23 Ara 2015

#kısacıkruhhali

2 gündür sosyal ağlardan takip ettiğim 3 çocuğun melek oldu haberleri ile dağılmış durumdayım.

Dokunup hissetmeden acı paylaşmak başka bir şeymiş. Konu annelik olunca insan hemen kendi evladını kaybetme korkusuna kapılıyor. Bütün gece rüyalarım da o korkuyu ve acıyı yaşadım. Ben olsam nasıl yapardım, nasıl dayanabilirdim diye sorgulayıp durdum. Empati kurulması en zor durumlardan birisi budur. Çok zor...

Birde bu insanların hesaplarına girip girip her fotoğrafın altına dramatik yorumlar yazanları var. Hayretle okuyorum. Yapmayın yazık günahtır. Başın sağ olsun yazın sabır dileyin yeterli. Nedenini, niçini sorgulayıp o meleğin fotoğrafı altında tartışmalar yaratmayın. İnsanlara tekrar tekrar acı yaşatmayın. Bunu yapmaya gerçekten hakkınız yok.

Ruh halim çok karışık çocuk ölümleri olmasın hiç bir anne bu acıyla sınanmasın. Ve gerçekten Allah evladını kaybeden tüm annelere sabırların en büyüğünü versin.

Artık her günü geri kalan hayatımın ilk ve son günüymüş gibi yaşamak istiyorum. Çünkü gerçekten 1 saat sonrasının garantisi yok.

Sevgiler,



7 yorum:

  1. Acı haberlere ben de rastladım maalesef..:( Olmuyor, insan bir türlü kabullenemiyor.. Çok acı.. Allah ailelerine sabır versin..
    Acıyı paylaşmaya çalışmak iyi güzel de, zaten üzgün olan, ciğeri yanan insanların paylaşımlarının altına o insanların belki de daha çok üzülmesine sebep olabilecek yorumlar yazmak da bir o kadar acı..
    Allah sabırlar versin..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmışsınız... Ben de çok üzgünüm.

    YanıtlaSil
  3. :( 1 dakika sonrasının garantisi yok, ben de çok takıldım aynı şeylere..
    Ayrıca ölü evi çok dikkatli girilmesi gereken, fazla konuşulmaması, az ve öz, gereksiz yorum ve sorularla köstek değil, destek olunması gereken bir ev. Çok hassas bir dönem.. Cenazesi olana çok dikkatli, empati kurarak yaklaşmak lazım, ya da beceremeyeceksen bir süre uzak durmak lazım, acı çok taze..

    YanıtlaSil
  4. Bir süredir sanal alemden uzağım.Efsunu teadüfen öğrendim çok çok üzüldüm.diğer iki melek kim? bilmiyorum hiç.

    YanıtlaSil
  5. Aynı şeyleri düşünüyorum.Resımlerın altına yazı yazmaya ıse ki sürekli sebebını fln soranlar var anlayamıyorum..empatı yoksunu bır mıllet olduk yazık:(

    YanıtlaSil
  6. Ne zor bir durum Allah ailesine sabır versin.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe