23 Eki 2015

Çalışan Annenin Haftasonu Klasiği

haftasonu hayali

Cuma günlerini özellikle çalışan anneler olarak pek severiz.

Sabah erken kalması, giyinip koştur koştur evden çıkması yok. Geç saatte uyanıp kahvaltı edecek, sonra kahvesini alıp tv karşısına kurulup zapping yapma hayalleri kurarız. Şahsen ben böyle hayallerle bitiriyorum cuma gününü :)

Sonra ne oluyor?

 Cumartesi sabahın 7 sinde Ela kalkıyor "kalk uykumuz bitti" diyerek başlıyor ağlamaya. Sen içeri gidebilirsin benim daha uykum var desem de ikna olmuyor. Önce beni ve babasını sonra da abisini çıkardığı bin bir türlü arızalarla uyandırıyor sabah 8 de herkes cin gibi oturur vaziyette oluyoruz.

 Bazen babası ben alır içeri giderim sen yat uyu diyor keyifle çekiyorum yorganı üzerime tam gözümü kapatıyorum işte o anda Ela yine tepeme dikiliyor "uykun yok kalk anne" diyor. Uykumun olduğunu ve buna benim karar verebileceğimi açıklamaya çalışırken zaten uyku falan kalmıyor. Bazen inadına yine arkamı dönüp uyumaya çalışıyorum bu seferde "bak çişimi yatağa yaparım çabuk tuvalate götür" diye tehdit ediyor. Tehdide pabuç bırakmam diye artistlik yapıp bir keresinde "yaparsan yap dedim" ve o dakika altına yaptı şimdi sıkıyorsa kalkma. Bu arada ben bakarım diyerek içeri götüren baba çoktannnn koltuk üzerinde 2.uykusuna dalmış oluyor. Beyime laf yok suç Ela da :)) Bazen özenle hazırlanmış kahvaltı masası süprizi de olabiliyor. Hak yememek lazım :)

  Velhasıl böyle başlayan bir hafta sonu tabii ki erken kahvaltı, çamaşır, eşya toplama vs gibi ev koşturmasıyla geçiyor. Ela öğlen uykusu uyur bende işime bakarım desem de öyle olmuyor maalesef hafta sonları Ela ya öğlen uykusu uyutmak deveye hendek atlatmaktan çok daha zor. Yağız kendi kendine oyalanan bir çocuktu ama Ela öyle değil illa oturup oynaman gerekiyor yoksa dikkat çekmek için evde ne varsa dağıtıyor ve huysuzluk çıkarıyor. Mecburen 1 iş yapıp 1 oyun oynuyoruz. Pazar günleri bu koşturmaya birde çocukların yıkanması ve  hafta içi için yapılacak yemek telaşı ekleniyor. Sıkılıyorlar diye de illa dışarı çıkıp hava almaya gidiyoruz.

 Silip süpürme işini mümkün oldukça cuma akşamından yapıyorum ki hafta sonuna biraz bana da vakit kalsın. Buna rağmen yine de hayalimde ki gibi kahvemi alıp koltukta uzanma keyfi süremeden pazartesi geliveriyor.

 Yine de biraz olsun kafa dinlemek için (cumartesi günleri)evde sesli ne kadar alet varsa kapatıp 1 saat kitap okuma molası verdiriyorum. Bende onlarda elinde kitapla 20 dk oyalansalar bana da kar oluyor.

 Çok şükür babamız bayağı destekçi zaten o olmasa bu kadar uzun süre çalışamazdım ya da tımarhaneye kapatılırdım. Artık eskisi kadar tahammül sınırlarım yüksek değil. Çünkü her şeye yetişme kaygısı, çalışıyorum çocuklarımla her anı değerlendirmeliyim vicdanı, dağınıklık önemli değil ama temiz bir ev telaşı benim kadar diğer annelerin de vazgeçemedikleri en önemli huyları diye düşünüyorum. Bu yüzden evde sorumluluk paylaşımı ve babanın desteği her şeyden çok daha önemli.

 Başka türlü cuma günü kurulan hayallerin hafta sonu koşturmaya dönüşmesi çekilmez olurdu. O yüzden ben yarın daha çok yorulacağımı bilsem de bugün kurduğum hafta sonu hayallerimi seviyorum.

Hepinize mutlu bir hafta sonu dilerim.
sevgiler,
                                                                instagram: @gulsahonen

39 yorum:

  1. Ela'ya bayıldım :) Onu bana gönderin siz keyfinize bakın :))

    YanıtlaSil
  2. Çok eğlenceli bir yazı olmuş. Yaşadığın bütün bunları düşünerek beş senedir çocuk yapmayı erteliyordum. Şimdi kararımı değiştirdin. Sanırım hiç yapmayacağım :D Güzel taraflarıda vardır elbet de şuan o annelik hormonlarını salgılamadığım için anlayamıyorum. Çocukların çok güzeller. Nazar değmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eyvahlar olsun msj yanlış algılanmış :))) aksine ben 2 tane doğurun çabasındayım :) aminn teşekkür ederim ben yinede darısı başına demek istiyorum :)

      Sil
    2. http://miraserist.blogspot.com.tr/2015/09/dunyann-en-usengec-insan-oldugum-icin.html

      Şu şu ve şu sebeplerden dolayı çocuk yapmıyorum (: Vaktin olursa bir ara bakarsın. Siz bir tablo olmuşsunuz artık. Bakmaya doyamıyor insan.

      Sil
  3. bu telaşı olmayan bir benim sanırım (geniş aile kavramı eskilerde kaldı halbuki ben devam ettiriyorum ) Ela babaannesi ile uyuyor yukarı katta ben aşağıdayım. uyanınca babanne ile yatak keyfi yapıyor saat 10 da beni uyandırıyor :D Elaya kalsa sabahın köründe uyandırır da kayınvalidem kıyamıyor haftasonu erken kalkıyorsun bari 2 gün uyu diyor sağolsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şuan beni ve benim gibileri çok feci özendiriyorsun :)

      Sil
  4. Valla hepsine katılıyorum en çok da şu son cümleni sevdim :) yarın yorulacağımı bilsem de hayaller kurmaya devam edicem her hafta aynı şeyler oluyor al benden de o kadar. Pert vaziyette işe geliyorum pazartesi.
    Olsun ben yine de iyi hafta sonları dileyeceğim sana ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimize iyi haftasonları olsun sağlık olsun yeterki bu günlerde geçecek ve biz eminim bu günleri çok özleyecegiz :)

      Sil
  5. Canım allah sana yardım etsin .Tüm çalışan annelere ...

    YanıtlaSil
  6. Ağlasam sesimi duyar misiniz mısralarımda? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ahhh sana yardıma gelesim var benimkileride toplayıp :)))

      Sil
  7. Ahh ah sizin durum bize göre daha vahim alacağım :) Allah kolaylik versin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. benim oğlum da minikken uykum bitti diye gelirdi bazen gider çizgi film izlerdi ama genelde beni de peşinden sürüklerdi valla kızma ama o günleri çok çok arıyorum şimdi...

    YanıtlaSil
  9. Ben çok şükür çalışmıyorum ama Berrak da Ela gibi sabahın köründe baş ucumda dikilip "Anne sabah oldu hadiiii kaaaaaalkkk" diye benden ses çıkmadıkça sesi yükselir. Genelde hafta içi yine de biraz keyf yaparız yatakta ama Baba haftasonları evde olunca hadi bakalım kalk Gamze... Temizlik işlerini de haftasonuna bırakmak zorunda kalıyorum, çünkü Berrak'ın ev tozuna alerjisi var. Uzun lafın kısası seni iyi anlayabiliyorum ama tabiiki senden daha iyi durumdayım, allah yardımcın olsun :))

    YanıtlaSil
  10. 'Uykum bitti' ne güzel bir söylemdir bu... Benim gibi çocuğunu büyütenler için uzaktan davulun sesi hoş geliyor tabi:) Size baba destekli güzel bir haftasonu diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyüdükçede baska sorunlar cıkacak sanırım bunun sonu yok :)

      Sil
  11. Blogunuzu yeni kesfettim bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  12. Hayaller, hayaller, hayaller... biz yine de hayal kuralım..:) Ben evdeyim ama benim de hayallerim var..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayalsiz olmaz zaten :) her kadının hayali gercek olsun mumkunse ;)

      Sil
  13. burda okullar tatile girdi Gulsahcim 2 hafta, iste yukarda anlattiklarindan bir kuple yasayacagim bi hafta beni bekliyor, havalar da soguk burda hadi bakalim hangi aktiviteyi yapsak, nereye gitsek???sana herseye ragmen guzel bi hafta diliyor kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatil donemi ayrı bir zor zaten ee ulkemizdede malum bol miktarda resmi tatil var allah yardımcımız olsun

      Sil
  14. Eşinizin yardımcı olması yükünüzü hafifletiyor en azından bu arada çocuklar çok şeker maşallah :)

    YanıtlaSil
  15. Ela'nın cümlelerine koptum resmen ya :D Cinlik fışkyor bu minnoşlardan maşallah :))
    Bir de cumartesi de çalışıp pazarı iple çeken anneler var işte biri benim . :(
    Pazar sabahı Berrak da sabahın köründe tünüyor tavuk gibi tepeme , yat yatabilirsen mümkün mü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cumartesi calısmamak buyuk niyet gercekten ya allah yardımcın olsun

      Sil
  16. Ama ben yerim onun dillerini:)) tehdit on numara demeden geçemeyeceğim:))))
    bakalım benim minnak büyüyünce neler yapacak:)
    sağlık ve güzellikler için de olun canım.

    YanıtlaSil
  17. Ela'ya çok güldüm:)))uyanmazsan çişimi altıma yaparım!:))))Daha bu yaşta şantaj yapmayı öğrnemiş:))hay Allah yahu çocuklar şantaj yapmayı nasıl öğreniyorlar şimdi buna taktım...ama kabahat yine biz büyüklerdedir mutlaka biz onlara "uyumazsan seni parka götürmem", "yemeğini yemezsen şunu yapmam" filan diyerek bu kavramla tanıştırmışızdır. Kendi kızkardeşim dahil yapmayan anne yoktur sanırım dünyada. Demek ki, yanlış yapıyormuşuz. Ne dersin? Oooof ooff ne zor yahu annelik:( Allah kolaylık versin Gülşah'cığım :) Ama çok tatlısınız resme baktım maşallah.....

    YanıtlaSil
  18. Valla bu hayalinizi çok zor gerçekleştireceksiniz veya belki de hiç.. İfadem biraz falcı gibi oldu. Ama siz tecrübe deyin. Benim de 2 kızım var. Allah hepimizin yavrularına sağlıklı hayırlı uzun ömür versin. Onlar büyüyene kadar ben de hep aynı hayali kurdum. İlköğretim, lise,üniversite derken bakmışsınız emekli olmuşum. Çalışırken olduğu gibi sabahın 6 sında ayaktayım. Yatakta bir iki dönüyorum. Sonra kendime; kendine ne eziyet ediyorsun hadi kalk diyorum.
    Ama yinede hayat onlarla güzel. Allah yokluklarını vermesin. Kimseyi de bu duygudan mahrum etmesin... Gönlünüzce bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. Ela tam bir küçük cadı severim ben cadıları.... :)

    YanıtlaSil
  20. sabit bir işte çalışmayı cok istedim . Ama yapım gereği 2 cocuk eş ve bizimle yaşayan kayınpedere yetişemem diye düşünüyorum. Ve bu yüzden şimdilik evden çalışıyorum. Sizin gibi ultra güce sahip kadınlara da hep maşallah diyorum.. :))

    YanıtlaSil
  21. Paylaşımınız için tşk ederim.Yüreğinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. Ben oğlum küçükken ve çalıştığım yıllarda hafta içi neredeyse işe dinlenmek için gidiordum, hafta sonlarımız gerçekten yorucuydu, size kolaylıklar dilerim.


    sevgiler

    tolunay

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe