20 Tem 2015

Ramazan Bayramı

çocuklar Geçte olsa tüm arkadaşlarımın geçmiş Ramazan Bayramı mübarek olsun. Sevdiklerimizle daha nice uzun bayramlar geçiririz inşallah ;)


elbiseBu sene bayramların hafta sonuna denk gelmesi izin gün süremizi azaltmış olsa da tatil tatildir diyerek kendimi teselli ediyorum. 1.gün köy ziyareti yaparak doğal hayatı arada çocuklara hatırlatıyoruz. Ziyaret edecek büyük sayısı epey bir azalınca 2. güne bizde bayram falan kalmıyor. 
kız çocuk  Elimizden geldiğince köylerde ki bağlarımızı koparmamaya çalışıyoruz. En azından çocuklar bunları unutmasın diye mücadele ediyoruz. 

 Bizim evin bücürlerine gelince Ela tam bir köy çocuğu ot, börtü, böcek ne varsa seviyor. Hayvanlardan da korkusu yok. Ama gel gelelim şehir çocuğu olduğunu iddia eden Yağız'ı arabadan yada evden çıkaramıyoruz. Hele ki bir kedi, köpek görsün tutmayın Yağız ı :)  İki kardeşin bu kadar ayrı dünyaların çocukları olması ne kadar ilginç bilemedim :) 

 Son zamanlar da her bayram söylediğim bir şey var şu ki; ne yaparsak yapalım ben uzun zamandır çocukluğum da ki bayramlar kadar güzel bayramlar geçirmiyorum. Yani o zamanlar daha bir heyecanlı olurdu daha bir birlik beraberlik olurdu ama artık hepimiz bayram denilince aklımıza izin kullanıp tatile gitme fikrine sabitlenmiş durumdayız. Öyle ki el öpmeye gitmek istediğimiz büyüklerimiz bile kapılarını kapatıp tatile gitmiş olabiliyorlar :)

 Çocuklar deseniz onlar da bizim gibi yaşamıyor bayramı. Hangimiz yabancıların kapısına çocuklarımızı el öpmeye gönderebiliyoruz ki? Aksine kendini öptürme, kucağa oturma gibi uyarılar da bulunuyoruz ve doğal olarak çocukların da bayram dan anladığı sadece üç beş kuruş harçlık oluyor. O paraları bile toplarken ben bebek alma hayali kurardım şimdi oğlum ise rayban güneş gözlüğü alacağım diyor :)) daha ne diyeyim ki. Sağlık olsun

Dipnot: Son yazımda saç kazıtma meselesini yazmıştım (TIK TIK) bayram da her 10 kişiden 6 sı "aa kazıt şu çocuğun saçını" dedi bir de bunun yanın da Ela nın hala bezini atmamasına çok şaşırdılar. Tepkileri duysanız sanki 9 yaşında bezli bir çocuk vardı karşıların da :))

 Sevgiler,







29 yorum:

  1. :)) şu bayram şekerinden bir çimdik alsam ne olur ki?
    Sizinde bayramınız kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  2. Nice mutlu bayramlar olsun :) Iki evladinda birbirinden seker, allah bagislasin :)

    YanıtlaSil
  3. Maşallah ikisini de :)) Ne olacak bu çevrenin bir an önce çocuğu büyütmek için uğraşması. Bıraksalar biz karar versek ne zaman memeden keseceğimize, bezi bırakacağına vs. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Antalya'dan Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa olurmu onlar herşeyn en iyisini bilirler karışmazlarsa olmazzz :) sevgiler

      Sil
  4. Ela'nın saçlarını mı kazıtacaksın. Yapma yaa kıyma ne güzel saçları var cimcimenin! Bana da kazıt diyorlar kazıtanları görüyorum çok kötü duruyor bence. Bayramlara gelince inan çok yabancılaştık bir de yaza denk gelmesi bu uçurumu iyice büyüttü gibi. Hiç bayram gibi değil!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yokkk aslaaa kazıt diyenlere ayarım sadece :) doğru gercekten hiç bayram gibi geçmiyor :(

      Sil
  5. Güzel bir bayram olmuş yine de .Köy ortamı çocuklar için değişiklik olmuştur.Saç kazıtmayla ilgili yazınızı da okudum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sizin de bayramınız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Ela nın börtü böcekle arasının iyi olması ne güzel, benim çocukluğum kaz kovalaması horoz gagalamasıyla geçince şuan fena uzağım. Güzel bayramlarınız olsun 4ünüzün de^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende uzağım valla Ela bizim aile de numune :))) sağol canım

      Sil
  8. Elbisesini mi sevsek poz verip bele konan eli mi öpsem bilemedim ki tam şekerlik bu maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bi ısırık alayım hemen kökten :) teşşekür ederiim sevgiler

      Sil
  9. Bez konusunda çok şanslıyım, Almanya'da 3 yaştan önce bezi çıkarmaya çalışan anneye deli gözüyle bakılıyor :) Ay siz de çocuğumun totosuna kafayı taktınız deseydin hahahaha
    Saçları sakın kazıtma, sarı sarı çok tatlıııı, bebeklik saçıyla yetişkinlik saçının hiç alakası olmadığını herkes bilir (sonradan kıvır kıvır olan düz saçlı bebekler biliyorum yahu) İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür bez alcak param var dedim daha bir ayar oldular :))) ayy yok kim ne derse desin saç falan kazıtmam mumkun değil :)) kucak dolusu sevgilerrr

      Sil
  10. Elanın bayramlığı hele de gözlüğü çok tatlı bayıldım.. o saçını kazıt diyenlere de sen kazıt önce diyeceksin direk akılları başlarına gelecek :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyorum valla sen saçından rahatsız oluyorsan önce sen kazıt diyorum :))))

      Sil
  11. Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun Gülşah'cığım.
    Kız senin çocuklara bayılıyorum hele Ela nasıl karizmatik olmuş gözlüklerle havalı havalı maşallahhhh canım yaa....ben kazıtma diyenlerdenim ve fikrimi değiştirmedim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok kazıtma yok :) şeytan tüyü var Ela da artist cadıdır biraz kendileri :)

      Sil
  12. Senin de geçmiş bayramın mübarek olsun canım. Ailenle, sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara.. Köye gitmeniz ne de güzel olmuş. Yavruları öpüyorum. (Bu arada Ela'nın şalvar pantolonundan benim kızda da var. Bizimki şehirde giyiyor maalesef)

    YanıtlaSil
  13. geçmiş bayramınız kutlu olsun :) bücür kızım Öykü henüz bayramı kavrayamadı ama Teoman tam bayram çocuğu oldu :)

    YanıtlaSil
  14. eskisi gibi olmasa da biz de güzel bir bayram yaşatmaya çalıştık ama kapı kapı gezip şeker toplama dönemi bitti malesef

    YanıtlaSil
  15. Maşallah kuzucuklara.. Daha nice mutlu bayramları olsun inşallah...Sevgiler..:)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe