6 Eki 2015

Cinsiyet Ayrımı


cinsiyet ayrımı

 Sorunsal bir konu gibi yazıyorum çünküüü bizim ülkemizde cinsiyet maalesef büyük bir sorun.

 3 kızı olana ya da 3 oğlu olana acıyarak bakan insan topluluğunu bizim ülkemiz de bolca görebilirsiniz. 1 kız 1 oğlun varsa Türkiye şartlarında halk dilinden kurtulmuş, şanslı insan grubuna girmiş olursun. ( ben yırttım) Yine de "keşke 2 kızın" ya da"keşke 2 oğlun" olsaydı diyende olacaktır.

  Tamam itiraf edeyim 22 yaşında hamile kaldığımda bir kızım olmasını çok istedim. Ama öyle bilinçli bir şey değil sadece süs püs kısımlarını sevdiğim için böyle bir hevesim vardı. Ama bilmiyordum meğer bir kadın doğum sırasında evladını kucağına aldığında bebeğinin yüzüne kız ya da erkek olmuş düşünceleriyle bakmıyormuş. Hatırlıyorum da ilk düşüncem sağlıklımı acaba diyerek nedenseee el parmaklarını saymıştım :) İkinci çocuğu istediğim de de Allah ım bana kız evlat ver diye dua etmedim hiç. Daha bilinçlisin ve her şeyin başının sağlık olduğunu kabul ediyorsun ve sadece sağlıklı bir evlat diliyorsun. Yani ben en azından öyle yaptım.

 Sadece etraf lakırtıları da değil çocuk isteyen bazı kadınlarda da var bu takıntı. 3 kızdan sonra hala oğlum olsun diye dualar ederek hamile kalan kadın da gördüm sonuç yine kızı oldu :)

  Büyüklerimizin enginnnn yorumlarına zaten laf yok bizim ülkemizde. Yağız doğduğu gibi bebek görmeye gelenler başladı "hadi inşallah 2.kız olur" demeye. Lohusayım ayol ne 2.si ne kızı :)

 Kızı olmalıymış her kadının ya hayırsız bir kız olursa diye düşünen yok. Kız olacak kız çocuk ya büyünce anasına bakacak :) Yeni nesil için bu beklentileri bir kenara atın. Vicdanlı, ahlak sahibi, saygılı, başarılı evlatlar dileyin. Kızınıza ya da oğlunuza merhamet aşılayın.

 Çünkü bu zamanda anasına babasına bakan değil cinnet geçirmeyen, adam öldürmeyen, gördüğü her kadına cinsel obje olarak bakmayan, sosyal ağlarda erkeklere kanıp kötü yollara düşmeyen evlatlar makbul. Daha detaya girmeyim işte anlayın. Eskisi gibi değil hiçbir şey. Kapı önünden çocuk kaçırılan günlerdeyiz. Kız mı erkek mi diye ayırmadan yaşına başına bakmadan tacize uğranılan dönemdeyiz.

 Büyüklerin düşünceleri yerleşmiş değişmez ama orta yaş grubu bir silkelensin artık. Hele ki anneliği yaşamış birinin hamile bir kadına "aa tüh oğlun mı" ya da "aa tüh keşke kızın olaydı" diye yorum yapmalarını vallahi aklım almıyor. Ayak üstü doğmamış çocuğa kader bile çizenler var.

 Bizim buralarda kız erkek ayrımı değil de iki aynı cinsiyet daha bir tutulur. İleride 2 erkek çocuğunun ya da iki kız çocuğunun daha iyi bir iletişim kuracağına inanılır. Benim erkek kardeşim var halimden memnunum keşke kız kardeşim olsa dediğimi hatırlamıyorum :) olsa iyi olur muydu ondan da emin değilim :)

 Neyse konuyu dağıtmadan bitireyim.

 Evlatları kız ya da erkek olarak ayıran kadınlara son sözüm; cinsiyet ayrımı yaparken anne olmak için mücadele eden insanları düşünüp Allah tan sadece sağlıklı evlat dileyin.

Sevgiler,



15 yorum:

  1. Ben kızım olsun istemiştim açıkcası. Şimdi 2 oğlum var ve o hevesim tamamen söndü. dediğin gibi süsü püsü pek oluyor kızların. Biraz heves ediyoruz sanırım..

    YanıtlaSil
  2. kız ya da erkek fark etmez iyi insan olsun yeter .-))

    YanıtlaSil
  3. evet kız erkek farketmez benn dogum yaptıgımda ilk söylenen acaba gözü mavi mi :) oldu aslında saglık en önemlisi :)

    YanıtlaSil
  4. O kadar cahilce ki bu olay . Kendimden biliyorum . Biz 3 kız kardeşiz . Etrafın tepkileri malum. Anneme babama hep acıyarak bakan gözler . Sonra kız kardeşim ve benim de kızım olunca daha da ahlar vahlar . Ama anneciğim halinden o kadar mutlu ki . Öylee 'aaa torunlarda kız olmuş' diyenlere 'kız evlat has evlat bereketleniyoruz' pat diye lafı yapıştırıyor :D
    Hamile oldugumu öğrendiğimde hiç tereddüt edip düşünmedim ben sağlıklı olsun yeter dedim kendimce . Kız erkek farketmez en büyükk nimet sağlıklı olması ikisi de can sonuçta .

    YanıtlaSil
  5. Dediğin gibi sağlıklı olsun yeter. Bu zamanda hala cinsiyet ayrımcılığı yapmak cehalet......

    YanıtlaSil
  6. Çocuğum yok ama en hassas olduğum konulardan biri cinsiyet ayrımcılığı. Özellikle erkek çocuk isteği bizim ülkemizde çok yaygın.Evlat sahibi olamayan tonlarca insan varken doğacak çocuğun cinsiyetini düşünmek bana çok yanlış geliyor.Sağlık ve hayırlı evlat olması keşke birinci temenni olsa. Allah evlatlarınıza uzun ömür versin Gülşah Hanımç

    YanıtlaSil
  7. Sanki biz karar veriyoruz kız olmasına, erkek olmasına. Konuşanlar da haşa Allah'ın işine karışıyorlar. Allah sağlıklısını, hayırlısını nasip etsin. Ne kızı aratmayan erkek evlatlar, ne erkeği aratmayan kız evlatlar var. Merhametli olsunlar inşallah da.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. İlk çocukta oluyor galiba bu istek ben de kzım olsun istemiştim. Ama ikinci için böyle bir belli kız ya da erkek olsun isteğim yok hiç

    YanıtlaSil
  9. erkek olduğunu öğrendiğimizde kayınvalidem "aa kız değil mi?" diye bozulmuştu ve yanına gittiğimizde yüzümüze bakmamıştı, migreni tutmuş..hala kırgınım, tek laf etmedim tek bir laf etmiyorum ama çok kırgınım..neyse geçti bitti..ama hala biri çıkıp da ikinci kız olur falan dediğinde tüylerim diken diken oluyor..ikinciyi zaten düşünmüyorum ama kızım olursa oğlumu artık sevmezler diye korkuyorum bilinçaltımda bir yerlerde (eşimin tüm ailesi kız çocuk istiyor, kendi kızları yok) ve o yüzden hiç kız çocuk istemiyorum..Allah hayırlısını, sağlıklısını nasip etsin herkese..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir mesaj veriyorsun bu yazıyla. Kız ya da erkek değil iyi insan yetiştirme derdinde olsa herkes, o sıraladığın kötülüklerin, felaketlerin hiçbiri yaşanmayacak. Hatta bir nebze fazlası, erkek çocuklarına aşırı düşkünlük söz konusu. Erkek mutlaka olsun da erkek olduktan sonra süs diye eğlence diye eh o da olsun diye bir de kız istiyorlar. Ama, erkek olmazsa olmaz yani. Böyle garip bir benimseme işte... İnsan, insan, insan. Kız erkek değil onlar önce bebek, sonra çocuk sonra da biz yetiştirmeyi becerebilirsek eğer insan.

    YanıtlaSil
  11. Yukarda belirtiginiz gibi erkek ya da kiz degil dünyaya gelen bebegin saglikli olmasi önemli ...Onlari hayirli bir insan olarak yetistirebilmek önemli.

    YanıtlaSil
  12. Bos bos konusuyorlar her zamanki gibi. Dediğin e katiliyorumm. Evladin cinsiyeti olmaz ve evlat, beklentisiz büyütülür

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı bir evladım olsun diye dilimden hiç düşürmedim hamileyken, hiç hazetmediğim biri bu kadar hayırlı olsun deme sonra hep kızın olur demişti bana ne saçma değil mi. Karşılıksız sevmenin en büyük eylemi değil mi annelik, ne farkeder ki sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun yeter. Ha farklı bir duygu tatmak istemez miyim e tabi ama her şeyin başı sağlık ve hayır. Sonuçta kızda olsa erkek te olsa yine aynı özveri ile yapardım anneliğimi.

    YanıtlaSil
  14. Bende eskiden beri bir kızım olsa ya ilerde diye iç geçirir dururdum.Ama bence ne zaman ki o işin içine dahil oluyorsun, testleri kontrolleri dilinden eksik etmediğin sağlıklı olsun yeter oluyor.Kimi kızı olunca üzülüyor bir de, anlamadığım bir iş. Bazısıda kız annesi olsun diye kendini parçalıyor, bilmem belki herkesin kendi sebepleri var ama her gönül ister gönlündeki olsun ama asıl mesele sağlıklı hayırlı olsun. Senin Yağız ın ardından Ela geldiğine göre hayırlısı oymuş.Ela nın abisi Yağız olmalıymış:)

    YanıtlaSil
  15. Kesinlikle hayırlı bir evlat olsun. Hiç bir anne babaya da evlat acısı göstermesin.

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe