14 Tem 2015

Ağlama Meselesi


ağlama meselesi

 Kendimi çok dinler takip ederim ve genel de de kendi ilacımı kendim bulurum. Severim yani kendimi iyi etmesini :)

  Yapmak isteyip yapamadığım bişeyi yaparım, kendime daha fazla vakit ayırırım o an işte aklıma ne gelirse :)

 Ama gel gelelim şu durduk yere ağlamalarıma bir türlü çözüm bulamadım. Tamam balık burcuyum feci duygusalım ve kırılganım. Ama eskiden bu kadar ağlamazdım. Ne zaman Yağız'a hamile kaldım işte o zaman bende film koptu. Hormonların oyunu böyle bir şey sanırım. Birde belki hatırlayan vardır o yıllarda (2005-2006) Aliye diye bir dizi vardı. Kocası çocuklarını kadının elinden almaya çalışıyor falan annesi çocuklarının peşinde koşuyor. İşte o dizi hamileliğimi doruklar da yaşattı bana :)

 Hem izlemekten vazgeçmez hemde içim çıkana kadar ağlardım. Dizi bittiğinde resmen yorgunluktan gözlerim şiş vaziyette uyuya kaldığımı hatırlarım.

 Sonra haberleri izlerken ağlamalarım başladı. Kocam git öte dese ona da oturup dakikalarca ağlardım. Ne yapacağını şaşırırdı. ( Şimdi ağlamak yerine laf sokmayı tercih ediyorum :))) )

 Valla en son çizgi filmlere ağlıyordum. Caillou çok meşhurdu Yağız döneminde aman o çocuk kel lösemi kesin diye paralamıştım kendimi ağlamaktan. Neyse hayırlısıyla doğum yaptım normale döndüm derken bu seferde içinde çocuk kelimesi geçen her habere, trafik ışıklarında dilendirilen çocuklara, çocuklara uygulanan şiddete, hasta çocuklara ağlar oldum hala da öyleyim. En hassas yanım artık çocuklar.

  Yağız'ın karne alması, Yağız'ın okula başlaması, Yağız'ın düşmesi, Yağız'ın gösterileri, Yağız'ın her bir şeyi benim için ağlama sebebi şimdi artık buna Ela da eklendi ben daha çok uzun yıllar ağlarım :) Sadece kendi çocuklarım da değil gördüğüm her çocuğun mutluluğuna, üzüntüsüne de ağlarım.

 Aslında bir nevi ağlamaya sebep aramak benimkisi yani bana öyle geliyor. Rahatlıyorum evet ama memnun da değilim. Tüm bunlara rağmen de kabul edeyim ki çok da güzel dizginlerim kendimi, hayatta çaktırmam :)

 Sabah sabah nerden çıktı bu ağlama meselesi derseniz; sabah evden parmak ucunda sessizce çıkarken Ela babasıyla sarmaş dolaş uyuyordu baktım Yağız yalnız başına uyuyor çok içerledim neden o bizden ayrı yatıyor diye :) sonra ayna da kendimi görünce "onlar uyuyor sen işe gidiyorsun illa sebep arıyorsan otur buna ağla" dedim kendime.

NOT: İzin dönemim yaklaştığı şu sıra bende bir gerginlik, mutsuzluk, huysuzluk, sulu gözlülük gibi şeyler su yüzüne çıkmaya başladı. Hep bundan bu dengesiz yazılarım :)

Mutluluktan ağlayacağınız bir gün dilerim ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 yorum:

  1. Bende de aynı duygu durumları hat safhada mevcut Gülşahcım :) Hep bu hormonlar ah bu hormonlar :)) ikinci çocuktan sonra iyice kayışım kopar salya sümük olmuşum gibi geliyor :))
    Yıllık izinimi bayramla birleştirmenin heyecanı 12 gün kızımla eşimle olmanın sevinci diğer yandan yıllık izin bitince Berrak alışacak ve daha zor olacak ayrılması diye şimdiden dertleniyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz aynıyız desene :) aynı şeyleri bende düşünüyorum valla temmuz un son haftası antalya dayızz insallah ama donunce ela icin cok zor olacakkk

      Sil
    2. Aaaa çok sevindim yıllık izindeyim o hafta :)) tesadüfün de böylesi umarım görüşmek nasip olur . :))

      Sil
  2. Sorma anne olduktan sonra ben de her şeye ağlarım özellikle çocuklarla ilgili şeylerde reklamlarda bile hemen gözüm dolar :(

    YanıtlaSil
  3. bende de zirve yapmış durumda şu an :)

    YanıtlaSil
  4. (: Kesinlikle Allah güzel günler için ağlatsın bizi.

    YanıtlaSil
  5. hah haaaaaaa yazık ama sanaaaaa ha haaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son gülen iyi güler deep hatırlatırım bu gülmelerini sana :)

      Sil
  6. Gülşah sen mim sevmiyorsun diye hatırlıyorum ama bende ilk kez kısa ve keyifli bir mime dail oldum, seni de davet ettim, cevaplarını çok merak ediyorum, zaman bulursan bak.
    http://www.ailecekgezilecek.com/2015/07/hakkmda-bilmediginiz-1-1-sey.html

    Bu arada benim hormona falan ihtiyacım yok, çünkü ağlarsam çok sınırda çok kolay olur, sinirleneyip üzüleyim güleyim her sebep bu yola çıkar, memnun değilim hiç bu durumdan ama yapacak bişey yok^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vakit varken yaptım valla hemen uzun zamandır cevapladığım ilk mim oldu :)
      eyvah hamilikte seni düşünemiyorum ozaman :)

      Sil
  7. aynı durum eşimde de var. yolda yürürken suriyeli çocukları görmesin diye resmen önünü kapatıyorum ya da başka tarafa baktırmaya çalışıyorum ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güldüm yoruma kadın olarak hepimiz aynıyız sanırım :)

      Sil
  8. Anne olunca ağlamalar bitmiyor bazen yaramazlıktan, bazen onların verdiği mutluluktan..

    YanıtlaSil
  9. Bende de aynısı oldu çocuktan sonra. Her şeyden herkesten çok etkileniyorum. Geçen gün facebookta bir video izledim. Videoda da çocuğa ailesi güvenmiyor öğretmeni destek çıķıyor ben bir ağla bir ağla. Kocacığım da nasıl davranacağını şaşırdı. Bazen ayarlar bozuluyor işte.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy onu bende izledim disleksiydi sanırım çocuk öğretmeni çözdü herşeyi ne ağladım izlerken :))

      Sil
  10. Ahhh o Aliye, bizi bizden almıştı o dönemde...
    Böğürme alışkanlığı o diziden kalmadır hep bende :)

    Ağlamak güzeldir her zaman, tüm negatifliğini boşaltırsın... Yada bana öyle geliyor :)
    Ama burun direğin sızladımı o biraz beter be arkadaşım...

    Hadi çık izine artık, boşalt stresini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahah doğru diyorsun valla ya mahvetti hepimizi bir dizi :) bana da güzel geliyor iyide geliyorda işte bu kadar sık olmasa daha iyi :) son 1 hafta sonraaa 15 gun tatil

      Sil
  11. Sevgili Gülşah ben derim ki tatil zamanı. Dinlenmeye ihtiyaç var, hem çocuklarla birlikte vakit geçirmeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet 1 hafta sonra çıkıyorum insallah daha iyi olacagım :)

      Sil
  12. Balık burçlarının makus talihi göz yaşı. 30-35 olunca yaş daha katı olmaya başlıyor insan. Yaşadıkları da destekliyor tabi bu katı olma durumunu. Ağlayacağı durumları kendi kontrol edebiliyor bir nevi.
    Geçici dönemler oluyor dokunsalar ağlayacak halde olmalar yani
    Çocuklardan kalan hassaslık hep öyle gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balık burcu olup sulu gözlü olmayan yoktur heralde :) 40 dan sonra belki daha bir iplemez ağlamaz olurum diye umutluyum ;)

      Sil
    2. Duygu patlamaları her yaşta olacak, kaçınılmaz bu. Ancak tabi daha bir seçici oluyor insan. Duygularını iyi kontrol edebiliyor işin açığı:)

      Sil
  13. Yazıyı harika sonlandır mışsın kusuruma bakma güldüm biraz:)) onlar uyur sen işe gidersin ,Gülşah niye gitti diye ağlayan var mı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) ee ama oyle Yağız ın yalnız uyumasına ağlayacağıma kendi halime ağlasam daha iyi :))

      Sil
  14. herkes aynı şeyleri yaşıyor sanırımm. ah biz kadınlar, ah biz anneler

    YanıtlaSil
  15. Evlat sahibi olduktan sonra benim de en hassas yanım çocuklar oldu. En çok çocuklar için ağlıyorum son zamanlarda.
    Mutluluk gözyaşları döksek hep onlar için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah her gözyaşımız mutluluktan olsunnnnnn sebeplerimiz hep cocuklar

      Sil
  16. Ağlamak içinizin naifliğinden kaynaklanıyor. Yetememe duygusu da tetikliyor. Ben de çok ağlardım. Ne zaman ki baktım ağlamak vakit alıyor...:) Göz pınarlarımı tuttum. Çünkü gerçekten vakit alıyor, enerjimi çalıyor. Bu yüzden içime akıyor tüm hislerim. O da iyi değil tabi. Vakit almasın diye ağlamazken sonra daha çok büyürse..:) Bu yüzden ağlamak geldiğinde ağlayın. En azandan dışarı akmış gitmiş olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimde hayatta tutamam çatlarım gercekten ağlama zorunlulugu hissediyorum çoğu zaman :)

      Sil
  17. İnsan içindekileri ağlayarak atıyor. Bir şekilde dışa vurmak lazım. İçinde biriktirmek daha kötü.

    YanıtlaSil
  18. Yalnız olmadığıma sevindim buradaki yorumlara göre sulu gözlülük bizim yaradilisimizda var ;-)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe