6 Kas 2014

Çocuk ve SPOR

Şimdi ki çocukların enerjilerini atması için erken yaşta spora yönlendirilmesi gerekiyor.

Kreşler ,anaokullarıda bunu destekliyor.Sporun faydası anlatmakla bitmez keşke bizler de düzenli spor yapabilsek ama kime sorsan vakit yok.Ela da doğum iznim bitene kadar yürüyüş ve pilates yaptım ama işe dönünce hepsi kaldı malesef.

Yağız ın her spor dalını denemesini istedim hep.Ama malesef oğlum önyargılı ve direk ben istemem yapamam diyerek kestirip atar.Spor da zorlama olmaz ailenin isteği değil çocuğun ilgisi ve isteği önemli denir.Ama ben zorlamasam Yağız hiçbirşeyi denemez.Sudan korkardı yüzemem derdi zorla kursa yolladım 1 ayı bulmadan yüzme öğrendi havuzdan sudan çıkaramadık o derece sevdi.Satranç istemem dedi zorla gönderdik öğrendikçe bırakmak istemedi.Tenis içinde aynısını yaptı raketle tanışınca çok sevdi son olarak basketbola gitmesini çok istedim.Onun arzusu ise futbol!!! Hiçte sevmem :) Her erkek çocuğun hayalidir önceliğidir Futbol fakat ben herşeyi bi denesin yapamazsa yada sevmezse futbola yönelsin mantığında olduğum için tabi ki yine zorla basketbola yazdırdık.Gitmyeceğim diye ağladı zırladı.Kim ne derse desin doğrumu yanlışmı bilmem ama biz hatta sadece ben zorluyorum babamıza kalsa istemiyor işte bıraksana çocuğu der.

2 haftadır gidiyor ve Yağız ın yorumu " anne basketbol futbol dan çok daha iyimiş".
Eee şimdi böyle bir yapıda ki çocuğu bilipte yapmak istemediği şeyler için gelde zorlama.Haftasonları evde tv yada tabletle vakit geçireceğine sporla uğraşsın.Bana göre yarış atı gibi koşturmak değil bu sadece gelişimine destek olmak.Fotoğrafta görüldüğü üzere Ela dan abiye tam destek :)











Sonuçta araştırmalar, düzenli bedensel etkinliklerin insan sağlığı üzerinde çok olumlu etkiler yarattığını kanıtlıyor. Spor yalnızca sağlıklı gelişme için değil, aynı zamanda kişilik gelişimi ve zihinsel sağlık açısından da önemli.

SPOR DALI BAŞLAMA YAŞI BRANŞLAŞMA YAŞI
Atletizm10-12 13-14
Basketbol 7-8  10-12
Boks 13-14 15-16
Bisiklet 14-15 16-17
Eskrim 7-8 10-12
Artistik Cimnastik 5-6 8-10
Cimnastik (Bayan) 6-7 10-11
Cimnastik (Erkek) 6-7 12-14
Kürek   12-14 16-18
Kano    12-14 16-18
Kayak  6-7  10-11
Futbol   10-12 11-13
Yüzme  3-7 10-12
Judo     8-10 12-11
Tenis    6-8 12-14
Voleybol 11-12 14-15
Halter     11-13 15 -16
Güreş     13-14 15 - 16

Sevgiler.. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 yorum:

  1. Kız Allah iyiliğini versin:))) yüzme, satranç, basket bence yeterince spora yöneltmişsiniz Yağız'ı, daha fazlasına gerek yok:))))abartma:)))hepsine de zorla göndermişsiniz ay ne yapıyorsun hayatım? Tamam sonra sevmiş ama o zorlandığı, ağladığı anları asla unutmayacak:( bir şeylere zorlama canım arkadaşım bırak her çocuk sporcu olacak diye bir şey yok, sokakta oynarken zaten bir futbolcu kadar spor yapıyorlar, önemli olan bence ne biliyor musun, bırak mutlu olsun, rahat olsun, zorlama ona, buna...
    bak ben dobra dobrayımdır yıllardır herkes bilir o yüzden lafımı sakınmam yazarım böyle sana da yazdım sakın kırılma, yanlış anlama haaa...tamam mı?:)))
    ben çocukken neye zorlandıysam hep nefret ettim ve hep kötü bir anı olarak hatırladım çünkü...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy dur başta belirteyim dobra insanlara cok ihtiyacım var senide bulmuşken kaybetmem oyuzden asla kırılmam rahat ol :)) simdi gelelim yağız a ;) bak bende mesela babam neye zorladıysa suan nefret ederim ama benim burda yağız ı zorlama dediğim sey aslında cesaretlendirme Yağız da hemen ben yapamam beceremem basaramam önyargıları var ve ben onu 1 kere itersem cesaretleniyor kendine güveni geliyor.3 yaşından beri okullarda cocuk bu yazdıklarımın hepsi biranda olmadı tabiiki.Ve birde soyle birsey var bizler bos vakitlerimizde evcilik oynar sokaklarda kosup zıplar eve girmezdik ama şimdiki cocukların boş kaldıklarında öncelikleri direk tablet telefon yada playstation ee boyle oluncada bos vakitlerini sporla değerlendirmeleri daha dogru.Sunu da belirteyim ben ilk gidişi icin zorluyorum basketbola gitti ogunun aksamı Yağız a sordum devam etmek istiyormusun istemezsen yarın gitme dedim "öğretmen beni çok basarlı buldu gidicem" dedi ve konu kapandı :) şimdi soyle haksızmıyım hehehhe

      Sil
    2. Haaa tamam o zaman ne bileyim ben de zorlama deyince gözümün önüne neler geldi:)))aslında çocuklara telefon, playstation gibi zımbırtıları almamak lazım, benim çocukluğumda sen daha doğmamıştın:) televizyon bile gelmemişti ülkeye valla daha mutluyduk, o yaşta çocuğa telefona karşıyım ben (ben de şu mandıra filozofu gibi oldum her şeye karşıyım:))) öğretmeni başarılı bulmuş maşallah değilsin haksız:)sevindim hatta...

      Sil
    3. Sıkıyorsa alma şu zamanda teknolojinin onune gecmek cok zor :) ciddimi benle yasıtsındır diye tahmin ediyordum hep :)

      Sil
  2. Merhaba! Öncelikle, blogunuzun yeni tasarımı çok hoş olmuş, güle güle kullanın. Yağız'ın yapamam-beceremem-başaramam şeklindeki önyargıları ya da güvensizliği acaba mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahip olmasından mı ileri geliyor diye düşünüyorum. Herşeyi mükemmel yapma saplantısı nedeniyle "nasıl olsa yapamayacağım, başaramayacağım" mı diyor acaba içinden kendi kendine? Selamlar, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim blogumda çalışmalar hala devam ediyor :) Yağız aslan burcu ve kaybetmek basaramamak onun asla kabul edecegi seyler değil oyuzden dediğinize katılıyorum bu saplantı yüzünden böyle yapıyor umarım büyüdükce kendini törpüleyebilir.sevgiler..

      Sil
  3. Ben de zorlandığım şeylerden nefret etmişimdir...ilk okuyunca ay niye ağlattı dedim ama annesin çocuğunu en iyi anlayan sensin...ateş 3 yaşında yüzmeyle başlatacağım bu kış iyi olur... Çok sevgiler spor şart :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim oğlanda fazla önyargı vardı dürtmek gerekiyor :) yüzme iyi bir başlangıç gercekten

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe