20 Eki 2015

Veli - Öğretmen Sanal Ortamda Buluşuyor

Classloom: Öğretmen ve Velinin
Yeni Sosyal Paylaşım Platformu
classloom
Yoğun ve tempolu kent yaşamının önemli sıkıntılarından biri olan Veli - Öğretmen buluşması sorun olmaktan çıkıyor.
Öğrencilerin okul gelişimlerini düzenli takip etmeyi sağlayan sosyal paylaşım platformu Classloom artık öğretmenlere ve velilere rahat bir nefes aldıracak. Classloom, sosyal medya platformlarının paylaşım konforunu ücretsiz sunmanın yanı sıra, öğrencinin eğitim gündemini ve gelişimini takip etmeye yönelik özellikleriyle farkını ortaya koyuyor.

Ekim 2015, İstanbul – Veli-öğretmen iletişimine verdiği destek ile eğitimde çıta yükseltmeyi hedefleyen Classloom, ücretsiz katılım sistemi ve teknoloji altyapısı ile eğitim sektörüne özel, benzersiz bir sosyal medya platformu olarak üye sayısını hızla artırıyor. Eğitimde kaliteyi hedefleyen öğretmenler ve velilerin vazgeçilmez paylaşım ortamı Classloom beta yayınına Nisan 2015’te başladı. Yeni okul dönemine Beta yayın sürecini tamamlayarak giren Classloom’a beta yayın sürecinde kayıt olan kullanıcı sayısı 3 bine ulaştı.
Classloom’un etkili paylaşım özellikleri ve internetten erişim avantajı, öğretmen ve velilerin yanı sıra okul yönetimleri için de kurum ile veliler arasında güçlü bir köprü oluşturma avantajı sunuyor.
Classloom Kurucusu  Özlem Açıkel Turhan, “Classloom olarak misyonumuz öğretmenlerimizin hayatını kolaylaştırmak, velilerimizi ise okul hayatının bir parçası haline getirmek” dedi. Özlem Turhan, Classloom hakkında şunları söyledi:
“Eğitim dünyasının ayrılmaz ikilisi öğretmen ve veli arasındaki iletişimin, öğrencilerimizin okul başarısında ve geleceğinde pozitif bir rol oynadığına inanıyoruz. Classloom Veli-Öğretmen Bilgi Paylaşım Platformu’nu da bu topluluğa hizmet verebilmek amacıyla hayata geçirdik.

Ülkemizde ilk ve orta öğrenimde yaklaşık 900 bin öğretmenimiz, 16 milyonu aşkın öğrencinin eğitim sorumluluğunu taşıyor. Son derece yoğun ajandası olan bu öğretmenlerimizin ve tabii ki, velilerimizin, öğrencinin gelişimini ve takibini destekleyen performanslı bir platforma gereksinimleri olduğunu gördük. Classloom’u bu doğrultuda tasarladık. Geldiğimiz noktada öğretmen ve velilerimizin Classloom’a yoğun ilgisi ile ev ve okul arasındaki mesafenin öğrenci lehine azaldığını görüyor, bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonra Classloom’un eğitim hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasını diliyor, veli ve öğretmenlerimizin katkısıyla eğitimin ortak aklı haline gelmesini arzu ediyoruz.”
Classloom Veli-Öğretmen Bilgi Paylaşım Platformu’nda, üyeler, kreşten 12. sınıfa kadar tüm seviyelerde gruplar kurabiliyor; öğretmenler ve veliler birbirleriyle etkinlik, duyuru, ödev, doküman ve fotoğraf paylaşabiliyor.  Bir kişinin birden fazla grup kurabildiği veya üye olabildiği Classloom’da ayrıca dil kursları, etüt merkezleri veya meslek kursları gibi eğitim odaklı tüm kurumlar için de gruplar açılabilmesi mümkün.
Ayrıca Classloom Blog çocuk ergen gelişimi, eğitimi konusunda birçok öğretmenin ve velinin sorularına yanıt bulabileceği zengin bir bilgi kaynağı olarak uzman görüşleriyle her geçen gün derinleşiyor.

 Sınıfa özel paylaşım platformu
Öğretmenlerin velileri ile sınıflarındaki gündemi paylaşmaları için özel olarak geliştirilmiş fonksiyonlara sahip olan Classloom ile öğretmenler, sınıflarına özel veli grupları kurabiliyor, sınıflarındaki tüm velileri bu gruplara kolayca davet ederek hemen iletişim başlatabiliyor.
Grup içinde paylaşılan her bilgiye sadece grup üyeleri tarafından erişim sağlanıyor. Gruba üye olmayanlar hiçbir içeriği göremiyor.  Öğretmenler gruplarında sınıfları ile ilgili tüm etkinlik, ödev, duyuru, sınav takvimi, belge ve fotoğrafı kaydedebiliyor ve tüm bunları gruba katılan velileri ile paylaşabiliyor.
Paylaşılan etkinlik ödev ve sınav kayıtları grup ajandasına otomatik olarak ekleniyor ve velilerin aylık veya haftalık olarak çocuklarının okul gündemlerini kolaylıkla takip etmeleri sağlanıyor. Birebir çevrimiçi mesajlaşma özelliğine sahip Classloom ile öğretmen velileri ile veya veliler birbirleriyle birebir mesajlaşıp sohbet de edebiliyorlar. Tipik bir sosyal medya duvarı gibi tasarlanan grup duvarına öğretmen ve veliler ileti gönderebiliyor, video link, fotoğraf paylaşabiliyor, kaydedilen iletilere yorum yapıp, beğenebiliyorlar.

 Sosyal medyadan farkı
Classloom’un özel olarak eğitim odaklı tasarlanmış olan uygulama altyapısı onu Facebook ve Whatsup gibi günümüzün popüler paylaşım araçlarından farklı kılıyor.  Veliler, Classloom'un gönderdiği anlık ve haftalık e-postalar ile çocuklarının okulunda olandan bitenden ve gelecek haftanın gündeminden anında haberdar oluyorlar. Buna karşılık ücretsiz bir internet hizmeti olan Classloom, kullanan öğretmen ve velilerin cihazlarına ek herhangi bir yük de getirmiyor. Öğretmenlerin paylaştığı bilgi, belge ve görsel malzeme, Classloom’da, düzenli ve güvenli bir şekilde yedekleniyor. Böylece öğrenciye özel iletişim, belge ve fotoğraf arşivi de tarih ve anahtar kelime bazlı arama fonksiyonları sayesinde gerektiğinde öğretmen ve velinin hızlı erişimine açık oluyor.
Öğretmenler kurdukları grubu “salt okunur” moda getirdiklerinde gruba davet ettikleri veliler herhangi bir kayıt, değişiklik veya silme işlemi yapamıyor. Buna karşılık öğretmenin girdiği her türlü bilgiyi, duyuruyu, sınav, ödev ve etkinlik kaydını görüp, ilişkili belgeleri bilgisayarlarına indirebiliyorlar ve sistem tarafından gönderilen otomatik e-postalarla girilen her türlü kayıttan haberdar olabiliyorlar.
Bir internet uygulaması olan Classloom’a 7/24 erişmek için sadece internet bağlantısına sahip bir bilgisayara veya mobil cihaza sahip olmak yeterli. Classloom bu özelliği ile öğretmene istediği zaman ve istediği ortamda çalışma fırsatı verirken, veliye de çocuğunun okuldaki gelişimini takip etme ve katkıda bulunma olanağı sunuyor.

Ayrıntılı bilgi ve basın ile ilgili her türlü destek için lütfen iletişime geçiniz.
Satiye Ketenci
Classloom İçerik ve İletişim Koordinatörü

Classloom Hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğiniz sosyal medya adreslerimiz ve tanıtım videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=N2naGlUwy-I

classloom |  blog |  yardım facebook |  twitter |  google+ |  linkedin |  youtube

Basın bültenidir.

6 yorum:

  1. Teknoloji nelere kaadirrr :) saka bi yana gercekten guzel dusunulmus

    YanıtlaSil
  2. Oldukça iyiymiş.Eskiden bazı çocuklar okulu ekerlerdi..Şimdi okulda hapşursalar haberi var velilerin:)Teknoloji nerelere geldi.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel düşünülmüş. Teknolojinin faydalı taraflarından sonuna kadar yararlanılması gerektiği kanaatindeyim..

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir uygulama. Süper.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir uygulama, interneti bu şekilde kullanmak iyi:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Gulsah Onen'e Classlooma blogunda yer verdigi icin cok tesekkur ediyorum. Sevgili okuyucularin guzel yorumlari icin de cok tesekkurler. Tum ogretmen ve velilerimizi Classloom'u kullanmaya, faydalanmaya davet ediyorum. Cok sevgilerimle

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe