve sevgiyle...

Sevgiler,


3 yorum:

  1. doğru kimileri toprağa gömülür kimileri de yüreğimize :-(

    YanıtlaSil
  2. Atatürk'ün yaptıklarını görmezden gelmek ne kadar yanlışsa, kötülemek daha da büyük bir yanlış ve hararettir. Büyük önderimiz olmasaydı, belki şuan ki Afrika gibi sömürülen başka ülkelerin eline bakan bir topluluk olurduk. Çok güzel yazı, eline sağlık. Elimizden geldiğince çocuklarımızın da bu yolda ilerlemesini sağlayacağız.

    YanıtlaSil
  3. Kimi toprağa gömülür, kimi kalbe.....asla unutturamazlar...

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe