20 Şub 2017

My Little Pony Oyuncakları

My little pony

Ela ile odasında uyuması için anlaşma yaptığımızda; anlaşmaya uyarsa ona istediği bir oyuncağı hediye olarak alabileceğimi söyledim.

Ela benden My Little Pony oyuncakları arasında olan konuşan Cadance prensesini istedi. Bir çok sitede araştırma yaptım ve çok değişken fiyatlar olduğunu gördüğüm bu oyuncağın alımını ertelemiştim.

Bu dönemde karakter dükkanı sitesinin sahibi Burçin Hanım ile tanıştım ve sitesi hakkında detaylı bilgi aldım. Sitenin ismini daha önce duymuştum. Şuan popüler olan tüm çizgi film karakterlerinin ürünlerini karakter dükkanında bulmak mümkün.

Malum çizgi film karakterlerinin ürünleri çok yüksek rakamlara satılıyor. Piyasaya göre ürünler karakter dükkanında biraz daha uygun ve çeşitlilik çok fazla. Mesela Ela için aradığım My Little Pony oyuncağını karakter dükkanında diğer mağazalara göre daha uygun fiyata buldum.
Ücretsiz iade ve kapıda ödeme kolaylığının olması da alışveriş konusunda fazlaca cezbedici geldi.

Karakter dükkanına göz gezdirirken yanımda Ela'da vardı ve Elsa ürünlerini görünce resmen çıldırdı. O ısrarla Elsa çantası istese de ben özellikle Mart ayında doğum günü için parti setlerine baktım.

Siteyi incelerseniz sadece oyuncak değil, nevresim takımları, parti setleri, kostüm gibi bir çok çizgi film karakterine ait ürünleri bulabilirsiniz. Tüm ürünlerin güvenli ve sadece orjinal lisanslı olduğunun da özellikle altını çizmek isterim.

Anneliğimin ilk yılların da çocukların bu kadar karakter hayranlığı yaşamasına çok karşı çıkardım. Oğlum da bu kadar karakter bağımlılığı yoktu sorun yaşamadık fakat Ela Mickey Mouse ile başlayıp sırayla sofia, hello kitty, pony ve elsa gibi karakterlerin hepsiyle resmen iç içe yaşıyor. Mesela Elsa ya hayranlığı 1,5 yıldır var ve daha filmini bu hafta izledi. Etrafında ki ablalarından duyduğu kadarıyla takmış durumdaydı. Yani izlemeden, tanımadan hayran olanlardan 😊 Onun bu karakterler ile bu kadar mutlu oyunlar oynadığını gördükçe benimde düşüncelerim değişmeye başladı.

Kaldı ki Ela kadar benim de inanılmaz derece de barbie bebeklerine hayranlığım var. Babama bir bebek aldırmak için ne taklalar attığımı hala hatırlarım. Bu tutkum geçmedi neyse ki kızım var da oynamaktan geri kalmıyorum.

Tabii yine de abartmadan elimden geldiğince orantıda tutmaya çalışıyorum. Bazı uzmanlar karakter bağımlılığının hayal dünyalarını bitirdiğini söylüyor fakat ben Ela' yı gördükçe buna katılmıyor hayal dünyasının bu karakterler sayesinde en üst seviyeye çıktığını görüyorum 😊

Her şeye rağmen ayarı kaçırmadan ilgisinin olduğu ve sevdiği karakterleri (şiddet içermediği sürece) temin etmekte zarar yok diyerek oyuncak ve ürün seçimlerine elimden geldiğince dikkat etmeye devam edeceğim.

Sevgiler,

Karakter Dükkanı




23 yorum:

  1. Yeni nesil oyuncaklar hem çok çeşitli hem de pahalı. Çocukları fazlaca cezbediyor firmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemde nasıllll bildiğin bu karakterler ile yatıp kalkıyorlar

      Sil
  2. Ne severdim bunları küçükken kızlarımda da iki tane var ama eskisi gibi pek popüler değiller sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla birden tekrar ortaya çıktılar kızların hepsinde gördü Ela da öyle tutuldu :)

      Sil
  3. Allahım mutluluğa bak sen.
    Benim kızlarda henüz başlamadı karakter çılgınlığı. Ece'nin ergenliği bir gelsin görürüm ben de kendimi uygun fiyatlı markaları araştırırken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Ela için erken ama etrafından kendin den büyük ablalar var onlarla takıla takıla öğrendi :)

      Sil
  4. Allah bağışlasın şu tatlıl9lığa hayır denmiyoki iste :)

    Aslında gayet normal bir drum bu.Çocukların ellerinden sokakları,parkları aldık daha doğrusu zaman dolayisiyla almak zorunda kaldık.Onlarda hayal dünyasındaki oyuncaklarla bütünleserek sosyallesiyorlar kendilerince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ;) doğru çocukların oyun alanlarını yok ettik oyuncaklara sardılar iyice

      Sil
  5. Barbie'ler çocukluğumdan beri hayran olduğum, bu yaşımda saatlerce oynayabileceğim oyuncaklar..Öyle güzel karakterler çıktı ki çocuklara hak vermemek elde değil. Dediğiniz gibi şiddet içermediği sürece! Ben çocukların yaratıcılığını geliştirecek tarzda olanlara öncelik veriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynen o şekilde yapıyorum ve resmen bende oturup oynuyorum :)))

      Sil
  6. çocukları geçtim ben bayılıyorum hepsine onlar nasıl karşı koysunlar bunlara .. güle güle kullansın oyuncağını :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim İrem cim valla bende oturup oynuyorum :)

      Sil
  7. Oy yerim ben onu :)Güle güle kullansın Oyuncağını Bende anneme bezden bebek yaptırmak için baya uğraşırdım Şimdi ki çocuklar çok şanslı ...sevgiler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şanslılar gerçekten ben kırk takla atardım bebek aldırmak için :)sevgilerr

      Sil
  8. Gulsah hn.merhaba. Yazinizi keyifle okudum. Cok guzel anlatmissiniz. benim kizimda 6 yasina girecek 8 Mart'ta. Ayni sekilde tutkulari var. Bizimde vazgecilmezimiz pony ler. Elsa cilginligi ise tum kizlarda var.

    Ayni korkulara sahipken Hayal gucunu öldurmedigini bende oyunlarini takip ederken goruyorum. Bence cocugun kendi kendine oyun kurma beceresinin gelismesiyle birlikte hayal gucunu arttirmasida fazlalasabiliyor.

    Bahsettiginiz siteye birazdan bakicam. Malum yaklasan bir dogumgunumuz var😊

    Prensesimize ve size sevgiler. Faydali paylasiminiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 19 Mart ta Ela nın doğum günü :) sitede çok güzel parti setleri var.
      Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ;) sevgiler

      Sil
  9. Elsa deme bana ne olur böğk geldi.. Donu bile elsa. Ayrıca o Anna denen kardeşine de bir çift lafım var, yavrucum buz gibi karlar ülkesinde kısa kolluyla gezmedeki mantık ne yaaa, bizim çocuklar da palto giymemek için ekstra yırtınıyorlar sayende. Pes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hhahhaha Ceren bizdede durum aynı çorap, çamaşır, tişört toka herseyimiz elsa o tül kostümle karda kışta okula gidicem diye az ağlamadı :)

      Sil
  10. Ya maşallah Allah nazarlardan saklasın çok tatlı çok şirin bir kız :)
    Bence Anneye benziyor tıpkısının aynısı gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkür ederimmm ;) genelde babaya benzetirler sevindim bak şimdi :))

      Sil
  11. Çok güzel güle güle kullansin.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe