16 Kas 2015

Pakolino Aktivite Kutuları

pakolino kutu oyunları

PAKOLİNO; 3-7 yaş arası çocuklar için tasarlanan eğitici ve eğlenceli aktivite kutularıdır. Tanımları böyle ama 10 yaşında ki oğlum da 32 yaşında olan bende Ela'nın elinde bu kutuyu gördükçe kayıtsız kalamadık.

Ela için kullandığın kutu oyunları var mı? diye özelden 1-2 kişi sorunca Pakolino kutularını denemeye karar verdim. Çalışan bir anne olduğum için akşamları da Ela sürekli oyun oynamak istediği için bu aktivite kutusu çok işime yaradı. Kutunun içinden 3 tane özenle hazırlanmış kese kağıdı çıktı. Her kese kağıdın da ayrı bir aktivite malzemeleri var. Ve her kese kağıdı fotoğrafta ki gibi sıralandırılmış bu çok hoşuma gitti.




pakolinoçocuk ve resim

2. kese kağıdından Yusufçuk böceği yapımı malzemeleri çıktı. Küçük kağıtları boyamak için keçe kalemlerine kadar her şey düşünülerek hazırlanmış olmasına çok şaşırdım. Bu etkinliği de Ela ile 2.gece yaptık. Yatana kadar bu etkinlikle uğraştı.


pakolino

Ve 3.kese kağıdından küçük küçük bir sürü oyun hamuru ve kutu yapımı malzemeleri çıktı. Böcekleri ben yaptım Ela siyah yapışkanlar la süsledi ve gözlerini yaptı. Sergileme kutusunu da Yağız yaptı. 


El birliği ile işlem tamam :)

Kısaca notlarım;
* Eğer çocuğunuzla birlikte ne etkinlik yapsak diye çıkmaza giriyorsanız Pakolino kutuları tam bir kurtarıcı.

* Kutuyu önünüze alıp oturduğunuz anda bir daha kalkıp bu eksik, şu eksik diye düşüneceğiniz hiç bir şey yok. Kutunun içinde ki her etkinlik malzemesi en ince detayına kadar hesaplanarak hazırlanmış.

* Etkinliklerin hiç biri çocukların zorlanacağı ve ya yapamayacağı gibi değil. Kutuda bir kaç yönlendirme ile çocukların gayet kolay çözebileceği etkinlikler mevcut.

* Biz bir kutu ile tam 3 gece vakit geçirdik. Her geceye bir etkinlik yaptık. 4. gece ise en başa dönüp kalan parçalardan ateşböceğimizi tekrar elden geçirip oynadık. Dolu dolu 1 haftayı tamamladık diyebilirim.

* Ve en önemli notum yaparken zorlanmayan ve hiç sıkılmayan Ela nın fazlasıyla eğlendiğini gördüm.

Son olarak çok sağlam olan kutuyu da atmaya kıyamadık ve toka kutusu yaptık :)

Çalışan annelerin akşmaları ne yapabilirim diye düşünmelerini engelleyen hatta ev hanımı olup ta tüm gün çocuğumla ne etkinlik yapabilirim diye dert yanan tüm annelerin kurtarıcısı olabilecek nitelikte olan Pakolino aktivite kutularına aylık - 3 aylık ve 12 aylık olarak üye olarak her ay kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz.

Umarım bana soran arkadaşlarım için yeterince aydınlatıcı bir yazı olmuştur. Sorunuz olursa gulsah.onen26@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

sevgiler,




17 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler, tam Berraka göre birşeymiş. Mutlaka değerlendireceğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda sitemizde bir indirimimiz var. Bekleriz:)

      Sil
  2. bayılıyorum bu aktivite kutularına hem çocukların gelişimlerine çok faydaları oluyor hem de ebeynlerle çocukların daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlıyorlar :)
    madamemine.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. oğlum büyüse de bizde alsak :)

    YanıtlaSil
  4. elaaaaa iş başındaaaaaa raatsız etmeyin onuuuuu :)

    YanıtlaSil
  5. Ay kutu bahane Ela'nın fotolar şahane. Tam ısırmalık mıncırık.

    YanıtlaSil
  6. Bilmediğimiz bir şeyi daha öğrenmiş olduk....

    YanıtlaSil
  7. Ela kesinlikle çok ciddi ciddi inceliyor ve ilgileniyor.İşe yaramış gibi kutular.

    YanıtlaSil
  8. Aktiviteler çocuk gelişimi için gerçekten de son derece önemli. Çocugunm yeteneğini, yaratıcılığını vs geliştiriyor. sizlere şu sayfayıda öneriyorum. www.sibyanmektebi.org z.a

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir tanıtım. Hemen arkadaşımın kızına hediye alacağım.

    YanıtlaSil
  10. Harika çalışmalar yapılmış ailecek ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. çok ilgisini çektiği belli oyuncaklardan daha çok ilgilerini çekiyor gerçekten

    YanıtlaSil
  12. Bende aktivite kutusu düşündüm Onur için ama abimiz bu işe çomak sokacağı için biraz erteledim. Çünkü Görkem çok sever etkinlik yapmayı o yüzden Onur'a fırsat vermez diye düşünüyorum. Bu markayı ilk kez duyuyorum. Büyük oğlumun zamanında 2 yıl kadar Adım Adım'ın aktivite kutularını aldım. Çok eğlenceli oluyor gerçekten. Annelerin kurtarıcı bu tür etkinlikler.

    YanıtlaSil
  13. Ben 3 ve 4 yaş için iki kutu almak istiyorum abone olmadan denemek için yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe