4 Haz 2015

Yurtiçi Kargo Sorunsalı


yurtiçi kargo

11 yıldır uluslarası bir kargo firmasında çalışıyorum. 3 çalışta telefonu cevaplama, 2 kişiden fazla kişiye müşteri aktarmama gibi kurallarımız var. Süreklilik için, kazanç için, müşteri memnuniyeti içinde olması gereken bu.

 Ama gel gelelim ben hiçbir yurtiçi kargo firmasında değil 3 çalışta tüm gün aradığım zamanlar da bile o telefon bir türlü açıldığını görmedim. Müşteri hizmetlerini arıyorsun tamam biz bilgi veririz diyorlar ne dönen var ne sorunu çözen.

 Ben kolay kolay öyle sosyal ağlarda falan firma şikayetleri yazmam çünkü hep orda çalışan ekmek yiyen insanları da düşünürüm. Ama yurtiçi kargo beni cidden iyice çileden çıkardı.

 1 gün önce kitapyurdu ndan 3 arkadaş kitap aldık. Her ay düzenli alırım sürat kargo ya da mng ile de sorunsuz 1 günde de elimde olur. Ama bu sefer sanırım seçmeyi atladım yurtiçi kargo ya verilmiş. Zaten bunu duyan arkadaşlarım "eyvah Gülşah ın kargolar da kesin sorun çıkacak" diye dalga geçtiler. Öyle de oldu. Çünkü benim yurtiçi kargo ile gelen hiçbir gönderim Allah sizi inandırsın sorunsuz 1 günde teslim olmadı :)

 Yurtiçi kargo yu görünce saat başı takip edeyim de yanlış yere gitmesin dedim ve demez olaydım hakkaten yine başka bir ilçede ki şubelerine göndermişler. Kargo üzerinde Osmangazi yazıyor ama bunlar Nilüfer ilçesine yolluyor. Arayıp yanlışlığı düzelttireyim dedim ama telefonu açan birini bulursanız koşarak gidip öpesiniz gelir. Ne açan var ne maile dönen var. Müşteri hizmetlerini aradım kitapyurdu na söyleyin düzelttirsin dedi. Pardon da kargo üzerinde ki adresi karıştırıp başka ilçeye gönderen siz neden kitapyurdu düzelttirme yaptırsın? Tabii ki cevap alamadım kapadım telefonu ve psikopata bağlanmış gibi tüm şubelerini aradım. Neyse ki bir şube telefonu açtı sevinçten ağlayacaktım. Nilüfer ilçesi zaten gönderinizi sevk etmiş dedi şaşkınlıkla "vay be ne güzel" dedim durdu ama oda yanlış şubeye sevk etmiş dedi hiç küfür etmedim vallahi sevgiyle de değil ama tepkisiz bir şekilde kapattım telefonu.

 Son durum kimseye ulaşmaya çalışmıyorum kader kısmete bıraktım kısmetimse kitaplarım 1 hafta 10 güne gelir önce bütün Bursa şubelerini gezsin acelesi yok elbet doğru yolu bulur gelir diyorum. (çaresizlik işte)

 Birde reklamlarında "söz verdiğimiz gibi" ve "kargonuz bir tıkla kapınızda" gibi sloganları var görünce gülüyorum artık.

 Yani insanlık hali bizlerde böyle karışıklıklar yapabiliyoruz, hatalar olabiliyor yanlış yere gönderimler yapabiliyoruz ama bu ilgisizlik, bu boş vermişlik durumu yurtiçi kargo nun kalitesizliğinin göstergesinden başka bir şey değil. Her gönderide şikayet maili yazıyorum her geri dönüşleri ben kendi çabamla çözdükten sonra oluyor.

 Bu da bana son kapakları oldu artık sadece Yurtiçi kargo ile gönderim yapan firmalardan alışveriş yapmamaya çaba gösteriyorum.

 Benim merak ettiğim bu bir tek banamı denk geliyor varmı benim gibi sorun yaşayanlar?


56 yorum:

  1. Eşim yurtiçi kargo da çalışıyor ama bende şikayetçiyim her konu da :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) çalışanlar da memnun değil anladığım kadarıyla

      Sil
    2. Aynen öyle :)
      Hem müşterileri olarak hem de personel eşi olarak kesinlikle memnun değilim. :))
      Kargo takipleri , ulaştırmaları sıfır

      Sil
  2. canım bizim aile komple yurtiçi kargo da :) bende kendi çalıştıkları firmayı şikayet ettim. ki eşim, kayınpederim, kayınbiraderim bildiğiniz şubede değiller Avrupa Bölge Yüklenicisindeler. Şubeler sorumsuzmuş kendileri de şikayetçi. Eşimin dediğine göre Yurtiçi Kargo iflasın eşiğine gelmiş. Personeller çok sorumsuzmuş. Şikayetinde haklısın yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla yaında iflas ederler gerçekten ellerinde müsteri tutma gibi bir çabaları hiç yok internette cok fazla şikayet okudum.

      Sil
  3. Yurtiçi Kargo gerçekten sorunlu. Aras kargo telefonla bile arıyor. Yurtiçi gelen gönderimi şans eseri buldum. Hicbirsey yapıştırmadiklari gibi posta kutusuna bilgilendirme bile atmamislar. Ne de mesaj ne de telefon. Deyince de dağıtıcı adam kargodaki nerdeyse beni dovecekti iftira atiyormuşum diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bide öyle yapıyorlar hakkaten ben suçluymusum gibi :) yavuz hırsız ev sahibi şaşırtır bosuna dememişler :)))

      Sil
  4. paylaşım için teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. Evet yaşadım Gülşah hnm, Bursanın yurtiçi kargosu hakikaten bir kabus. Benim akrabaların büyük kısmı Tirilyede yaşar ve orada kime sorarsan sor dayımın evini hemen gösterir. Biz 2011 de düğün davetiyelerimizi yurtiçi kargo ile ona diğer akrabalara iletsin diye gönderdik ve bugüne kadar eline geçmedi. Hatta öyle birisi ikamet etmiyormuş diye yalan uydurdular, ben katiyen yurtiçi kargoyu kullaıyorum ve tavsiyem kimse kullanmasın... Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy üzüldüm ya davetiye yani bu demek önemli şeyleri hiç birşekilde vermemek lazım sonu belli değil :)

      Sil
  6. yurtiçi kargoda bende sorun yaşamıştım

    YanıtlaSil
  7. ben yurt içi ile sorun yaşamadım ama mng sürat ve aras ile problem üstüne problem yaşadım hiç birini kullanmayacağım bir daha..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani hepsiyle sorun yaşayabiliriz insanlık hali ama üst üste gelmesi gercekten hiç hoş değil

      Sil
  8. Aynen.. pek cok sorun yasiyoruz biz de. Adi var sadece, bayiden sikayet etmek ne kadar dogru? Onları eğitip dogru yonetmek de onlarin isi sonucta.

    YanıtlaSil
  9. slm bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım.
    Bursa yurtiçi kargo gökkuşağı şubesi ile çalışıyorum ben de daha bir sorun yaşamadım ama ...
    bende yeni bir sayfa sahibi olarak ziyarete beklerim...
    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım yaşamazsınız da :) blogumada hosgeldiniz cok memnun oldummm

      Sil
  10. Yurt içi kargo ile sorun yaşamıyordum ama son zamanlarda ben de sorun yaşıyorum ama Aras Kargo daha da beter. Şu an en iyisi MNG sanki

    YanıtlaSil
  11. Yurtiçi ile gelen bütün kargolar sorunlu. Mng ile vana 3-4 günde gelirken yurtiçi 1 hafta 10 günde zar zor getiriyor. Asıl sorun ezilmiş hasar görmüş halde gelmeleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür hasarlı gelen gonderim olmadı geç geliyor ama sağlam geliyor buna dua ediyroum :)

      Sil
    2. Fikrimühim paketimi yeniden kendileri bantlamışlar. Stand denen birşey kalmamıştı şampuanları yatay şekilde üst üste koymuşlardı :)

      Sil
  12. Geçenlerde ben de dikkat etmemişim yanlışlıkla yurtiçiyi seçmişim. 15 günde geldi kitaplarım. Belli ilçelere göre teslimat günleri belirlemişler onun dışındaki günlerde getirmiyorlar. Sinir olunmayacak gibi değil gerçekten.
    En hızlısı Aras belki de bizim onla anlaşmamız olduğu içindir bilemiyorum. Mng de iyi ama hakkını yemeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aras ve mng bizim burdada hızlııı yurtiçi hikaye :)

      Sil
  13. Ben kargo tesliminde pek sorun yaşamamıştım daha önce.Şehir değişikliğinden sonra özellikle şuna dikkat ettim sorun genelde bazı şubelerin dağıtımında oluyor.Çünkü özellikle bazı kargo taleplerimde unutulup 3 gün dolaştığı, güvenliğe tesim edin dediğimi beni aramadan evde yokum diye döndürüp beni uğraştırdıkları, bana teslim edeceklerini posta kutusuna sıkıştırdıkları oldu.Ve bu kadar deneyime vurgulu reklam bence komik oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin komiş tarafıda o zaten okadar vurgulu yapılan reklamlara bak birde hizmete :))

      Sil
  14. Bana da nedense kargoyu hep 5 ten sonra getiriyorlar, hiç sabah kargo gelmedi bugüne kadar ama neyse ki getiriyorlar.

    YanıtlaSil
  15. Yurt içi kargo ile de, Aras kargo ile de sorunlar yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.Beşinci katta oturduğumuzdan yukarıya kadar çıkmak istemiyorlar, aşağıdan zile basıp çocuk gibi kaçıyorlar ki bizi evde bulamamış olsunlar :) Çoğu zaman arkalarından sesleniyoruz yada gidip elden alıyoruz.Zaten ülkemizde pek çok hizmet sadece reklamlarda :(

    YanıtlaSil
  16. aynı sıkıntıları o kadar çok yaşadım ki Yurtiçi kargo dendimi sinirlerim tepeme çıkıyor
    asla gönderdiğim şeyler zamannda gitmiyor
    küçük bir şehirde yaşamama ragmen en az 5 günde elime geçiyor gelenlerde
    telefonlar aynen dediğiniz gibi çoğu zaman dönüş yapan bile olmuyor :( defalarca da genel müdürlüklerine şikayet ettim ama en ufak bir düzelme olmadı :(

    www.lerzankaradan.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yokk şikayetleride sallayan bir birimleri yok maalesefff

      Sil
  17. Benim neredeyse hiç sorun yaşamadığım kargodur yurt içi ,Bu işler çalışanların keyfi hareketleri yüzünden de olabiliyor .ben de MNG sıkıntılıyım aynı böyle blogum da yazmıştım şirketle defalarca görüşüp hiç bir sonuca varamamıştık.
    en az 5 ürünüm de eve paramparça geldi .:(( tesadüfen de hep eşime denk geldi paketler sadece bir kez gelen ürünü kurtardık o da ahşaptı ve bir armağandı parçaları yapıştırabildik..
    bazı şubelerin ürünleri yüklerken ya da indirirken denk geldim ve neden sağlam bir şey gelmediğini o zaman anladım canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. savurup atıyorlar bir firmayı en iyi çalısanları gosterir zaten

      Sil
  18. kesinlikle 2 kez gönderim yaptım sağı solu aramaktan müdürlüğe mail atmaktan faturam çok kabarık gelmişti kargom hiç ilgi alakası olmayan birisine teslim edilmiş 3 gün sonra yiğenime ulaştırmıştım bir daha tövbe yarım saat yol yürürüm yurtiçine gitmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. basıp gidip kendim teslim alırım bidaha onlara verdirmem diyroum bende :))

      Sil
  19. Benim zilimi bile çalmayıp geldik bulamadık dediler. Daha doğrusu ben aradım öyle geldik bulamadık dediler. Kağıt astık dediler. Hepsi yalandı. Şikayet ettim. Şimdi tıpış tıpış getiriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi şikayetten sonra düzelmiş :) bizim burda hic bi gelişme yok

      Sil
  20. Benim eşim de eskiden çalışmış bu kurumda. Pek iyi anmaz.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çalışanları memnun değil onu kuryelerdende duydum bende

      Sil
  21. Yurtiçi kargoda bence rahatlık işaretleri bunlar. Halbuki diğer kargolar çıkışta farkında değiller, umarım çekidüzen verirler kendilerine (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla dükkanı kapatırlar boyle rahat devam ederlerse gorunen o :)

      Sil
  22. Ben de çok sorun yaşadım onlarla. Bu anlamda en sorunsuz çalıştığım MNG kargo oldu. Aras Kargo da fena değil, nadir oluyor aksaklıkları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende en cok mng ve sürat kargodan memnunummm

      Sil
  23. Aras Kargo birazcık iyi. Bir ara UPS Kargoyu kullanmıştım o da harikaydı. MNG Kargo ile ev arası 50 metre ama kargo hep akşam üzeri gelir yine Yurt İçi Kargo da öyle.

    YanıtlaSil
  24. Geçen gün kargonuz gelecek diye msj geldi. Bekledim kargo gelmedi akşamına bir msj kargonuz isteginiz ile şubeden teslim alınacakmış diye geldi. Haayda oldum. Ben aramadım kı gelip şubeden alacağım diye. Neyse gittim 9 a 10 vardı. İçeri almadılar neymiş 9 da açılıyormuş kapıda beklettiler. Çok sinir olmaya başladım bende YURTİÇİ KARGOYA ...

    YanıtlaSil
  25. Pek kargoyla işim olmuyor o yüzden bir şey diyemeyceğim Gülşah'cığım.
    Geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  26. Gerçekten de öyle. Halbuki önceden bu şekilde değildi. Farkındalar mı acaba ?

    YanıtlaSil
  27. Bende genelde aldığım kitapları mng'yle getirtirim bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Mecburi olarak 2 kez Yurtiçi'yle getirttiğim iki kargomda da sorun yaşadım, siparişlerim eve gönderilmedi.

    YanıtlaSil
  28. Yurtiçi Kargomu?Allah korusun diyorum kısaca.
    Defalarca şikayet edip,sonuc alamadığım bi firma.
    Bu sadece Bursa için değil,Antalya içinde adres bulamama sorunları var bunların :)

    YanıtlaSil
  29. Yurtiçi Kargo 119164981691 No.lu gönderiyi 7 yerine 70 desi yazan şube ve yanlışlığı teyit eden teslimat şubesiyle birlikte merkezi 4-5 kez hem arayıp defalarca sözlü ve yazılı bilgilendirmeme, en son 1 ay önce görevlimiz faturayı düzeltip ardından para iadesi gerçekleşecek cevabı vermelerine rağmen ortalıkta yoklar. Yurtiçi Kargo bir yanlışı yapıp üzerine yatıyor, Yurtiçi Kargo bu şekilde haksız kazanç elde ediyor. Eğer yapılan yanlış size bildirilmiş ve bunu düzeltmiyorsanız bu işlemin adı yanlışlık değil hırsızlıktır. Yurtiçi Kargo dan daha önce de en az 7-8 kez aynı zararı yaşadım.

    YanıtlaSil
  30. Bir yurtici kargo calisani olarak ben bile subelere ulasamazken sayin musterilerimiz nasil ulassin. Arada baska illerden musterilerimiz rast gele bizim subeyi arar. Dertlesmek istedigini soyler sonra kapatir. Durum o kadar vahim. Ama soyle bakin birde. Burada tek sorumlu kurumsal adi altinda sirker kuran yurtici kargo yonetimidir. Yillarca somurmusler calisanlari. 14 16 saat e kadar calistirmisla4. Yetmemis calisma bakanligi tarafindan denetlenince gecmise donuk o fazla mesaileri ki gunde 4 6 saat yapar. Bunun karsiligi olarak ayda 100 tl hesaplayip calisanlardan alacagimiz kalmadi diye kagit imzalatmislar. Sozde kurumsal firma. Ha denetlenmeyen subeler. Baska benim calistigim. Dua edip bize denetci gelirse sakin soylemeyim cok ceza yaziyorlar diyen insanlarin aslinda o korktugu ceza meblagi devletin degil calisanlarin cebine girecegini soylemedi. Dusunun yillarca calis didin gunde 4 6 saat fazla. Ama kendini bilmez insanlar kendilerini acindirip o alin terlerini hice saysin. Boyle kurumsallik olmaz. Tek temennim Calisma bakanligi tarafindan subelerib denetlenip turkiye geneli geriye donuk o haklarin odenmesi. Yurtici kargo Istoc Sb. ERCAN ARSLAN

    YanıtlaSil
  31. Kesinlikle katılıyorum yıl 2017 olcak ama hizmet hala aynı. Şikayetler de sonuçsuz

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe