8 Şub 2017

Başka Hayatlar


Geçtiğimiz günlerde ilginç bir mail aldım. Kendisinden aldığım izinle paylaşıyorum bu yazımı. İsim vermeme gerek yok.

Diyor ki; "sizin Ela ile ilişkinizi görünce kendi anneliğimi sorguluyorum. Sanki ben çocuklarımla daha az vakit geçiriyorum ve onlara haksızlık ediyormuş gibi hissediyorum" yazmış.

Dedim ki; "bende bugün bir annenin canlı yayınını izledim. Yayın yapan anne; herkes evladını çok sever ama biz eşimle daha bir çok seviyoruz hatta böyle dolu dolu seviyoruz dedi. Bende bu yayını izledikten sonra tıpkı sizin gibi kendi anneliğimi sorguladım dedim. Acaba ben çocuklarımı daha mı az seviyorum diye düşündüm sonra kendime kimsenin mükemmel anne olmadığını hatırlattım sizde denemelisiniz" diye açıklama yaptım. 

Ayrıca kendisine teşekkür ettim. Ben olsam bu kadar cesaret edip kimseye bu yorumu yazamam.

Özür diledi ve sonra aramızda samimi yazışmalar başladı. (Neyse ki aklı başında okuyucalarım var ki konuları tatlılıkla bağlayabiliyoruz 😊 )

Biz cevabını bulamadık. Neden anneler olarak sürekli sosyal medyada ki annelerle kendimizi kıyaslıyoruz ya da çocuklarımızı takip ettiğimiz annelerin çocukları ile kıyaslıyoruz çözemedik.

Ekranda gördüklerimize de fazlasıyla inanıyoruz. Tanımadığımız insanların çocuklarıyla olan tek kare fotoğrafına bile imrenerek bakabiliyoruz. Takipçisi çok olan annelerin fotoğrafları altında ki yorumları özellikle okuyorum. Sen süper annesin, harika evlat yetiştiriyorsun yada tam tersi sen gerçekten kötü bir annesin gibi acımasızca eleştiriler okuyorum. Ben psikolog değilim aynı fotoğraf altında iki zıt yorumun mantığını çözmem çok zor. Tek bildiğim tanısan da tanımasan da kimsenin mükemmel ya da berbat olduğunu düşünecek kadar teşhis koyma meraklısı insanlardan uzak durmak gerektiğidir. 

Hepimiz insanız anlık olarak "vay be ne hayatlar var" düşüncesine kapılabiliriz fakat abartmamak bizim elimizde diye düşünüyorum. Fotoğraf altına olumsuz yorum yazacak kadar kendini yetkili gören kimse kendi dünyasında bence fazlasıyla mutsuz ve amacı başkalarını mutsuz etmek gibi görünüyor. Bunu bazıları düşüncelerini dürüstçe yazmak olarak nitelendirse de tanımadığın birine karşı haddini aşmak çok ayrı bir şey olduğunu kabul etmek gerek.

Başkalarının anneliğini kendine sorun etmek, başkalarının özel hayatlarıyla kendi hayatını kıyaslamak, başkalarının mutsuzluğunu mutlu olma sebebi olarak görmek ciddi bir ruh hastalığıdır. 

Tek kare fotoğraf ve video ile kimse mükemmel ya da berbat bir insan olduğunu karşı tarafa gösteremez. Buna inanıp kendimizi sorgulamaya gerek yok. 

O gördüğünüz mıç mıç kocacımlı aşk dolu paylaşımlara da inanıyor bana neden eşini az paylaşıyorsun diye yazıyorsunuz çok bozuluyorum 😊 Ben şahsi hesaplarımda blog sayfamın bile reklamını yapmaya çekinen biriyim arkadaş beklentiniz yüksek olmasın ben ve benim gibilerden.

Dün sevgili Derya beni bloğunda haftanın bloğu olarak paylaşmış inanılmaz sevindim hele yorumları okudukça hem sevindim hem utandım. Kırmadan, artistlik yapmadan, her şeyi en iyi ben bilirim havasından uzak bir ortam kurmaktı hayalim bunun için beni destekleyenlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Ve bu şekilde ilerleyen bir kaç blogger arkadaşım var hepsini fazlasıyla seviyorum.

Lafı daha fazla uzatmadan her gördüğünüze kanmayın diyerek yayını burada bitiriyorum 😊 

Sevgiler,










11 yorum:

  1. İlk çocuk zamanlarında öyleydim ben..kıyaslardım yani bunu da yapabilirdim yapmalı mıydım diye.
    Sonra ikinci çocuk oldu ve zaman zamanı kovaladı.
    Şimdilerde yaş 46 olunca merhaba ben Hıdır elden gelen de budur moduna bağladım.

    Olduğu kadr, olmayan da kader diyebilmek lazımmış bir yerden sonra

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sosyal medyada insanlar hayatlarından sadece istedikleri bölümü istedikleri kadar paylaşır yani kare tam değil eksik parçaları görünmeyen yerleri var evet çok fazla abartılı gelebilir veya inanılır gibi görünmeyebilir bazen çünkü tam da öyle gerçeklik payı çok düşük kanımca.
    Çocuğunu veya kendini veya eşiyle dostuyla olan ilişkiyi abartıp abartıp lanse eden insanlar kesinlikle mutsuz ve hayatlarında eksik olan bir şeyden yoksun (bu kanaat benim değil bir psikoloğun yazısından alıntıdır)elbette herkes çocuğunu sever vakit geçirirsin emek verir anne baba yapmazsa kim yapar kim yapacak anneler bu zamanda ciddi bir rekabet içine itiliyor resmen.
    Anneleri üzmeyelim💕

    YanıtlaSil
  3. Evli değilim ama iki kardeşimi büyüttüm şimdi biri lisede biri üniversite okuyor hemde çalışıyor Tabi O Zamanlar annem çalıştığı için bana kaldı iş :) Bende hoş dört dörtlük biri değilim nasıl beş parmağın beşi bir değilse buda öyle Sizin söylediğiniz gibi hiç kimse dört dörtlük değildir insan oğlu hata yapar elbet tabi o hatalardan da ders çıkarmak gerek Annem hep şöyle der herkes Anne olur ama ana olmaz der ...Rabbım her şeyin hayırlısını versin inşallah ...En güzeline Emanet olun Bu arada Derya Hanım dan geldim Sizi haftanın bloğu seçmiş tebrik ederim Sevgiler ..:)Sosyal medya da ki mıç mıçlardan bende hiç haz etmiyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Sosyal medyada yaşananların tamamını gerçek olarak algılamak doğru değil bence.Tamamı değildir ama çoğu reklam ve araştırılması gereken bir vaka.

    YanıtlaSil
  5. Bizim internette gördügümüz anlik çekimler. Arka plani veya herkesin hayatini bilemeyiz. Gercekten hayatini nette yasayan ve gördügü her seye inanan insanlar var. Samimiyet ve oldugum gibi kalmak benim için çok önemli. Samimiyetle oynamayi ayirdeden okurlar da var çok sükür ki.

    YanıtlaSil
  6. Bende tam tersi algı oluşturuyor. Bir sosyal hesap ne kadar mükemmel görünüyorsa o kadar sorun varmış gibi bir hisse kapılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Samimi bir itirafla karşılaşmışsın aslında çok az kişi bunu kabullenir hele hele dile getirmek yürek ister, bende tebrik ederim o anneyi birşeylerin farkında olması hatta kendini sorgulaması bile onun da duyarlı bir anne olduğunun bir göstergesi bence ;)
    Sevgiler Gülşahcım ♥

    YanıtlaSil
  8. İnsanlar sosyal medyada hep güzel anları paylaşıyorlar. Ben de tabiki. Eşimizle gülücüklü fotoğraflar, çocuklarımızın yatığı güzel şeyler, komik ama zekice davranışlar gibi. Ama hepimizin kapalı kapılar ardında kavfaları, hırlaşmaları olmuyor mi. İşte bu yüzden biz evdeki hırlaşmayı görüp karşı evin hep güzellikler yaşadığını sanıyoruz bence...

    YanıtlaSil
  9. Hepimiz ayri cercevelerde ki fotograflariz hem niye birbirimizin aynisi olalim ki böyle daha güzel her cocuk jendi annesine her anne kendi cocuguna özel bulasici olmasi gereken ya da ornek alinacak tek sey sevgi.
    Fazlasiyla da cogalmasi dilegiyle.seninle ilgili yazilan tum guzellikleri hak ettigine inaniyorum
    Nazarlar uzak olsun sizden😘😘😘😘

    YanıtlaSil
  10. Maalesef herkesin her konuda fikri var :( Ela'yı çok seviyoruzzzz, ve bol bol fotoğraf istiyoruz :)

    YanıtlaSil
  11. Her gördüğünüze kanmayın sözü konunun özeti gibi. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil ve 24 saat aynı ayarda gitmiyor. İnsanlar sanal alemde yaşarken gerçek hayatı unutmuş olabilirler.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe