8 Eki 2015

Hastalıklara DUR De


grip

 Havaların hızlıca soğuması üzerine birde okulların açılmasını eklersek hastalık dönemine girmiş bulunduğumuzu kabul etmekte fayda var.

 Pastırma sıcakları falan gelir umuduyla hala kışlıkları çıkarmamış olsam da :) çocuklara bal, pekmez gibi ürünleri kakalamaya başladığımı itiraf edeyim. Eminim aranız da benim gibileri de çoktur :)

 Yağız tam gün okul sisteminden dolayı evden kahvaltı ederek çıkmak zorunda ama sabah sabah çocuğa bir şeyler yedirmek deveye hendek atlatmaktan beter desem yalan olmaz. Aç karnına pekmez, sonra yumurta, sonra salça ve sonra bal (doğal olanı tabii) yiyerek üzerine de süt içerse o gün kendimi resmen çok iyi hissediyorum. Yağız a yemek verme asla açıktım demez tüm gün aç gezdiği için bu endişem yoksa yemek konusun da zorlayıcı bir anne değilim.

 Tabii Yağız bu duruma 1 hafta dayanabildi ve "yeter artık psikolojimi bozdun" dedi. ( bu sıra neye kızsa psikolojimi bozduna getiriyor lafı) Şimdi bir gün arayla yumurta veriyorum. Süt her gün :) ve pekmez de aç karnına her günnnn :)

 Pekmez i her kış aksatmadan iki çocuğumda da kullanırım. Genel de üzüm pekmezi kullanıyorum ve Antalya da ki arkadaşıma getirttiriyorum. Doktorlar süte katılmaması gerektiğini özellikle söylüyor. Bende bir kaşık olarak ya da çay bardağın da su ile karıştırarak veriyorum. Faydalarını da gördüğüme inanıyorum.

 Üzüm Pekmezinin Faydaları;


*Vücudunuzdaki kan miktarını arttırır.
*Doğal bir enerji deposudur.
*İştah açıcıdır.
*Hamilelik döneminde ve bebek gelişiminde çok etkilidir. Uzmanlar bu dönemlerde kullanılması önermektedirler.
*Midenizi, bağırsaklarınızı ve böbreklerinizi kuvvetlendirir.
*Damar sertliğine karşı ön koruyucudur.
*Kan dolaşımınızı rahatlatır. Stresinizi azaltır.
kaynak

 Tahin pekmez karışımını da bu aylar da ailecek başlıyoruz.

Tahin Pekmez karışımının faydaları;

*Tıpkı tahinde olduğu gibi tahin pekmezi hücrelerin yenilenmesi için gerekli olan bir çok mineral ve vitamin içermektedir. Ayrıca etkili bir antioksidan olan tahin serbest radikallerin neden olduğu hasraların ortadan kalması için hücreleri desteklediği düşünülmektedir.
*Özellkle çocukların gelişimi sürecinde en fazla ihtiyaç duyulan kaynaklardan bir tanesi de proteindir. Tahin pekmezi ise protein açısından bir çok besin kaynağından daha zengindir. Bu yüzden çocukların sağlıklı gelişmesi açısından tahin pekmezi tüketme alışkanlığı kazanmaları önemlidir.
*Tahin pekmezi aynı zamanda vücuda enerji sağlayan besinler içerir bu özelliği sayesinde bünyenin dinç kalmasını sağladığı gibi kaybedilen enerjinin yerine gelmesine yardımcı olabilir. Ayrıca bu özelliği cinsel gücün artmasına yardımcı olabilmektedir.
*Bir çok sağlık uzmanı tahin pekmezinin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını savunmaktadır.
*Tahin pekmezinin sindirim sistemi için çok etkili bir besin olduğunu belirten sağlık uzmanları tahin pekmezinin çok iyi bir idrar söktürücü olduğunu belirtmektedirler. Ayrıca tahin pekmezinin başırsak sağlığına iyi geldiği ve kabızlık sorunlarından koruduğu düşünülür.
*Tahin pekmezinin etkili bir antioksidan olduğuna inanıldığı için genel anlamda sağlıımıza ciddi katkılarda bulunduğunu söylemek mümkün. Bir çok hastalığın nedeni olan serbest radikallerin hareket kabiliyetini kısıtlayan besinler içeren tahin pekmezi, böylece sayısız hastalığa yakalanma riskini de azaltmış olur.


 Bu hafta balık yağı takviyesine de başlarım. Maalesef haftada 2 gün balık tüketemiyoruz. Bu şekilde açığı kapatmaya çalışıyorum.

 Birde geçen sene de yazmıştım ( kış hastalıkları ) UMCA favori bağışıklık ürünüm sık sık değil ama hafif bi hastalık başlangıcı hissettiğim anlar da ılık süte katarak kullanmaya başlıyorum.

 Hastalıklardan uzak bir kış geçiririz inşallah :)

 Sevgiler,





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 yorum:

  1. Pekmez, yumurta, ball hakkaten sağlık için özellikle çocukların sağlığı için faydalı şeyler.Ama ben salça kısmını anlayamadım.Salça neden yediriyorsunuz?Bir de size küçük bir tüyo vereyim :)Bir tanıdığımız çocuklara pekmez yediremiyordu.O yüzden pekmezi ilaç şişelerine koymuştu ve her sabah doktor verdi ilaç bu diyerek bir kaşık ağızlarına tıkıyordu :)Sanırım bu numarayı Yağız yutmaz ama Ela zorluk çıkarırsa işe yarayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağız salçaya sevdalısı bir çocuk o yüzden sadece onu yemek istiyor bende önce digerlerini yediriyorum üzerine salcalı ekmeğini de yerse seviniyoruz hepimiz :) hepsini bitirmiş oluyor yani :) tatlıya fazla düşkün çocuklarım var pekmeze hiç hayırları yok ama guzel bir yöntemmiş pekmez sevmeyen cocuklar icin :)

      Sil
    2. Demek sevdiği için yiyor :))Ben de sandım ki onun da ayrı bir faydası var o yüzden yedirmeye çalışıyorsunuz :) Afiyet olsun hepsi Yağız'a...

      Sil
  2. Tahin-pekmez sezonunu biz de açtık. Benim büyük kahvaltıya bayılır. Saat falan farketmez mutlaka yapar. Küçük zorluyor bazen ama bir şekilde onu da hallediyoruz....

    YanıtlaSil
  3. o pekmezi bir türlü içiremedim oğluma kendim de sevmiyorum ya çok da üstelemedim şimdi de hergün omega takviyesi yapıyoruz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla bende sevmiyorum pekmezi ama cocuklar seviyorlar allah tan :)

      Sil
  4. Büyük oğlum yumurta ve tahin-pekmez hiç tüketmez küçük aman nazar değmesin nerdeyse hergün yaz kış tahin pekmez tüketir. Pekmezi kışın ben de bir tatlı kaşığı aç karnına içiriyorum. Küçüğe şurup desem asla içmez tahinin içindekiyle idare edeceğiz artık. Haftada 1 balık tüketiyoruz. Balık yağından mideleri bulanıyor. UMCA'yı duymadım hiç. Daha çok doğal yolları tercih ediyorum. Ama yine de doktorumuza soracağım merak ettim.
    Hepimize hastalıksız bir kış diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Bende bir umut hala yazlıkları askılarda tutuyorum ama hergün umudum azalıyor.İlk gribimi daha eylül ortasında yaşadım, son olur bu kış için inşallah.Pekmezin faydalı olduğunu biliyorum ama hiç dahil edemedim hayatıma.İlaç niyetine artık :)

    YanıtlaSil
  6. Benim annem pekmezi yumurtayla birlikte yapardı, lezzetine doyum olmazdı. :)
    Dediğin gibi hastalık mevsimi başladı, özellikle öğrenciler ve anneler için zor:( Umarım bu kış hiç uğramaz hastalıklar.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ilk defa duyuyorum bende yumurta ve pekmez ikilisini :) deneyeceğim cok merak ettim

      Sil
  7. Ay Müjde yumurtayla pekmezi hiç duymadım. Büyük kızıma babaannesi bakmıştı 2.5 yaşına kadar. O sabah kahvaltısında süt, bal, yumurta, peynir bazen de pekmez karıştırırdı. Kızım şuan kahvaltıdan nefret ediyor. Sabah kahvaltısı yerine yemek yemeyi tercih ediyor. O nedenle zorlamamak gerekir diye düşünüyorum... Elinize sağlık faydalı bilgiler verdiğiniz için. Ben de bu kış hiç hastalanmamalarını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zorla olmuyor zaten zamane cocuklarına zorla bisey yaptırmak mumkun değil :) olduğu kadar artık hasta olmasınlar yeter ki :)

      Sil
  8. Bir dönem evde nar pekmezi yapıyordum, her sabah 1 çorba kaşığı, o kış hemen hiç hasta olmamıştı oğlum. Sonraki yıllarda bahçede fazla nar olmadı... 3 sene önce propolisi keşfettim... Hasta olacakmış gibi hissettiğim zaman hemen bir kaşık bal üzerine 3-4 damla propolis, hooop hastalanmadan ya da hafif bir nezle ile atlatıyoruz hastalığı... Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. propolisi daha oncede duymustum memnun kaldım demişti arkadas bi arastırayım bakim

      Sil
  9. Aynen bu havalarda özellikle tahin pekmez her Sofra da olmalı bence.

    YanıtlaSil
  10. Ay midem kalktı pekmez lafını duyunca, annem ne zorlardı 1 kaşık pekmez için.. Vallahi onun içi rahat eder miydi bilmiyorum ama ben en az 2 saat öğürürdüm ağzıma gelen o tadla.. Yapmayın arkadaşlar! Hakikaten psikolojisi bozuluyor çocuğun (hala pekmezden iğrenirim ben)
    Ya da illa ki pekmeze taktıysanız kafayı (ki pekmez ısıtıldığında direkt kanserojen olduğu için ve ne koşullarda üretildiğini de bilemeyeceğiniz için aslında yarardan çok zararlı) bari tahinle karıştırın ekmeğe sürün, bi nebze belki yenilebilir ayyyy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy benide annem cok zorlardı ve bende nefret ederim pekmezden :) yok yaw cocuklar bildiğin ayıla bayıla içiyor pekmezi bizde zorlama yok :) bu arada pekmezi bildiğimiz insanlardan alıyorum el emegi goz nuru nasıl yaptıklarını dahi biliyorum ;)

      Sil
  11. Ahh kuzucuklar hastalanmasın yeter ki (:

    YanıtlaSil
  12. Bu güzel faydalı bilgiler için teşekkürler. Allah tüm kuzucukları hastalıklardan korusun. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe