16 Ara 2015

Çocuk Kitapları ( Ela'nın Kitaplığı)

çocuk kitapları

Çocuk kitaplarını çocuklara okurken zevk almayan anne yoktur diye tahmin ediyorum. 3 yaş kitaplarını okurken de sırıtıyorum 10 yaş kitaplarını okurken de mutlu oluyorum.

Ela'nın uyku saati geldiğinde (ki o saat hiç gelemiyor) kitap seçimini ona yaptırıyorum ama illa kendi istediğimi de o istemese bile kendime okuyup öyle çıkıyorum odadan. Bu sıra Ela'nın favori kitaplarını tek tek yazmak istedim. Çünkü bende çocuk kitabı alacağım zaman blogger annelerin yazılarından destek alarak kitap seçimi yapıyorum.

yapı kredi yayınları  Üç Kedi Bir Dilek- Yapı kredi yayınlarına 
ait bu kitap Ela nın favorisi (benimdeee) parlak ve renkli sayfalar arasında gezinirken etkilenmemek mümkün değil. Dostluğun önemini en güzel yoluyla anlatılmış hikayenin yanında kitabın sonunda ki kedi parmak kuklası Ela nın kitabı sevmesine çok büyük etken oldu.
altın yayınları, çocuk kitapları Haydi Uykuya - Altın Yayınlarına ait bu kitap +2 yaş ve üzeri için uygun.
Uykuya dair hikaye kitabı bulduğum anda kaçırmam alırım :) Biraz olsun Ela'yı etkilesin umuduyla okuduğum bir kitap. Ela pek etkilenmedi ama içerisinde ki hikaye oldukça güzel.

tuvalet kitabı Güle Güle Kakalar - Altın Yayınlarına ait bu kitap tuvalet eğitimi sırasında oldukça etkili olmuştu. Kaka kelimesinin bu kadar sık kullanılması midemi bulandırsa da Ela'yı 12 den vurduğu için hala favori kitaplarımız arasında.

pearson yayınları Küçük Vak Vak Haydi Beni Bul - Pearson Yayınları çocuk kitapları konusunda gerçekten bir numara. Küçük Vak Vak aslında bir seri ve hepsi birbirinden güzel. Hikaye içerisine sayıların da sıkıştırılması görsel algıyı ciddi anlamda güçlendirmiş.

Kitaplara yaş sınırı koymayı çok sevmiyorum. Bu kitapların bazılarını Yağız bile meraktan okuyabiliyor. Tabii ki yaşlarına göre algılarını düşündüğümüzde bu kitaplar 2 -3 yaş üzerine için uygun gibi. Ama ben çocuklarıma ellerinde oyuncak kavrama vakitleri geldiği gibi kitap aldım ve ellerine tutuşturdum. Ve her zaman oyuncak sayısını kitap sayısından az tutmaya çalıştım. 

Şimdilik ailede baba hariç hepimiz tam bir kitap kurduyuz. Kitap okunmayan bir evde büyüyen bir çocuktan kitapları sevmesini çok beklememek gerekli.

Sizlerin de bana önerebileceği çocuk kitapları varsa seve seve kabulümdür ;)
sevgiler,






35 yorum:

  1. Şahane! Ailem Türkiye'den bir paket yollamak istiyorlar malum yılbaşı öncesi, hediye olarak ben bu listeden seçip seçip yazacağım şimdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen iste ben bile yollarım canım nolcak ;) biliyormusun bilmiyorum ama kitapyurdu sitesinin yurtdışı gönderimi de varmış.

      Sil
  2. Merhabalar.

    Efendim, şimdiki anne ve babalara ve bir de çocuklara bakıyorum da bugünün çocukları ne kadar şanslı diyorum. Kitaplığı bir tarafa bırakalım, bir kitabım bile olmadı. Sadece okuldan 25 kuruş karşılığında haftalık dergimiz vardı. Onu da kimi zaman alabilirdik, kimi zaman alamazdık. Para nerdeydi? Yoksulluk vardı. Yazı defterim bitmişti, yenisini alamadığımız için, defterin tamamını silgi ile temizleyerek aynı defteri yeniden kullandığımı hatırlıyorum.

    Efendim çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirelim, tüm imkanlarımızı onların en iyi, en modern şekilde yetiştirilmesi için seferber etmekten çekinmeyelim. Aksi halde, batıyla başka bir şekilde boy ölçüşemeyiz.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değerli yorumunuz icin tesekkür ederim bugün anne babalar gerçekten elinden gelen her şeyi yapıyorlar umarım kıymet bilinir ;)sevgiler

      Sil
  3. harika bir yazı olmuş :) kendime mi alsam acaba diye düşünmekteyim :D

    YanıtlaSil
  4. Aynen ya biz bile bayıla bayıla okuyoruz bunları. Çocuklar da bayılıyor rengarenk kitaplara. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. entrikadan uzak süslü bir dünya daha ne olsun :)

      Sil
  5. cok guzel bir yazı olmuş tebrik ederim kızım 2007 li kızım var senelerdır kitapçıdan çıkmayız :) oyunca kcıdan cok kitapcıya gideriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde de durum aynı insalllah hep böyle olurlar ;)

      Sil
  6. Ne güzel şimdi çocuklar için envai çeşit kitap var.Ela çok şanslı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi çocukların hepsi çok şanslı gercekten

      Sil
  7. bi de şarkılı olanlar var hani, akşam oldu karnım da cıktı gibi ne güzel onlar da yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bak nasıl biliyor o dönemi geçtik çok şükür çünkü inanılmaz pahalılar :)

      Sil
  8. çok güzel bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  9. Çocuk kitaplarının çocuk gelişimine katkısı çok büyük...
    Önerdiğiniz kitaplar da çok güzel.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle katkısı büyük çok teşekkür ederimm. sevgiler

      Sil
  10. Ben de yiğenimin uyku saatinden biliyorum, bazen anneyi, babayı uyutuyor, kendisi ayakta kalıyor.Kitapları var, her kitabında neler olduğunu biliyor ve bizlere anlatıyor. İtina ve özenle yetişiyor bu çocuklar, emekleriniz boşa gitmez, merak etmeyin.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağaç yaşken eğilir şimdi kitapları sevdirdik sevdirdik bidaha çok sallamazlar :) teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  11. Ahahaha:))Güle Güle Kakalar diye kitap ilk kez duydum:) Çok değişmiş çocuk kitapları da, benim zamanımda Peter Pan, Külkedisi, Çizmeli Kedi filan vardı bir de masallar tabii....bunlar da hoşmuş ama...kitap kurdu olmasına çok sevindim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Külkedisini bilen yok artık eski kitapları buldukca da alıp Yağız a okutuyorum çok güzellerdi çünkü :)

      Sil
  12. Ben de çok kitap okurum ama oğlum çok zor ve az kitap okuyor :( umarım Ela büyüdükçe kitaplardan daha da zevk alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh umarım şimdilik iyi gidiyorda okul zamanı belli olur :)

      Sil
  13. BAYILIYORUM KİTAP OKUMAYA :) SİZ DENEYİMLİ ANNELERİN ÖNERDİĞİ MEMNUN KALDIĞI HERŞEYİ NOT EDİYORUM BEN İNŞALLAH GELECEĞİN ANNESİ OLARAK :)
    ELA PRENSES HEP ÇOK SEVSİN İNŞALLAH OKUMAYI :)
    madamemine.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temeli sağlamlaştırdın yani süper :) Allah isteyen herkese nasip etsinn

      Sil
  14. Yeğenime kitap aldığım zaman önce kendim okurdum. Sonra verirdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende onu çok yapardım şimdide çocuklara yapıyroum :)

      Sil
  15. canımın kitaplarına bak sen yaa :) bıcır bıcır da okur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende ufaktan başlamasın kuklalı kitaplar var mesela simdiden dikaktini cekebilir minik kuzunun ;)

      Sil
  16. Ben bu çocuk kitaplarını okuyamadım malesef. Benimkiler belgesel tarzı kitapları seviyorlardı. Hele bir tane seride böcek-fare gibi canlıların yaşam alanları çeşitleri falan....Ben bunu okumam deniz canlılarını okuyacağım diyen bir anneydim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) koptum ya çocuk milleti çok alem neyi seveceği belli olmaz

      Sil
  17. Ben Duru daha 6 aylıkken kucağına kitap koyup uyutuyordum, ve biraz daha büyüdüğünde her fırsatta onları yırtmamamız gerektiğini ve faydalarından bahsettim. Duru'nun kitaplığı çok zengin neden acaba hiç bloğuma eklemedim diye düşündüm hatta bu yazıyı görünce :)) Ben morpanın kitaplarını tavsiye ediyorum. Duru çok severek okuyor.Ela da sevecektir diye düşünüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka koymalısın ben kitap alacagım zaman blogger annelerin bloglarını mutlaka ziyaret edip kitap tavsiyeleri varmı diye bakıyorum.anne tavsiyesi önemlidir ;) morpa yayınlarını Yağız da çok kullandık hala odev konusunda destekçimizdir Ela da hiç denemedim.

      Sil
  18. Ya Gülşah sana bişey itiraf edicem. Ben de kızıma masal kitapları, boyama kitapları falan alıyorum. Masalları okurken ben uyuyorum, boyamaları yaptırırken de bi bakıyorum ben boyamışım :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe