4 Kas 2014

Kaybolan iPHONE Telefonu Bulma

Pazar günü eşim İstanbul a gitti.Ve dönüşte ıphone düşürdüğünü farkediyor.Bana tabletinde ki facebook üzerinden telefonunu kaybettiğini yazdı.Gitti artık bulunamaz diye düşünürken internette bir video buldum.

Diğer telefonlar da varmı bilmiyorum ama iphone larda iphone 'u Bul diye bir uygulama var.Kendi telefonumda bu uygulamayı açtım ve eşimin kullanıcı adı ve şifresini girdiim.Veee direk haritada telefonun nerde olduğu önüme çıktı.BJK - FB maçına gitmişti stadyum çıkışı sanırım arabaya binerken düşürmüş yol kenarında olduğu gayet açık ve net belli.Uzaktan telefonu kayıp moduna aldım ve ekranına da msj gonderdim telefonu bulan "bu telefon kayıptır bulan 053....... numarayı arasın" gibi bir uyarı görecek.Kitlediğim içinde birinin eline geçsede asla kullanamayacak bloke olmuş oluyor.

Feribota bindiğinde farkettiği için geri dönemedi fakat birgün sonra haritada ki adresi kopyalayıp o bölgeye bakan mümessil arkadaşına gönderdi ve çocuk ta eliyle koymuş gibi telefonu gidip alıp BUrsa ya kargo yaptı.Telefon şuan elimizde hiçbir sıkıntıda yok.Helal paraymış diyorum kimsenin eline geçmeden direk bize ulaştı :)

Teknolojinin ne kadar ilerlemiş olduğuna ben bile inanamadım.Bu özellik omasa bile savcılığa telefon edip bilgi verdiğinde sinyalinden bulabiliyorlarmış.Güzel bir uygulama fakat aklıma birini bulmak bukadar kolaysa dinlemekte çok zor değildir fikri geldi resmen.


Fotoğraftaki benim telefonumun konumu fakat haritası açık değil başka telefonu ararken ekranda direk harita çıkıyor.



Neyse sonuç olarak şuan 10 kişiden 7 si iphone kullandığı için bilmeyenlere bilgi olsun diye paylaşmak istedim.Yani artık o kadar para verdiğim telefonum kayboldu diye üzülüp umudu kesmeyin.Herşeyin çözümü var ;)

http://youtu.be/HI8UIJp84vE

Not: 3 gün bloguma pek uğrayamadım resmen özlemişim :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 yorum:

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe