22 Tem 2015

Süpürge Saçlı Anneler

süpürge saçlı anneler
Normalde bu modda olurdum ama hiçç değilim :)

İzine çıkmama bugünü saymazsam şurada 2 gün kaldı. Bir rahatlık çöktü ki şimdiden anlatamam :)

 Ev dağınık, oyuncaklar her yerde, bavul hazırlanacak, çamaşırlar yıkanıp ütülenecek vs vs hiç umrum da değil. Saçımı başımı süpürge etmekten vazgeçtim. Pek bi rahat böyle tamam sonunda hepsi yine bana patlayacak ama şu anın tadını çıkarmazsam çatlardım vallahi.

 İte kaka iş yapabilen bir insan hiç olmadım. İçimden gelmiyorsa yer gök yerinden oynasa kimse yaptıramaz. Valla tamda böyle bir süreçteyim işte. Ela bile dağınık oyuncaklarından rahatsız oldu sanırım ki topla kızım demeye kalmadı baktım sabah salonda ki oyuncakları sessizce tek tek odasına taşıyordu.

 Yağız da dün akşam baktım kendine ait tüm eşyaları toplamış bavul hazırlığına başlamış. Babamızı katmıyorum o az biraz nemrut son ana kadar şansını dener. Karakter aynı bizde oda canı isterse benden fazla iş yapar istemezse hayatta ellemez :)

2 günde hayat tecrübesi olarak öğrendiğim ama unuttuğum bazı şeyleri çok iyi hatırladım valla,

1- saçım başım süpürge olsa da işler yürüyor olmasa da,
2- herkese şunu yap, bunu topla, orayı düzelt demeyince daha bir gaza gelip yapıyorlar,
3- her yer mum gibi derli topluyken madalyamı verdiler sanki o yüzden şimdi ki halini dert etme,
4- çok konuşmak değil sessizlik bazen her şeyi çok daha kolay çözebiliyormuş yırtınmaya gerek yok yani :)
5- ayrıca artık iyice eminim Allah her kadına saçını süpürge etsin diye saç vermemiş.

 Kısaca sevdim ben bu halimi iç huzura erdim bi Allah sonumu hayır etsin.

 Keşke bende dahil her kadın her zaman böyle davranabilse diye düşünmeden edemiyorum. Böylece kız çocukları anne modelini benimserken büyüdüğünde kendini daha çok önemseyecek, erkek çocuk ise kadının her işe yetişen, annelerin ise "yemeyip yediren giymeyip giydiren" modelden öte kadında bir insan mesajını alarak yetişmiş olurdu.

 Hep bunları diliyor böyle olsun istiyoruz ama maalesef çocuk yetiştirirken en büyük rol modelin aile içinde anne ve baba olarak bizlerin olduğunu çoğu zaman unutuyoruz.

  Kadın işe gidip çalışsa da ev işlerine yetişmeli, ev hanımı olsa da bu işleri yapmaya mecbur bu kadının görevi mesajını erkeklere hep bizim gibi anneler verdi. Bizde çocuklarımıza bu mesajı vermeye devam ediyoruz. Bu kısır döngü biz ve bizden sonrakilerin çocuk yetiştirmelerine göre de devam edecektir.

 Çocuklarım için çok süper bir anne, süper bir model olmasam da herkes kendi sorumluluğunu bilsin, kendi işini anne babaya muhtaç olmadan yapsın (belki çalıştığım için olsa gerek) mesajını elimden geldiğince taviz vermeden aşılıyorum ve 2 çocuğum da bunu benimseyene kadar aşılamaya devam edeceğim.

 NOT:  Dilerim bizim çocukların döneminde süpürge saçlı anneler modeli çoktan bitmiş olur. Annelik sadece fedakarlıktan ibaret değildir. Bunu benimseler yeter.

Sevgiler,



41 yorum:

  1. Güzel değişiklikler bunlar :)
    Her seferinde ben de yapıyım diyorum ama bi tarafım rahat etmiyor işte... Çok titiz bir kadın da değilim aslında :)
    Şimdiden iyi tatiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok rahatım maşallah :)))) tatil modundan olsa gerek dönüşüm muhteşem olacaktır :)

      Sil
  2. :))))))))))))))))))Ah bir de ben o moda girebilsim. Her şeyi tam tekmil yapmalıyım, yapamazsam kasılırım. Eşim kızar "yapma" diye. Unutulsun nolcak der ama huy işte. Söküp atamıyorum malesef...Zamanla esnekleştirdiklerim oldu tabiki. Benim yüzümden çocuklar bilmeden büyüyecekler....Epeydir çocukların yataklarını toplamıyorum ki bilinç gelişsin, sofradan kalktıklarında masayı sildiriyorum falan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cocukların işini yapma yeter geri kalanı hakkaten her kadının huyu bencede topla sil süpür ama çocuklar kend işini yapsın onu öğrense yeter.

      Sil
  3. Yaşadın tatil. Bu yıl tatil yüzü görmeyecek ılan ben bu yazılarınızı imrenerek okuyorum... İyi tatiller. Bomba gibi dönün inşallah :))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh inşallah 2 çocukla nasıl bomba gibi olacagım bende merak içindeyim :)))

      Sil
  4. Bu yazıyı çok sevdim Gülşah :) cidden neden bir süpürge saç hali var, anlamak mümkün değil.. biraz rahat bıraksak da işler yoluna giriyor zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım :) olmaz öyle görerek büyüdük o saçlar süpürge olmak zorunda :))

      Sil
  5. Sosyal medyada dolanan bir görseli hatırladım da güldüm yine :) "Saçını süpürge etme, saçına balyaj attır." :))) Çok haklısın. O fedakar anne modeli kadını sınıf sınıf geriye atmaktan ve çocukları, kocaları, evleri kadın hayatının hakimi olarak zihinlere kazımaktan başka bir işe yaramıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru demişler valla fön çektir boyat vs neden süpürge olmak zorunda kim başlatmış bunu merak içindeyim :)

      Sil
  6. ben son anda hazırlarım hep hem kendimi hem oğlumu son gün ama eşim kendi hazırlar valizini neyse ki :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son güne pek bırakmam unutuyorum çoğu şeyi ama bu sene kaldı valla :) eşimde kendi hazırlar hazırlasın valla yapacak bişey yok :)

      Sil
  7. Annelik ruh hali bence hiç değişmeyecek :)) iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  8. içimiz el vermez. Yine de duramaz yaparız birşeyler..:) Ama iş güç diye diye kendimizi paralamak, sadece hayatın elelrimizden uçup gitmesine sebep oluyor.. Çocuklara bile vakit ayıramıyoruz bazen.. Temizlik olsun yeter.. Dağınıklık olduğu gibi kalabilir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle temiz ev olsun ama varsın dagınık olsun ;)

      Sil
  9. Eğer saydığınız maddelerdeki kadar titizseniz rahatlığınız nere kadar çok merak ediyorum.Bir abla tavsiyesi eviniz çok dağılmadan kirlenmeden yine sizbir el atın yoksa çok üzülen çok yorulan yine siz olacaksınız Umarım üzülmeyip yorulmazsınız.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yokkk valla okadar aşırı titizde değilim çalışıyorum zaten herşeye vakit yetmiyor :) ben yapmayınca herkes kendi işini yapıyor onu farkettim sadece :)

      Sil
  10. Dur canım ben yaparım çok tehlikeli bir laffff:)) yapmadım mı yaptım vallahi:)))
    ama paşam rahatı ömür boyu sürdüremeyecek evlenirlerken Ayşe'me kızım sakın otur hayatım ben yaparım , aaa bu yaptığın olmamış yaa gibi iki tehlikeli cümleyi asla kullanmıyorsun her ne yapıyorsan ucundan tutsun yok öyle birinin sırtına yıkılmak dedim. Oğlum da Gelin kızım da birlikte paylaşarak her işlerini yapıyor ilerde çocukları da bu görüntüyle büyüsün.
    iki el yerine dört el çalışırsa keyif yapacak zaman çoğalır:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geline verilen öğüt harika keşke her erkek annesi bunu yapsa :)

      Sil
  11. Hayatı kolaylaştırmak yerine kendi elimizle zorlaştırıyoruz. Kesinlikle katılıyorum. "Bırak dağınık kalsın" felsefesi yaşanmalı..

    YanıtlaSil
  12. Gulsah supurge sacli anne ile buyuduk biz. Ama sadece evin kizlari anneme uzulup yardim ederdi. Simdiden ben supurge olmama cabasindayim.Ama insanin ici daraliyor bazen supurge olmayinca evde. Coluk cocukla daha basks boyut oldugu kesin. Ama senin suanki modunu rol model olarak 30 yil surdurmek istiyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende şuanki halimi yıllarca sürdürmek istiyorummmmmmm :))

      Sil
  13. nedir bu annelerin her şeyden sorumlu olduklarını düşünme durumları sanırım bizden geçti ama yeni nesile yani çocuklarımıza erkek kız ayırmadan küçük yaşta sorumluluklarını bilmeyi öğretmek lazım bu sanırım yine biz annelere düşüyor... İyi tatiller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle bütün iş biz annelerde bitiyor kız çocuklarımızın bize yardım etmesine izin verirken erkek çocukların uzaktan seyretmesine ve aman oğlum sen dur ben yaparım sözlerine maruz bırakmamak gerekiyor. teşekkür ederimm :)

      Sil
  14. Ah anneler dünyanın yükü hep sizin üstünüzde olur herşeyin en iyisi olsun diye çabalarsınız.Değerleriniz bilinmemeli üzmemeli :)

    Mutlu,huzurlu tatiller diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zorla değer bildireceğiz artık yapacak birşey yok :) anneler artık eskisi gibi sessiz kalmıyor

      Sil
  15. Valiz hazırlamak boşaltmanın yanında nur nimet iş yine de (: Annelerimizin yeri hep bu süpürgelikten ayrı değil mi zaten (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy deme ya onu hatırlatmayaydın iyidi :))) hadi şimdi herkese hazırlattım bavullarınıda donunce boşaltması yine bana kalıcak :)

      Sil
  16. mecbur bırakılıyoruz çünkü bi tek biz rahatsız oluyoruz bence :)

    YanıtlaSil
  17. insan önce kendisi hem bedenen hem ruhen iyi olmalı ki, etrafındakilere daha sağlam yardımcı olabilsin. ama dışardan böyle konuşmak kolay tabii .. Türk tipi annelere uyan bir model değil :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi iki önce ben diyorsun sonra hoppp yine çocuklar ev iş koca diyorsun tabiatımız bu yapıcak birsey yok :)

      Sil
  18. amannn...
    benim de 2 günüm kaldı tatile çıkmama bavul hava tozlu tozlu duruyor hiç umurumda değil. yola çıkmadan 1 saat önce hazırlarım ben :D Eloş'a gelince o da marsupilamisini alır ben hazırım der :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amannn derken son gün geldi çattı hala ortada bavul yok :))) aa bizim ela bildiğin tokalarını ve mayosunu almış koymuş bile çantasına :)

      Sil
  19. ha haaaa ermişsin seeeen :) oleeeey yarın akşam başlıyo he tatil oleeeey tatil de süpürgesiz olsun bırak ne halleri varsa görsünler :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehhe bırakıcam herkesi kendi haline bakalım ne olacakk

      Sil
  20. Sana takilayim da bana da bulassin o rahatlık ; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gel gel şimdilik süperim memnunumda halimden :)

      Sil
  21. aynı şeyleri bayram valizi hazırlarken düşündüm ve pazar eve dönüyorum telaşın ikincisi eve dönüncer tekrar yaşanacak ve 15 gün sonra tatil için hazırlanırken...

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe