9 Ara 2015

Duygu Sömürüsü

motto önce ben


Kendin de en sevmediğin özelliğin ne deseler? Yapılan her duygu sömürüsüne inanıyor olmam derim. Yaşadığı en ufak şeyi dram mış gibi anlatanlara kendimi kaptırır ve çok üzülürüm.

Gel karşım da ağla en az senin kadar ağlarım yetmez bir de senin derdini kendi derdim gibi üstlenir geceleri uykum kaçar dertsiz başıma dert edinirim.

Acıklı bir bakışa kanarım mesela içim parçalanır.

Hele ki kucağın da bebeği ile dilenen bir kadın görsem haykırırcasına ağlamak isterim.

Dizi izlerken bir anne ağlasa, bir evlat zulüm görse gerçekmiş gibi içten içe ağlarım.

Çocuklarım hastayken naz yapsın ya da düştüklerin de acıyan yerini öpmemi istesin aklıma çocuk esirgeme de ki kimsesiz çocuklar gelir onlara hastayken kim bakıyor ya da düştüklerin de yaralarını kim öpüyor sarıyor diye beynim de milyon tane soru döner onlar içinde dua ederken bulurum kendimi.

En çok hatalarımı duygu sömürüsü yapanlara kandığım zamanlar da yaparım. Bunu 32 yıldır bilirim ve bir arpa boyu yol alarak kendimi iyileştiremem.

Tipik balık burcuyum ve herşeye ağlayabilirim hele karşım da biri ağlarsa vallahi onu bastırır ben ondan daha çok ağlarım :)

Bunları neden yazdım bilmiyorum. Geçen hafta eşim ufakta olsa dizinden bir ameliyat geçirdi. Çoğu arkadaşım yanımdaydı telefonla bile destek oldular. Ama bazıları ise bir mesaj bile yazma gereği duymadı. Oysa ki içlerinden bazılarına ciddi fedakarlıklar yaptım. Karşılıklı değil tabii ki ama insan böyle günlerde bekliyor işte. Kendime kızdım sonra kimse için kendini hırpalamayacaksın dedim. Dedim de işte huy bu düzelir mi bilmem.

 Yeni bir yıl gelirken kendi kendime kararlar aldım. Beni üzen insanları çok fazla hayatımda tutmak istemiyorum. Sadece kendi egoları için beni arayıp soranları da bir elemeden geçirmek istiyorum. Bazıları için harcadığım vicdan azabı saatlerimi hayatımdan söküp atma gibi planlarım var. Bir köşeye koyup hepsini unutayım diyorum. İşlerine gelince ortaya çıkarlarsa yüzlerine birde ben gülüp arkamı dönmeyi deneyeceğim.

 Deneyeceğim diyorum hala kesin konuşmuyorum çünkü bu garip bir huy türü ve biliyorum ki çoğunuz da da mevcut. Kolay kolay da değişmediğini bilirsiniz. Ama zamana çok güvenirim ben; her yaraya kabuk bağlatır, her vicdanı susturur, her haksızlığı karşılıksız bırakmaz ve her an içinde ki çocuğu biraz daha büyütür. Büyüdükçe değişmezsin belki ama akıllanır kendine başka yollar çizmeyi öğrenirsin. Bunun da en büyük yardımcısı zamandır.

 Aslında anne olduğum ilk yıllar da belirlediğim bir mottom var ÖNCE BEN bunu her zaman hatırlattım kendime gözümün gördüğü her yere de yazarım bloğum da da çokça kullanırım hatta bloğumun sağ tarafın da açıklama kısmımda da var çok da faydası gördüm. Her bunaldığım da derin nefes alıp ÖNCE BEN diye tekrarlarım. Kabul ediyorum ki annelik serüvenim de daha çok uyguladım etrafımda ki insanların yüzüne karşı önce ben diyemedim ama deme vakti gelmiş gibi görünüyor.

 2016 için kendime yol listeyi hazırlayacağım belki canım sıkıldıkça bakar hedeflerime sahip çıkarım ;)

Sevgiler,





39 yorum:

  1. Ha işte al benden de o kadar Gülşahcım . Biz ne kadar da benziyoruz diyorum her yazında... Yeni yaşımla aldığım kararlar birebir aynı desem anlatmış olurum kendimi . Kısa öz artniyetsiz az ama öz iyi insan biriktirmek ve gerisini elekten elemek. 30 a bir kala 30 da nolurum bilmem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanal alemde elektriğimin tuttugu insanlardan birisin ;) yakın olsak bayagı iyi anlasırız eminim ;)

      Sil
  2. evet hayatımızdan negatif ve bizi üzen insanları çıkartmak lazım kesinlikle ..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun Gülşah'cım, hafif atarlı bir yazı okudum sanki :) kimse için kendini hırmayamacaksın kısmına mührüm olsa basarım :) mutlu yıllar

    YanıtlaSil
  4. Bence de vakti gelmiş; nasıl giymediğimiz giysilerimizi kullanmadıklarımızı ayırıp atıyor veya veriyorsak, aynı şey insanlar için de geçerli olmalı. Gereksiz insanları ayıklarsan çok ferahlayacaksın, ben dönem dönem yapıyorum çok faydasını görüyorum - bir balık insanı olarak ;) Geçmiş olsun bu arada, "ufak" yazmışsın ama ameliyat ameliyattır... Çabuk iyileşsin umarım beylerin "naz"ı bir başka oluyor bu dönemde :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sendemi Balık burcusun :) sağol cnm. Beylerin naz konusuna hic girmiyor kendimi tutuyorum anla sen :))

      Sil
  5. Eşine ve sana geçmiş olsun dileklerimi kabul et lütfen. Zor zamanlarda insanın yalnız olmadığını bilmek insana hakikaten bir güç veriyor bu görüşüne tamamen katılıyorum. Anne olunca insanın dünyaya bakışı daha bir hassaslasiyor. Bunu değiştirmek bana biraz zor görünüyor açıkçası... Sevgiler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm teşekkür ederimm. Değişmek zor gercekten sadece gereksizleri hayattan uzaklastırsak yeter ;)

      Sil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben her sene bu listeyi yapıyorum :) Hem böylece geçirdiğim seneninde z raporunu alıyorum. Gelecek sene için iyi bir başlangıç oluyor :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yok yok bu sene bende yapıcam bi liste iyi olacak :)

      Sil
  7. Gülşah benim de en kötü huyum karşımdaki insanlara çabuk inanmak. Bu yüzden çok kandırılmışlığım var yani. İnşallah sen de ben de bu huyumuzdan kurtulabiliriz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Birinci derece yakınlarım dışında gayet ketum olabilirim ben. Bana yamuk yapan ya da beni kullanmaya çalışan kişilere ikinci bir şansı pek tanımam. Hoş bu beni rahatlatıyor ama biraz da yalnızlaştırıyor malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabiliyorsan ne mutlu 10 tane dostum olacagına 1 tane dostum olsun huzur versin yeter yalnızlık huzursuzluktan daha iyidir .

      Sil
  9. Balık burcu olduğunu kaçırmışım bak, çok haklısın.."önce ben" demek lazım..
    Eşine de çokça geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Çok haklısınız.Zor zamanlarında insan destek bekliyor.Hele de vakti zamanında yanında olduğu kişilerden daha çok bekliyor.Ancak maalesef insanlar da vefa duygusu azalmış.Her ne kadar ben de yapamasam da o tip insanlardan uzaklaşmalıyız.Çünkü bugün böyleyseler muhtemelen yarın da böyle olacaklar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vefa vicdan bitmiş bencillik hepsinin yerini almışşş. ne kadar uzak durursak okadar iyi

      Sil
  11. Ben doğum günlerimde liste yapardım eskiden, şimdi yılsonuna kadar hazırlayacağım bir liste, çizdikçe mutlu olmak istiyorum, biraz törpülemek lazım kendimizi, yoksa insanlar herşeyi en iyi biliyor kendilerince, bir biz bilemedik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. liste şart ben yapmadım hiç ama bu yıl kendim icin cok sey yapmaya karar verdim :) hadi hayırlısı :))

      Sil
  12. Geçmiş olsun dilemiştim tekrar geçmiş olsun bir daha hiç başınıza gelmesin. Boyle zamanlar insana ihtiyac duyulan zamanlar, ben de beklerdim dogrusu. Artilari eksileri bir tarafa koyup cok eksisi olanlarla mesafeyi koymak gerektigini dusunuyorum. Boyle insanlar kendini o kadar hirpalamaya degmez!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn çok teşekkür ederimm. gercekten değmez bunu iyi anlamış oldum

      Sil
  13. Sevgili Gülşah po kadar güzel yazıyorsun ki hikaye okur gibi sonuna kadar keyifle okuyorum yazılarını. Koy ver gitsinler diyesim geliyor, kendim yapamasam da.Bazı insanları hayatımızdan yavaş yavaş çıkarmamız , gerçekten de bize çok iyi gelecek.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iyi şükür eşim. yazılarımı beğenmene ayrı bir sevindim :) arada gercekten koy ver gitsin demek gerek baska turlu cekilmez ;) sevgiler

      Sil
  14. Bu arada çok geçmiş olsun . Umarım eşiniz iyileşmiştir.

    YanıtlaSil
  15. Artık insanlarla arkadaş olunmuyor. Herkes fırsatçı ve karşılık bekler olmuş. Vefa denen şey tamamen bitmiş durumda. Bende çok hayıflanıyorum bu konuda o insanları tek tek arayıp tartışmadan içimdekileri dökmek istiyorum, sonra da vazgeçiyorum işte.

    YanıtlaSil
  16. Hele bir de böyle zor günlerde... Tekrar çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  17. Eşiniz için geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum..
    Ağlamak konusuna gelince ben öyle çok ağlamam ama, çok içimde yaşarım her şeyi ve çok hissederim acıyı.. Dünyanın öbür ucundaki bir olay beynimi günlerce kurcalayabilir. Hayatım boyunca görmeyeceğim bir insan için üzülüp acı çekerim mesela..
    Garip hisler bunlar.. Veya incelik, hassaslık.. Bilemiyorum artık..
    Ama keşke bunlar her aklıma geldiğinde ağlayabilseydim. belki daha rahat hissederdim. Birikmesi de çok fena...
    Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ağlamak rahatlatıyor gercekten içimde tutayım kötü oluyorum ben mesela sanırım biraz yapı meselesi bukadar sulu gözlü olmayaydım iyidi gerçi :) tesekkur ederim kucak dolusu sevgilerrr

      Sil
  18. Empati duygusunu yaşayabilmek bir erdem. Yine de hassasiyetinizi kullanmaktan çekinmeyecek insanlar var. Dikkatli olmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet artık herkese karsı dikkatli olmakta fayda var

      Sil
  19. Bende aynısını doğum yaptığımda yaşadım. Halende yaşıyorum. Bence o arayıp sormayan bi mesaj atmaya dahi tenezzül etmeyenler güzel aile hayatını evlatlarını iş hayatını çekemiyorlardır :)

    YanıtlaSil
  20. Bazen herkese hak ettiği kadar davranmamız gerekiyor bence, buna alışmak zor olsa da (:

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe